Съвместимост ширина на шина, спрямо размер на балона.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвместимост ширина на шина, спрямо размер на балона.

Мнениеот ivcho3 » Чет Окт 24, 2013 1:44 pm

Здравейте, знам че въпросът който задавам не е подходящ за MTB форума, защото става дума за градски велосипед, но питам с оглед на това че немалка част от потребителите карат и градски велосипеди и могат да помогнат в случая. Шината е euro line 19C, външен размер- 25 мм, вътрешен 19 мм и 622 мм по ETRTO. В таблицата за съвместимост с външни гуми за този размер шини е посочено минимум 28 мм на балона. Въпросът е ако сложа гума на 25 мм, балонът ще излезе наравно с ширината на шината, възможно ли ще е да се кара велосипеда само на градско движение и ако не, какси са последиците и евентуално неудобствата от тази интервенция?
ivcho3

Рейтинг: 1260

Re: Съвместимост ширина на шина, спрямо размер на балона.

Мнениеот speka_rs » Нед Окт 27, 2013 9:41 am

колега, аз на Langster-a си карам 23 гуми на 19с шини
Specialized fanatic
speka_rs

Рейтинг: 1200

Re: Съвместимост ширина на шина, спрямо размер на балона.

Мнениеот ivcho3 » Пон Окт 28, 2013 9:16 am

Карал съм с размер 23 мм или приблизително толкова от времето когато външната гума се зашиваше и лепеше на шината. За моите килограми идва доста тясна, макар и да имам опит с този размер. На първо време сложих 28 мм, но на едно място около 7-8 см гумата е вдлъбната в шината (влязла по- навътре, не е крива) и не знам как да го оправя, при каране по гладък път се усеща неприятно пропадане на колелото точно на това място.
ivcho3

Рейтинг: 1260

Назад към Веломеханик