Качвам съм се до върха доста пъти с Крос -а и мога да кажа, че спускането оттам е страхотно. Не съм прочел още статията, така че не знам точно от къде си писал, че се минава, но според мен има само един начин да се стигне до върха - това е по пътеката, която тръгва от манастира.
БТВ, Админ, сигурен ли си, че се пише Половрак? Защото аз лично съм чувал (а и виждал някой от следващите на табелки в самата планина) Половра[color=red]Г[/color], Пол[color=red]У[/color]врак, Пол[color=red]У[/color]враг. Защо според теб точно Половрак е вярното?
П.П. Аха, прочетох маршрута, но се загубих (наум

) след като се стига подножието на върха и се продължава напред, тъй като аз натам не съм ходил никога. Дори си мислех, че отива някъде надалеч, не съм знаел, че може да се продължи напред и пак да се стигне манастира. Пътеката, по която се спуска, поне в твоя маршрут, е тази, по която аз се качвам до върха. Тя не е толкова интересна за спускане. Онази, която тръгва от върха и стига точно до 3,95 км., където си написал, че в ляво имало пътека - е те тя, НАДОЛУ, е страшна, нагоре така и не съм я пробвал, а и нямам и намерение.
Иначе аз планината съм я обикалял МНОГО и знам по-голямата част от пътищата и пътеките къде отиват и съм си избрал пътя, по който, поне според мен, е най-готиното спускане. През манастира, през върха, по тази пътека, после малко бутане и макрая по един страшен черен път (онзи, който се разклонява надясно на 0,39 км.). Някой път ако ходим натам ще ви заведа през това мини маршрутче. Това е, ако искате.

I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough