Е то търпиш, търпиш и ефект нулев по моите наблюдения.
Не е за велоалея (нямаме в Димитровград), та затова е и
Миналия четвъртък за малко да ни прегази един ром (да не напиша думата с м...) на пешеходна пътека баш пред РДВР-то. Вървим си с приятелката, към друг квартал, пресичаме си, в ляво няма коли, излизаме на пешеходната, вече на средата от дясно идва кола, намаля, спира. Продължаваме да вървим пред колата и въпросния ром, който е карал на известно разстояние от вече спрялата кола, решава да я изпревари (заобиколи) от дясно, без никаква видимост към пешеходната пътека! Видях го, приятелката ми в същия момент ме дръпна за ръката (да не продължа случайно напред, както си правя всеки път). Спряхме. Оня накова спирачките, засурна предницата 30-тина см и като видя, че все пак спряхме в последния момент, пусна спирачката и реши да си мине като пич пред нас. Само ни огледа. И аз ги огледах - една кола пълна с роми, ромки и чавета. Импулсивно, вкарах един десен шут на набиращата скорост астра, уцелих задния калник и крака ми потъна няколко сантиметра в тенекиите, буквално. Оня се усети и след 20-тина метра спря, излезе и тръгна към нас. Гледам го, глава и половина над мене, аз съм 1, 65 все пак

Вече бяхме пресекли. Приятелката се стъписа. Оня се развика "Изкриви ми колата! Ща вода в полицията!" Викам "Ще си я оправиш. Може и за спомен да си го оставиш криво. Айде де, давай до ходим в полицията, ей я къде е!". Имаше няколко по-ячки момчета там (баш пред РДВР-то става всичко), които бяха свидетели на случката. Дръпнаха ме малко назад, запретнаха ръкави и му викнаха "Какво правиш бе, щеше да блъснеш хората. Връщай се в колата и изчезвай от тука, защото ..." Рома: "Е как бе, аз дадох мигач ..." Разбира се, обра си крушите на часа.
Това ми се случва за втори път, при все, че не вървя кой знае колко пеш. Няма оправия.