halcor написа:zImage написа:Да не говорим, че това дори икономически не ми изглежда реалистично: 365 дни по 1.5 л = 547 л. ракия. Е, колко струва кило ракия егати?
Кило ракия е без пари като си я приготвиш сам, на село плодовете обикновено не ги употребяват за ядене
И колко плодове са нужни за производството на 547 литра ракия според теб?
Хайде, даже ще дам и отговора: 1 литър ракия се получава от около 10 кг плодове + малко захар, което ще рече приблизително 5 тона плодове му трябва на въпросния 96 годишен дядо, за да си осигурява ежедневната доза пукница. Това са около 50 бр. 100 литрови (или 25 бр. 200 литрови) бидони пълни с плодове, които трябва да престоят и да ферментират в продължение на няколко седмици. Да се дестилират тия 5 тона матрял до 547 литра ракия път в типичния селски казан би отнела към една седмица работа и не знам си колко кубика дърва.Разбирате ли колко е абсурдна цялата история? Според мен се бъзикате, говорейки пълни небивалици и после ми гледате сеира как се връзвам
P.S. От 3 до 15 годишна възраст съм живял на село.




ама не ги ври в очите на всички 
Май ще се окаже напълно вярно.