Рамка Drag C-1

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Рамка Drag C-1

Мнениеот nefarian » Сря Сеп 11, 2013 7:02 pm

Здравейте байкари,
Искам да попитам за въпросната рамка дали г/д покрива цената си.
Вмомента е на промоция http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... ag-c1.html с 30 лв. разлика.
170мм съм висок, тежа 67-69 кг.Не се занимавам точно с МТБ.Пак карам, но не както повечето луди глави :). Мисля да ползвам вилка http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... -t8-0.html , но незнам дали става на рамка.Казват че рамката е (oversize), предполагам че става, но нека по опитните да кажат да не си скуба главата след това, че трябва да се подстригвам :D.Също така спирачките ще са v-brake.За гимите се колебая м/у http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... 235-0.html и http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... -c1435.htm нз дали си струва 8 лв. горница (дайте мнение). Бюджета ми е ограничен все пак.На първо време мисля дори да ползвам старата скоростна система която е шимано с 18 скорости.Все пак е от първото ми колело.

Благодаря предварително.
nefarian

Рейтинг: 986

Re: Рамка Drag C-1

Мнениеот Tonkataa » Сря Сеп 11, 2013 7:42 pm

Вилката ще стане на рамката, а за гумите зависи къде и как караш . Попринцип Кендата е по-качествената гума от тези две, които си показал.
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот nefarian » Сря Сеп 11, 2013 8:30 pm

Tonkataa написа:Вилката ще стане на рамката, а за гумите зависи къде и как караш . Попринцип Кендата е по-качествената гума от тези две, които си показал.

Първата е кенда, другата е cst.
nefarian

Мнениеот maxim98 » Сря Сеп 11, 2013 9:35 pm

Рамката за 130лв. е страшна :D тоест за тези пари по-здрава нова рамка няма да намериш.Много хора я карат с големи вилки и им няма нищо.Вилката ще стане,но е твърдичка,затова те съветвам да вземеш едно duro втора ръка за тези пари понеже има rebound preload,доста здраво и работи много по-приятно от rst.За гуми ти препоръчвам Kenda-та.Тя е 2,35 по-дебела от cst-то,по трудно се прещипва и се държи по-добре,а drag c1 с права капла събира 2,50 с лекота такаче не е проблем размера.Това че ще го караш с 18 скорости не е никакъв проблем.Ти си решаваш дали си струва,само че вземи 16,5 понеже ще ти е по-удобна.
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Рейтинг: 1094

Мнениеот sonscp » Сря Сеп 11, 2013 10:13 pm

Макс, уважавам мнението ти, но престани да подвеждаш хората!
До колкото разбрах nefarian е около 70+- килограма. Дуро (каквото ти караш) ще му е повече от неподходящо. Аз съм 80 кила и когато седна на Ц1-цата ти вилката се свива 1см., когато я натисна от място прави пълен ход. При него няма да е по-различно! Относно рст-то - Да, пружините са твърдички, но за теб. За него мисля, че ще са добре. Рст-то е страхотно за цената си, стига да се използва по предназначение. Разбира се,Дурото е по-горен клас вилка, но цената и втора ръка е колкото една чисто нова т8-ца. Когато купиш нещо втора ръка не знаеш какво е правил откачалника преди теб, а когато е ново знаеш, че си първия откачалник :D . Разбира се, може да си купи ново дуро, стига да има излишни 280 кинта, които да инвестира в неподходяща вилка. :agree:

Към автора - В другата тема видях, че си 1,70м. висок. Щом е така, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вземи по-големия размер С1 (16,5). Не забравяй, че ти трябват пари за скоба,колче,чашки и евентуално ново средно движение, защото старите едва ли ще са съвместими с рамката. :deal: Относто гумите, тази кенда която показваш е адски таралеж, ако караш по асфалт усещането е ужасно и инерцията ти е в пъти по-малка.
Гумата е коренно различна на живо! За пръв път ще избера СST пред Кенда. :agree:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот nefarian » Чет Сеп 12, 2013 12:02 am

На първо место съм 67-69 кг.Ако вземам рамката, да ще бъде 16.5 защото вмомента всички части който съм избрал са ми на стойност 250-60 лв +ново кормило+лапа+чашки+нови челюсти (v-braketo)+нови ръкохватки за челюстите+нов курбел с 28 зъба, че сега съм с най-големия май бяха 48 и по черен път е различно+нови педали+новите гуми+капли 2-ра ръка аеро капли Crosser+ръкохватки за кормилото и всичко ми излиза 250-60 лв.. С нова рамка ми излиза към +/- 400 лв.Ограничен ми е бюджета гледам да влезна до 300 лв , но сега като видях тази рамка и...Щото моята е към 7-8 кг стоманена е.Колкото до гумите гледам да са масивни големи респект да има.По принчип съм здрав в краката и то доста на пресата с 260 вдигам :) .Ако CST-то имаха 2.35 щях тях да взема малко повече ме кефи грайфера, всеедно е по защитена гумата от бабините зъби.А ако не сменям рамката май ще е CST-то защото сеп ритеснявам да не ми опират 2.35 , макар че импровизирах със старите ми 1.95 сложих клечка и ги направих като 2.35 и нямаше проблем , но един ваш колега "marsa" ми каза , че при гумите имало +/- , той бил с 2.25 напомпани му давали 5.5см.Тези 2.35 напомпани трябва да дават 5.7 см ако е като при него и така, голяма дилема са тия гуми ей.И Кендата ме кефи бие малко на Максис по грайфер.
nefarian

Мнениеот yanevch0 » Чет Сеп 12, 2013 9:23 pm

Това колко вдигаш от клек няма нищо общо с колелото. Малко ме съмнява да ги бутнеш 260, но да приемем че можеш. Имам приятел който си тренира здраво и наистина си е кораво копеле,ама един път дойде с нас да кара и повече не иска да идва. Нагласихме му седалката както трябва всичко, но пак не можеше да ни поддържа темпото нагоре. Не всичко е сила иска се и въздух както и тренинг. Стига толкова :offtopic: . Ако мислиш да се спускаш помисли за по-здрави капли и задължително си вземи Duro вилката си има Preload така, че твърдостта може да се наглася според килограмите ти. За парите си е страшна. :agree:
Аватар
yanevch0

Рейтинг: 1200

Мнениеот maxim98 » Чет Сеп 12, 2013 9:32 pm

duro 130mm ход няма да сбъркаш
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Мнениеот nefarian » Пет Сеп 13, 2013 7:34 pm

yanevch0 написа:Това колко вдигаш от клек няма нищо общо с колелото. Малко ме съмнява да ги бутнеш 260, но да приемем че можеш. Имам приятел който си тренира здраво и наистина си е кораво копеле,ама един път дойде с нас да кара и повече не иска да идва. Нагласихме му седалката както трябва всичко, но пак не можеше да ни поддържа темпото нагоре. Не всичко е сила иска се и въздух както и тренинг. Стига толкова :offtopic: . Ако мислиш да се спускаш помисли за по-здрави капли и задължително си вземи Duro вилката си има Preload така, че твърдостта може да се наглася според килограмите ти. За парите си е страшна. :agree:

Братле кой ти говори за сериозно спускане, виж какви компоненти съм дал за какви пари.Казах че бюджета ми е до 250 лева макс без рамката и с рамката 400.За тези пари какво спускане?Ще карам отново както съм карал до сега само че с по скъпа вилка да ми мяза на нещо колелото.

Твоя приятел не знам колко е здрав.Играл съм футбол 10 години, отделно тренирам вече карам 7-ма силова година на трениране (железа).Представи си имам яки крака/ръце/гърди/гръб.Обиколки на ръце/крака/гърди/гръб, ако имаш интерес и тях мога да ти дам и снимки мога да ти покажа на тялото си.Сега ми кажи съмнява ме да си тренирал 10 години футбол и 7 години силов спорт бла бла бла.

"Малко ме съмнява да ги бутнеш 260, но да приемем че можеш."
Специално ще ти направя клип как ги бутам Тома неверни. После да не кажеш съмнява ме това да си ти.

Да се върнем на темата.Мисля да вземам RST GILA T8. Доста информация гледах за нея и за 100 лв. е най-добрия избор.Само ме интерисува дали ще пасне на сегашната ми рамка защото незнам дали ще мога да дам още 130 за нова.
И моля ви да няма коментари от типа на "Вместо да наливаш пари в това бла бла бла".Казъл съм всичко нужно защо така така и така.
http://postimg.org/image/skkxaxxc7/ - сегашна рамка
nefarian

Мнениеот Tonkataa » Пет Сеп 13, 2013 8:35 pm

Няма да ти стане на сегашната рамка
Tonkataa

Мнениеот nefarian » Пет Сеп 13, 2013 11:07 pm

Tonkataa написа:Няма да ти стане на сегашната рамка

Само защото не купих нищо от теб или по принцип?
nefarian

Мнениеот maxim98 » Съб Сеп 14, 2013 9:08 am

рамката ти е normalsize,а вилката която искаш е oversize съответно стержена е по-дебел и няма как да се сложи
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Мнениеот Tonkataa » Съб Сеп 14, 2013 5:23 pm

nefarian написа:
Tonkataa написа:Няма да ти стане на сегашната рамка

Само защото не купих нищо от теб или по принцип?

Не защото не купи от мен нищо, а защото колегата ти обясни ...
Tonkataa

Мнениеот nefarian » Съб Сеп 14, 2013 8:54 pm

maxim98 написа:рамката ти е normalsize,а вилката която искаш е oversize съответно стержена е по-дебел и няма как да се сложи

Oversize е братле.Сегашната ми вилка е със стержен точно 29мм + резба.Oversize +резба.Не напразно съм избрал тази :).Ако не сте знаели , че има такива вече знаете.
nefarian

Мнениеот yanevch0 » Съб Сеп 14, 2013 10:00 pm

Тренирал е футбол 2 (почти) години в интерес на истината :D и както казах не всичко е сила иска и много тренинг. А що се отнася до вилката ако челото на сегашната ти рамка е Oversize на резба ще стане само трябва да смениш чашките, най-добре да ти го направят в някой сервиз да не огелпиш нещо. За агресивното спускане, мога цял ден да ти говоря. Преди да започна да карам XC си катерех нагоре и после спускането беше доста бавно, а сега след като взе да ме влече повече стила ми започна да се променя на повече бутане и доста по агресивно спускане, предполагам и при теб ще стане нещо такова, ако си решил да се занимаваш. Успех! :agree:
Аватар
yanevch0

Рейтинг: 1200

Мнениеот sonscp » Нед Сеп 15, 2013 10:25 am

Хмм, а как разбрахте само по снимка, че рамката му е normal size ? :eek3:
Мой познат 3 години си мисли, че неговата рамка (подобна на тази) е normal, но се оказа, че е over size и в момента кара с вилка и лапа over. Според мен отиди при някой майстор да погледне или помоли някой познат да ти отслужи с вилката си колкото да пробваш.
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот nefarian » Нед Сеп 15, 2013 11:12 am

sonscp написа:Хмм, а как разбрахте само по снимка, че рамката му е normal size ? :eek3:
Мой познат 3 години си мисли, че неговата рамка (подобна на тази) е normal, но се оказа, че е over size и в момента кара с вилка и лапа over. Според мен отиди при някой майстор да погледне или помоли някой познат да ти отслужи с вилката си колкото да пробваш.

Аз знам, че става нали виждам моята каква е :). Същата е.Разликата е , че едната е с 80мм ход (старата ми) , а Т8 е с 120-140 ход , както при теб виждам от снимката 135мм.Просто не са виждали оверсайз с резба.
А колкото да ми ослужат нямам познати с такива вилки, отделно в моя град няма вело сервиз, но това няма значение знам че става :)
nefarian

Мнениеот nefarian » Нед Сеп 15, 2013 11:12 am

yanevch0 написа:Тренирал е футбол 2 (почти) години в интерес на истината :D и както казах не всичко е сила иска и много тренинг. А що се отнася до вилката ако челото на сегашната ти рамка е Oversize на резба ще стане само трябва да смениш чашките, най-добре да ти го направят в някой сервиз да не огелпиш нещо. За агресивното спускане, мога цял ден да ти говоря. Преди да започна да карам XC си катерех нагоре и после спускането беше доста бавно, а сега след като взе да ме влече повече стила ми започна да се променя на повече бутане и доста по агресивно спускане, предполагам и при теб ще стане нещо такова, ако си решил да се занимаваш. Успех! :agree:

Няма какво да "огелпя" :)
nefarian

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Сеп 19, 2013 10:23 pm

Купи си цял велосипед, не се занимавай с глупости, за 400лв си купуваш РАБОТЕЩ велосипед с гаранция, а не самоделна сглобка, за която ти дори не си наясно как да асемблираш, естествено не разполагаш и с необходимите компоненти. Сглобяването на велосипед винаги излиза с 20% по-скъпо спрямо фабричен, но явно си далеч от тази материя :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот nefarian » Пет Сеп 20, 2013 7:18 pm

EccentricMOTION написа:Купи си цял велосипед, не се занимавай с глупости, за 400лв си купуваш РАБОТЕЩ велосипед с гаранция, а не самоделна сглобка, за която ти дори не си наясно как да асемблираш, естествено не разполагаш и с необходимите компоненти. Сглобяването на велосипед винаги излиза с 20% по-скъпо спрямо фабричен, но явно си далеч от тази материя :agree:

Вече го карам, остана само новата вилка, гуми и евентуално седалка. Добре съм го асемблирал.Като сменя и вилката ще направя цялостни снимки. Дори вчера направих 4 спускания.
http://postimg.org/image/sknopf5m9/
http://postimg.org/image/6a7oibpz5/
http://postimg.org/image/3wtf8ff1n/
http://postimg.org/image/qt09y9jel/

Последната снимка съм снимал от почти 3км. от склоновете.
На втората и третата се вижда колко са стръмни.Другите два терена нямаше време да ги снимам.
Доста съм доволен.Не знам с кое не съм наясно за асемблирането.Отделно за 400 лв. няма да намеря RST GILA Т8 вилка, a някакъв евтин (скапан) Зоом за който разбрах, че били големи боклуци, ще намеря спирачки ПроMакс важи същото както при зоома (предпочитам В-брейка пред тях) и гумите няма да са такива каквито ги искам.Ще се наложи да наливам още пари.Нова вилка, нови гуми, нови спирачки.Няма да ги смятам колко ще станат.
Сега всичко ми излиза 250 лв. със старата рамка от която съм доста доволен.
nefarian

Назад към Веломеханик