Или каската под паритеtaurus13 написа:Може да си криеш парите под каската.
Stanev написа:Извини ме за сърказма, но темата ти звучи като: За смисъла от слагането на колан в колата..
mikaelyan написа:Stanev написа:Извини ме за сърказма, но темата ти звучи като: За смисъла от слагането на колан в колата..
Даже слагането на колан в колата, има по-малко смисъл от каска в колоезденето.
mariko написа:Това, че автомобилите минават по-близо до велосипедисти с каски за мен не е сполучлив аргумент срещу носене на каска (въобще може ли да се намери такъв?). Тя така или иначе не е предвидена да защитава при сблъсък с кола, която би могла направо да те размаже, а да ти пази кратунката от близка среща със земята при падане с колелото.
Shortcut написа:Правилно ли съм ти разбрал мисълта?
mariko написа:...
mariko написа:Shortcut, разбирам какво искаш да кажеш, но за да приемем, че само носенето на каска увеличава риска от сблъсък с кола и поради това трябва да се избягва в града, е нужно да се приложи и статистика.
Shortcut написа:mariko написа:...
Ако (примерно) колезденето с каска в града понижава риска от сериозни травми при инцидент с 0,2% и в същото време повишава риска от възникване на инцидент с 0,5%, то аз лично бих се замислил кое е по-малкото зло.
Shortcut написа:... обаче нямаме никакъв шанс да отчетем колко от очистените колездачи с каска е можело да им се размине инцидента изобщо, ако бяха без каска и автомобилите спазваха по-голяма дистанция от тях.
4getcredo написа:Точно затова по-горната ти забележка е абсолютно спекулативна и няма здравомислещи основания. Това само някой застраховател може да го измисли. Да не се обиждат, моля!![]()
Shortcut написа:Ако (примерно) колезденето с каска в града понижава риска от сериозни травми при инцидент с 0,2% и в същото време повишава риска от възникване на инцидент с 0,5%, то аз лично бих се замислил кое е по-малкото зло.
... обаче нямаме никакъв шанс да отчетем колко от очистените колездачи с каска е можело да им се размине инцидента изобщо, ако бяха без каска и автомобилите спазваха по-голяма дистанция от тях.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 358 госта