Тъй като след изтичане на няколко часа е невъзможна редакцията на заглавния постинг в темата, моля, следете за актуална информация и промени сайта http://mtb-hisar.comЗаповядайте на Хисариада 9, която ще се проведе на 27.10.2013 г., неделя, от 10:00 часа.Подбрал съм маршрут, включващ подходящи за сезона натоварвания, по горски пътища и пътеки. В края на октомври може да се очаква, че един средно труден маршрут, съпроводен с бутане тук-там (е, на едно място има малко носене, познато от минали Хисариади, но то е заради хубавата панорама, която се открива от скалите), ще е добър завършек на активния сезон. Спусканията са приятни, без екстремни трудности.
На картинка това изглежда така:
За повече подробности вижте
Описание на маршрута на
http://www.mtb-hisar.com.
Хисаря е подходящ и за случаите, когато имате приятел/приятелка/съпруг/съпруга/деца, които не са толкова луди и запалени като вас - може да ги оставите да правят слънчеви бани и се плацикат в някой басейн или да се разхождат из града и хубавите му паркове, докато ние покараме по околните баири. Има достатъчно места за настаняване - интернет и чичко Google могат да ви помогнат в това отношение.
Това не е организирано мероприятие - няма да има специално маркиран маршрут, а просто приятелска покана за желаещите да се насладят на един хубав ден в планината.
Предложеният маршрут е, по моя преценка, среднонатоварващ (стига човек да не реши да си дава зор), 60% по горски пътища.
Ако това е едно от първите ви карания, не ви препоръчвам да се включвате, освен ако да имате достатъчно желание, мотивация и преценявате реално възможностите си къде се налага да слезете от колелото и да побутате нагоре или надолу.Липсата на маркировка не би трябвало да е проблем, но пътят е достатъчно дълъг, за да се образуват традиционните разкъсвания на групата. Пътеката от
Коритата надолу е слабо забележима в началото (и аз съм минавал само веднъж от там), затова е добре там групата да е монолитна. GSM обхватът в района е добър, но не може да се разчита на него 100%.
По трасето няма много чешми, така че заредете достатъчно вода. Не съм привърженик на екстремните и прекалено натоварващи карания, така че в никакъв случай няма да се движим със състезателно темпо. Освен това съм твърдо решен да се изявя като "метла" на опашката на групата, затова се търсят мераклии-бързаци за началото.
Прогнозата за времето в неделя не е надеждна на този етап: 15 градуса, частично слънчево - все пак едно дъждобранче няма да е излишно.
Аз ще съм в 10:00 ч. на сборния пункт и ще карам по маршрута, дори да не дойде никой. Молбата ми е да разчетете времето си, за да можем да тръгнем без излишни закъснения.
Моля всеки, който има намерение да дойде, да се регистрира със своя GSM-номер в частта
Регистрация на сайта (имената и телефонните номера няма да бъдат публикувани) - това не ви обвързва по никакъв начин.
Моят номер е 0888 656 822 (МТел).
Изтеглете GPS следа