Преди време изразих едно мнение ...
bio написа:kapitanblood написа:Това е сайта на RST,да си го имаш.Нещо не си писал в търсачката,както трябва.
За по добро смазване,махни пружинките от семерингите.
това според мен е крайно нежелателно ... и напълно погрешна практика.nonameee9 написа:А с машинно масло става ли? Защото много от мойте приятели така си смазват вилките ? Само питам, не ме бесете за това !
nonameee9 според мен има две неща, които трябва да правиш ...
поддръжка/почистване на вилката - това включва почистване на семерингите и стеншъните както е описал kapitanblood (без часта за пружините). това ти гарантира меки и чисти семеринги -> няма да влиза прах и мърсотия в ботушите ...
сезонна профилактика - сервизиране на самата вилка. включва разглобяване на вилката, почистване и смазване на втулките с грес или там каквото препоръчва производителя. това с махането на пружините е мързеливия начин за сервизиране и смазване на втулките.
аз ползвам масло за вилка 15wt вместо тефлонов спрей.
.. напоследък прочетох и от други хора, чието мнение ценя ... че препоръчват сваляне на пружините ...
лично мое мнение е, че това не правилната практика, защото:
1. според мен води до разтягане на пружините и неправилна работа на прахоуловителите.
2. производителите не го посочват като алтернативен вариант в техните инструкции за сервизиране/профилактика.
искам да разбера вие какво мислите по въпроса ?!?
мерси и ви желая успех !!!