cvb написа:виж кой ник го пусна![]()
![]()
"Австрийски учени разкриха загадката на едно от най-слабо изучените физически явления – кълбовидната мълния. Йозеф Пеер и Александър Кендл провели редица експерименти.
Според техните анализи кълбовидното сгъстяване на енергия не е нищо друго освен образ, който се проявява в човешкия мозък. Изследователите твърдят, че магнитните полета, които възникват при мълния, влияят върху човешкия мозък.
Те смятат, че в зрителните центрове на кората на главния мозък възникват така наречените фосфени – зрителни образи, които се появяват при въздействие на силни електромагнитни полета върху зрителния нерв.
Учените сравняват такова въздействие с транкраниална магнитна стимулация, когато към кората на главния мозък се насочват магнитни импулси. По този начин се провокира появата на фосфени.
Такава процедура често се прави в лабораторни условия. По този начин, смятат учените, когато човек смята, че вижда кълбовидна мълния, това на практика са просто фосфени.
Когато някой се намира на няколкостотин метра от мълнията, в очите му за няколко секунди може да възникне бяло петно. Това става заради въздействието на електромагнитния импулс върху кората на главния мозък.
Странното при кълбовидната мълния е, че тя се появява както при проливен дъжд, така и при напълно ясно небе. Цветът на кълбовидната мълния е син или червен, а понякога е сме от двата цвята.
Понякога кълбовидната мълния е напълно неподвижна, а друг път се движи много бързо. Тя може да влезе в помещение през прозореца, а най-странното е, че може да се появи в напълно затворено помещение.
Понякога кълбовидната мълния е ярко бяла, излъчва мощно сияние и издава съскащ звук. Като цяло животът на този вид мълния е много кратък – тя съществува от три до пет секунди. Обикновено тя се взривява с мощен звук."
Другото и по-странното е свързано със сънища :
Сънувам че съм в някакви катакомби / тунели, подземия / и се опитвам да спася някакво коте от една тръба,
където се е свряло подгонено от някакви гадни същества. При опита ми да го измъкна от тръбата то в страха
си ме одрасква и ..... като се събудих на ръката ми имаше прясна драскотина. Естествено преди да си легна
нямах наранявания по ръцете, а около мен няма предмети които да причинят такова одраскване при въртене в
съня ми.
Бях си загубил ключовете, обърнах къщата наопаки да ги търся, а сега просто вързах дявола и те магически се появиха! ЛООООЛ!!!valenti написа:Аз се сетих, за случка която и до ден днешен не мога да си обясня! Става въпрос за следното- Преди няколко години трябваше да слагам аларма на автомобила, по точно щях да ходя при специалист,който щеше да свърши тая работа. Лято е, аз съм облечен с фанелка и къси панталонки със странични джобове. Та така, сложих портофейла в левият джоб на панталонките, излизам от къщи,и реших първо да си взема цигари от кварталното магазинче, след което в колата и при майстора. Човека си свърши работата,дойде ред за ,,опраяне на сметката''....и Оооо ужас.... Портофейла със пари и документи липсва ! Викам си- докато съм карал колата, сигурно е изпаднал от джоба на гащите... Няколко пъти се ,,гъзурих'' в купето,залягах и гледах под ,зад и над всички седалки!!! Портомонето-ЙОК!Измърморах нещо от сорта- Извинявай ама май, съм си забравил парите в къщи( майстора е мой добър познат) та паля колата и директно в къщи за нови пари! Вземах,платих на човека и обратно към нас. Сетих се да проверя и в бакалията, но отговора на продавачката. - Взе си цигарите и портофейла!
Селият ми ден се ,,сговняса'' ,пари документи,всичко изчезна ...както се казва ,,Невероятно но факт''
На другият ден, споделих и на майка за странната случка, и тя вика- Абе дай да вържем дявола!?! И просто завърза едно въженце на един възел! Вика ми - дай да слезем пак до колата, може да го намерим( портофейла)
-Майко , абе какви глупости ми говориш?Аз ги търсих,жената и тя половин час! Надали ще има някакъв ефект?!
Айде от мен да мине,слизаме до колата , майка ми отваря предна дясна врата?!?! И след няколко секунди, намери портомонето ...между колонката и дясната!!! Седалка на колата! Невероятно,нали?
От тогава като трябва да намеря нещо из къщи...просто връзвам дявола!На
80% действа !
Ozzie написа:аз пък работя в една и съща фирма, вече 18-та година...![]()
![]()
protiven написа:Интересно защо като кара Ковид не се самоизлекува, ами лежа в болница.
ПЪРВОAlpina написа:Това състояние ми се е случвало само веднъж, преди няколко години - на 1-ви април и беше трудно да обясня на познатите ми че е истина, докато не дойде 2-ри април.
Та - консултирах се с невролог и ми каза, че ако не се повтори - не е нужно да си правя изследвания и т.н., но не успя да ми каже защо - само че е чувал и за други отделни такива случаи.
Забавното е, че като се прибрах вкъщи и по навик си пуснах NG - точно в този момент започваха да обясняват за това състояние - никога преди това не съм гледал това предаване, никога след това не попаднах на него.
На кратко - както повечето знаем, сънят има няколко фази и една от тях е автоматичното "парализиране на тялото", което мозъкът прилага, с цел нашата безопасност.
Проблемът при сомнамбулите се изразява точно в липсата на това "парализиране", защото по една или друга причина, мозъкът пропуска този етап.
Често се случва наличието на по-лекия проблем, при който парализата не е пълна и хората раздават плесници и ритници в кревата...
Та при събуждане, когато то се случва при нормални обстоятелства, мозъкът започва да подготвя тялото за ставането и си има a-b-c процес за него.
Случва се, сравнително много рядко, но доста хора имат поне веднъж в живота си този случай, в който мозъка "пропуска" да изкара тялото ни от "парализата", в която ни е държал по време на сън.
При мен лично беше голям страх, защото бях сам на селото, събудих се от силен шум и когато отворих очи и се опитах да се обърна, за да видя какво
има в стаята - не можех да се помръдна. Всъщност можех да помръдна само и единствено очите си, но нищо друго - нито глава, нито пръсти - нищо.
В този момент имах усещането, че има някой зад мен и че ми е причинил нещо, това, че не мога да се обърна и да видя какво има в стаята, само засили паниката.
Усещането стана супер нереално, защото все едно главата ми се стесняваше, тялото също и - всъщност не мога да го опиша, но все едно напускаш тялото си - чисто и просто защото не го усещаш
и все пак все едно е там, но като черупка, която ти става тясна.
Всичко продължи няколко минути (предполагам) и когато някак си се успокоих, отново изпаднах в нещо като сън и скоро след това се събудих без никакви проблеми.
Тъкмо започваше да се просветлява навън и така се ориентирах за времето.
Поради това усещане, за една безпомощност и липса контрол над собственото тяло, и най-вече заради това че човек точно излиза от сън в този момент и не е напълно събуден,
много хора започват да изпитват "свръхестествени" усещания и поради полу-заспалото състояние - започват да си въобразяват че са отвлечени от извънземни, че се случва какво ли не с тях.
Знаете - нещо като съня, в който успявате да контролирате околния свят - на практика всичко е възможно и успявате да извикате всякакви образи в съзнанието си.
Та така - всичко е един чисто и прост физиологичен процес, който се е "объркал" и не е протекъл в правилния ред. Най-често може да се случи на хора, които се преуморяват,
нямат редовен сън и часове за такъв, но може да се случи и на хора, които имат точен режим и никакви проблеми със съня.
Та така - всичко е такова, каквото е.
Просто нашите познания за околния свят са още доста бегли, макар и успели да го опишем във формули и т.н.
Ще припомня първата ми публикация в темата - с примера за Плутон.
Има много неща, за съществуването на които си нямаме никаква представа.
За мен човешкият мозък има наистина големи възможности, но по една или друга причина - не ни позволява да се възползваме и дори докоснем до голяма част от тях.
Това, че никога нямам редовен, точен час за ставане - дали ще е 3:00, 5:45, 9:30 или 10:20 - е строго индивидуално всеки ден и най-често се будя без аларма, защото според мен тогава тялото ми знае че е получило нужното му.
Но ако се наложи да си настроя аларма за някой от тези часове - в сигурно 8 от 10 случая се събуждам около 2-3 минути преди алармата и я "посрещам" разсънен - как тялото ми знае кога е 4:55 или 9:15 - идея нямам, но и не се опитвам да разбера.
Има още куп "странни" явления, на които съм присъствал или които са ми се случвали, дори да хвана човек и да му кажа какво ще последва и как напълно непознати
ще направят и дори кажат точно дадено изречение (случвало ми се е 2-3 пъти) - но за мен са просто "естествени такива", за които просто още нямаме познанията.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта