Brand new Bike

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Brand new Bike

Мнениеот breakNenter » Съб Яну 25, 2014 10:46 am

Ами не. Още съм в дилема. И тя се разширява. Говорейки с вас и други хора се замислям за АМ, Enduro. Такъв тип колело май най-добре ще ми пасне на претенциите. Има добро окачване, става за катерене, става и за спускане. Само не знам в градски условия как ще е. Не че ще го карам в града, но ми се иска да знам. Най-големия ми проблем е че не съм карал нито един от трите вида колелета и си нямам и на представа какво е усещането когато си върху тях!
breakNenter

Рейтинг: 1060

Мнениеот KristiqnK » Съб Яну 25, 2014 11:08 am

Ориентирай се какъв ти е стила - (стил, който най- много ти харесва и ще ти доставя максимално удоволствие от карането). След това си определи бюджет и си вземи колело подходящо за стила, който си избрал. :)
Най-големия ми проблем е че не съм карал нито един от трите вида колелета и си нямам и на представа какво е усещането когато си върху тях!

Разходи се по магазините и пробвай. :beer:
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот marto_bikeara » Съб Яну 25, 2014 11:17 am

Ам/ендуро колелата са многофункционални.Може да се ползват в градски условия без проблем.Стават за изкачване,стават и за спускане,но не си мисли,че ще получиш
dh колело.Няма да получиш и леко за катерене xc колело.Ако афинитета ти е към спускане те съветвам да си потърсиш някое по-лекичко dh/fr колело с две плочи отпред.Мисля,че ще ти върши работа,стига да не тръгнеш да правиш преходи по 100 км за един ден с много изкачване.Ако пък мислиш да правиш такива преходи търси ам/ендуро.До скоро и аз бях пред такава дилема и като цяло се бях спрял на Ram am one.Но се заговорих с едни момчета и те ме посъветваха да пренебрегна малко изкачването,за сметка на спускането.Така и направих и си взех cube hanzz pro.Тежи 16 кг и правих преходи до 80 км.Мразя да бутам и не бутам.Малко по-изморително е,но пък когато дойде спускането,разбирам че не съм сбъркал.
Успех :beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот breakNenter » Съб Яну 25, 2014 12:18 pm

При мен лошото е че искам да правя всичко! :) Ходя по пистите в курортите, с различни клубове ходя на преходи(сега съм се записал за Перпендикулярна вселена), до морето мисля да отида с колелото и всякакви други действия. Имам Драг Онтарио и той е много подходящ за някои от тези мероприятия. Но не знам дали няма да се наложи да го продам за да си купя по-хубаво колело. И ако остана само с едно колело ще трябва да е оптимално. Но пък няма нещо което де е универсално и да е добро за всяка една дисциплина.
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Съб Яну 25, 2014 1:24 pm

По-добре изчакай малко и посъбери пари и си вземи нещо за дх/фр байк,но не си продавай онтариото.Ако пък искаш по-универсален байк ще трябва да отделиш между 4000-5000 лв и да си вземеш байк,който ще те слуша по пистите и няма да имаш нужда от онтариото за преходи.
Можеш да се поинтересуваш от Cube fritzz и specialized enduro.В момента има cube fritzz с не лоша окомплектовка с 160 мм ход за 3900,но се опасявам,че надхвърля бюджета ти.
Ето линк: http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... ro-27.5-bg
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Съб Яну 25, 2014 5:35 pm

Cube-то е хубаво. И преди съм го гледал и го сравнявах с Рам Am.Two.0 и Рам Am.Two.3. И основно ме интересува вилката и спирачките. Чух някои негативни коментари за фокс-а, a ot RokShox май всички да доволни.
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Съб Яну 25, 2014 6:20 pm

За ram am two не мога да ти кажа нищо.Като цяло рамката е много хубава,защото е лазернозамервана и тн.За мен fox правят най-добтите шокове и вилки.Има една вилка с която трябва да се внимава.Ето по-подробна информация:
viewtopic.php?f=28&t=146886
А cube-то е с вилка rock shox pike,която е една от най-надеждните вилки на rock shox,но относно спирачките мисля и при двете колела няма от какво да се притесняваш.
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Нед Яну 26, 2014 2:50 pm

Sram, не е ли по-хубав и надежден като обтегач, а и не само, в сравнение с Шимано?
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Нед Яну 26, 2014 3:44 pm

То си зависи от модела,но като цяло това е въпрос на избор или както някои казват е религия :D
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Нед Яну 26, 2014 4:47 pm

На Срам оптегачите не са ли по-изпънати и по-добре превключващи? А й са ми казвали че са по-надеждни.
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Нед Яну 26, 2014 5:16 pm

Не мога да ти кажа нищо,защото не съм имал добир до продуктите на sram.Надявам се някой,който е карал и двете да каже.
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Пон Яну 27, 2014 4:51 pm

Спрях се на едни модели на Рам(предлагат ми мн изгодна цена). Моделите са AM.TWO.0 И AMTWO.4. Единия в с Fox Float 32Ctd evo 15, а другата RockShox Sektor Rl 15. Чудя се дали ще усетя разлика между двете? Все пак съм нууб и нз. Сервиза е също мн важен. До колкото знам Fox нямат читав сервиз тук, иначе са по-хубавите. И другото има ли голяма разлика между бг колелетата , като Рам и чуждите като Cube, Ghost, Treck и т.н. ? Не ми се иска да дам излишни пари само за име.
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Пон Яну 27, 2014 5:25 pm

Със сигурност има разлика между българските производители и чуждите.Все пак си зависи и от модела,но като цяло чуждите производители имат много по-голям опит спрямо българските.Според мен и рамките са доста по-надеждни спрямо рамките на Рам,а и онези производители продават колела из цял свят,следователно опита им е доста дългогодишен.
Относно Ram am two,съвета ми е да вземеш Ram am two .0.Щом имаш парите за него.По-принцип това е колуминацията на този модел.Най-висок клас компоненти,а това кажи речи е най-важното,защото те са най-скъпи.Тази вилка която се монтира на този модел за съжаление е проблемна,но с 160 мм ход.Трябва да питаш някои за 150 мм,защото тази е 150,а на am two .0 не се монтира тази вилка,която ти се посочил.Тази вилка която си посочил се монтира на am two .2,но със сигурност и тази окомплектовка е по-добра от на am two .4.На am two.4,трябва задължително да смениш спирачките,ако ще го ползваш и за дх.
Успех :beer:
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Пон Яну 27, 2014 6:47 pm

Толкова по-лоши ли са им рамките? Не съм чул и чел за проблеми с рамките на Рам.
То е ясно че foxa е по-хубав, но нз дали ще усетя разликата, а и това че няма актуално сервизно обслужване е нещо което трябва да ве вземе под внимание. Разликата в цените е двойна и не че не ми се дават, но ги нямам и нз дали ако ги дам ще разбера за какво съм ги дал.
breakNenter

Мнениеот halfdone » Пон Яну 27, 2014 7:06 pm

Рамките не са им никак лоши, докато не се качиш на рамка на чужд производител. Майтапя се, но има нещо такова :D
Мога ти сравня RockShox Revelation с Fox Float/Talas 34 като работа, изобщо не искам да ги сравнявам. Sektor се предполага, че е по нисък клас от Revelation.

Сглобка на АМ 2, която според мен има смисъл да се взима е не по-малка от АМ2.2. Другите са доста нисък клас компоненти, а тази рамка с Рокшокс заден амортисьор наподобява твърдак.
Фокс както се оказа имат доста читава поддръжка, но не разчитай на Рам за нищо.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Рейтинг: 2000

Мнениеот breakNenter » Пон Яну 27, 2014 10:43 pm

Някой друг има ли различно мнение за задния за това колело или наистина не си заслужава!?
breakNenter

Мнениеот TheUndertaker » Вто Яну 28, 2014 9:59 am

Рамката е достатъчно здрава за Агресивен АМ/ Ендуро състезания.
Геометрията и е сравнително подходяща за такъв стил каране.
Бобенето при катерене и загубата на енергия според мен е напълно приемлив за такъв клас колело.
Надолу не съм имал никакви проблеми както с Монарх така и с Фокс. Лично аз предпочитам Монарх-а.
Лично бих предпочел малко прогресия в началото на хода, но не е нещо което прави карането "непряитно"
Относно сглобките въпрос на пари.
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот marto_bikeara » Вто Яну 28, 2014 1:05 pm

Моето мнение е,че ако искаш да усетиш работата на рамката както трябва,трябва да бъде с фох отзад,а ако имаш възможност и отпред.Ако нямаш достатъчно финанси за am two.2 взимай am two.4,но си го поръчай със спирачки avid elixir 5 или 7 и му смени задния шок с който е окомплектован am two.2.Но най-доброто което е от този модел е am two.0. :beer:
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Вто Яну 28, 2014 2:37 pm

Благодаря ви.
Марто, днес направих точно това. Помолих ги да сложат фокс отзад и елексир 5. Не знам дали съм готов да дам толкова мн пари и за прееен фокс. Иначе ми предлагат колелото с отстъпка и на изплащане.
Нищо не касахте за сервизирането на фокс.
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Вто Яну 28, 2014 3:12 pm

Щом не ти се дават пари за фокс и отпред го поръчай с тази вилка: http://store.trueriders.bg/vilka-rock-s ... 0-dsc.html
Въздушна е и огромен плюс е,че е с 20 мм ос,което за по-агресивно каране е кажи речи задължително.Ще ти вдигне малко теглото,но пъл носи своя плюс при спускането. :beer:
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Вто Яну 28, 2014 4:16 pm

Друг вариант, който ми предлагат, е отзад Монарх, отпред Фокс 32 ctd evo. Общо взето мога да правя различни комплектовки от всички АМ колелета който предлагат.
Преди малко се видях с един приятел, който има Enduro на RAM и каза че е мн доволен. Качвал се е и на Ам-а им и много го похвали. Той също ми спомена че е ходил на RAM JAM. Знаете ли дали ще има и тази пролет?
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Вто Яну 28, 2014 5:20 pm

По-добре слагай вилката,която ти препоръчах и фокс-а отзад.А относно,дали ще има ram-jam нищо не мога да ти кажа :).
marto_bikeara

Мнениеот breakNenter » Вто Яну 28, 2014 5:25 pm

Мисля че нямат налична такава рамка. Само RL 15мм.
breakNenter

Мнениеот marto_bikeara » Вто Яну 28, 2014 5:45 pm

Не могат ли да поръчат тази вилка ?
marto_bikeara

Мнениеот TheUndertaker » Вто Яну 28, 2014 5:50 pm

breakNenter написа:Друг вариант, който ми предлагат, е отзад Монарх, отпред Фокс 32 ctd evo. Общо взето мога да правя различни комплектовки от всички АМ колелета който предлагат.
Преди малко се видях с един приятел, който има Enduro на RAM и каза че е мн доволен. Качвал се е и на Ам-а им и много го похвали. Той също ми спомена че е ходил на RAM JAM. Знаете ли дали ще има и тази пролет?

Ще. Ако не бързаш толкова началото на Февруари може и да ти предложат и Сектор Голд RL на 150 въздушен, 15 ос.
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот breakNenter » Вто Яну 28, 2014 5:55 pm

Въобще не бързам. А и февруари е ейся :D 10x
breakNenter

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд