[quote="Cveti"]
откъде са хваща черния път за Банкя.Доколкото знам,минава през Иваняне и избягва гадния асфалт с профучаващи покрай теб автобуси и джипове.Някой може ли да ми го опише?
[/quote]
Единственият черен път за Банкя, за който се сещам, е този покрай планината Люлин - който минава по направление изток-запад от северната страна на планината. Той се хваща от с.Мало Бучино, върви на юг от с.Иваняне, продължава на запад, минавайки южно от с.Градоман (квартал на Банкя), пресича онази пътечка през гората, по която карахме с теб през пролетта, и излиза в с.Михайлово (също квартал на Банкя).
Можеш да хванеш този път от Иваняне, като преминеш цялото село и излезеш от южиня му край. Там някъде трябва да пресечеш въпросния черен път и да продължиш на запад за Банкя. От него можеш да влезеш в Банкя поне по три пътя - през Градоман, по пътечката през гората, или през Михайлово. Според мен пътечката е най-приятният вариант, защото другите два пътяса асфалтови. Не знам дали си спомняш, но пътечката започва в едно дере, което се намира преди една висока зелена телена ограда. Дано да съм ти била полезна