'Витоша', 'Платото', та викам да драсна малко за този маршрут ако мога така да го нарека

Аз винаги си го разпределям на няколко части
1. от София до Германския манастир
2. Германски манастир - нагоре до военното поделение
3. спускането от поделението до Панчаревското езеро
Първите 2 части ги минавам с каране и бутане, като второто преобладава, защото съм с Драгомир или меко колело или МЕКЯК, наричайте го както искате

Представляват приятно изкачване по хАсфалт
До манастира, където получавате бонус - чешмичка

После нагоре хАсфалта преминава в някакви големи плочи ако мога така да ги нарека, които са малко по-грапави и гадни за въртене...
следва точка 3

Както сигурно предполагате - любимата ми

Точката, която осмисля едночасовото катерене

Ако искате да покарате малко FR и ви е писнала Витоша, мисля че трябва да се качите

Хубавото е, че няма много туристи и избора на пътеки е доста голям
Почвата е супер за каране.
Можете да си карате по панорамната алея или да зацепите в гората, има многобройни улейчета от вода или пътеки на туристи.
Препоръчвам ви да не се презорвате с въртенето, защото може да бъдете доста неприятно изненадани. Повечето пътечки изглеждат лесни но...
Днес си попаднах на едно от тези улейчета(да не си го избрах, просто така ми дойде заради скороста, а такива улеи има доста)и се ръчках, колкото можех, исках да видя какви са му възможностите на това колело. Определено бях нацелил най-трудното улейче до сега, навсякъде яко изпъкнали корени, камъни и беше доста тясно, но това не ме спря и давах всичко, що мога(не че то е много

В момента, в който се бях засвяткал най-много видях, че трябва да взема един остър завой, но чак когато го достигнах разбрах, че ако не го направя правилно това може да ми е края...
При тази скорост щях да си остана в едно доста дълбоко дере с коренчета и камънченценценца

А да и носете си каски

Най-общо казано спускането не е особено дълго, но е приятно и технично.
Целта на това текстче е да покаже и популизира други места за каране, освен Витоша, макар че от нея всеки знае... ПО-ВИСОКО НЕМА ЕЙ!