Избор на wheelset за състезания

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на wheelset за състезания

Мнениеот troll4et0 » Вто Май 20, 2014 5:45 pm

Здравейте! :D Известен факт е,че е добре на един състезателен велосипед и каплите да са леки,както и гумите,та понеже за момента не разполагам с много средства,да речем,че бюджета за сета(тук идва момента да отбележа,че е 26 цола) е около 400-500BGN се чудех може ли да ме насочите директно към комплект колела с добро тегло(би било чудесно да са около 1400-1500гр. двете),нямам претенции от къде,дори предпочитам да са от чужбина.
Аз огледах какво,що,харесах си теглото на следните шини(340гр.) http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod49052 ,ама като гледам май бюджетът ми би стигнал за 2 шини и до там :D .Та мога ли да мина с 2 шини и пак колелцата да се търкалят леко,т.е. от голямо значение ли са и главините и спиците,като се има предвид,че ще се инвестира и в гуми.Предната ми главина тежи 150гр. формулска,спиците не са нещо върховно,т.е. добро тегло от тях не очаквам.Относно задната-там е по-сложно ще се наложи да се наплете нова,тъй като в момента е като временен вариант.
Байка тежи между 11.2-11.3 в сегашния си вид,за мен е с добро тегло,на фона на предишния,с който "бъхтех" усилено :D .Очаквам някакви мнения по въпроса-дали да намеря цял сет или мога да мина с двете шини,като би било по-добре.Ще спомена,че въпросните капли ми трябват само за състезания и здравината не ме притеснява толкова,а и тежа 55кг. :D .Не ми е "тупнало" сега да вземам търкала,но е хубаво в рамките на този сезон да се сдобия с такива :D
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Re: Избор на wheelset за състезания

Мнениеот Ozzie » Вто Май 20, 2014 5:53 pm

Тази статия видя ли я?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот radeviq » Вто Май 20, 2014 7:01 pm

Скоро се оглеждах за шини (АМ насоченост) и не помня в коя тема попаднах на тези шини, посочени като възможна алтернатива на ZTR-a. Ако посоченото тегло е реално мисля, че за тези пари е оферта :eyebrow:
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот xcrider » Вто Май 20, 2014 7:20 pm

Ozzie написа:Тази статия видя ли я?

За лекият модел Роум 40 1560гр - цена 618 Е.....
Другия е тежък и пак идва скъпо - 441Е
Да си плете крестове, има ги в bike-discount по 65Е
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот marsa » Вто Май 20, 2014 9:22 pm

Най-простото и елементарно решение ти е този сет:
http://www.rczbikeshop.com/default/rcz- ... k-red.html

1480g @ 410лв грубо

Аз лично бих ти препоръчал custom вариант, който може да се направи по специфични изисквания. Например при твоето тегло може да ползваш под 32 спици, спокойно може да плетеш с тънки спици... Шините на ZTR - Crest и Alpine са отличен избор, още повече с тях директно може да направиш качествен тюблес, което ще доведе до допълнителни предимства.

Аз си наплетох сет 1317гр, който не е много над твоята цена и до момента съм доволен, с тая уговорка че не подлагам велосипеда си на сериозно блъскане.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот troll4et0 » Вто Май 20, 2014 9:28 pm

ROAM-овете ще дойдат скъпички,а и ми е излишно да са съвместими с всички стандарти,няма смисъл :dontknow: .Тия шини в байкцентъра ме трогнаха,цената е доста добра,грамовете също,но няма да бързам,все пак ако се намери цял сет с посочени грамове,за да не рискувам да плета нещо,което пак ще тежи като предишните :D
П.п.Ако все пак ги събирам ще помоля някой да сподели точно модели и тегло,ако може и да има личен опит с въпросните чаркове и да се е получило нещо наистина добро :beer: .Както казах не бързам,но сега ме заяде мухата да съм с нови капли за Витоша 100 или поне за държавното :D
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Назад към Продукти за крос-кънтри