Малко странен въпрос

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Малко странен въпрос

Мнениеот dddnnnggg » Съб Юни 30, 2007 10:45 am

Здравейте,

Радвам се че успях да намеря форум, където насочеността е специално към велосипедите.
Моят въпрос може да ви се стори малко странен, но предпочетох да попитам преди да осъществя покупка.

Накратко, решил съм да си купя колело, спрял съм се на т.нар. СИТИ модели на велосипедите, чиято цена е около 150 лв. (модела, койот ме ориентира за цената беше на Лидер Уайлд Кат). Проблема е там, че тежа околок 120 кг :dunno: , но пък мн обичам да карам колело и мн искам да си купя, та върпроса ми е, можете ли да ме ориентирате, към това какъв велосипед да си купя, който ще издържи достойно килограмите ми. Познанията ми физика ми подсказват (както и вкуса ми) да се ориентирам към СИТИ категорията на производителите - колелцата си имат калници, стабилна рамка без пружинки и тн, но каплите ме съмнявааат....
Ориентирал съм се към два производителя Лидер и Спринт. Лидер имат капли (извинявам се ако термина, който ползвам е твърде архаичен) които поне на мен ми изглеждат алуминиеви, а Спринт имат едни черни с някакъв надпис и в сайта им пише, че са двустенни. Та моля за съвет кои от двете марки да избера, а пък ако някой може да бъде точен да ми каже точно модел, който да взема ще е супер. От Пловдив съм така, че мисля, че ще мога да намеря тези модели по магазините.

Та да обобщим, трябва ми Сити клас колело, с максимално здрави рамка и капли, цена около 150лв. Това което видях на велосипеда на Лидер и много ми хареса беше че гумите бяха по големи, така че това ми се стори голям плюс.

Ако предложенията ви биха се сторили на модераторския екип като вид реклама, моля изпратете ми ги като ЛП.

Благодаря предварително на помогналите! :beer:
dddnnnggg

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Юни 30, 2007 11:01 am

Двустенните капли са за препочитане. Те също са алуминиеви. Ако не скачаш с колелото без проблем ще те издържат.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Brashnoto » Пон Окт 15, 2007 9:51 pm

4овек искам да ти кажа 4еее.....рамката им не е кои знае колко стабилна ама сигурно 6те те издьржи... :dunno:
скаип:pafelko
Аватар
Brashnoto

Рейтинг: 1200

Мнениеот BG-Rider » Пон Окт 15, 2007 10:17 pm

Добре е, че си харесал сити-колело, но цената е много ниска!
Очевидно ще вземаш нещо с Hi-ten steel - рамка. За каплите - да задължително двойностенни! Но главините при твоите килограми (говоря от 3-годишен опит каране с евтини главини до 11 лв.) ще ги скапиш за около 1 година и половина. Няма да си доволен много от скоростите, а и от централното. Аз лично ти препоръчвам Маратон на Драг
Говорих преди време с един дядо карач! С такова колело ходи до селото си 30 km - отива за 2 h. Много е доволен, вдигнах колелото леко е! Но трябва да дадеш още 59 лева. Скорстите са само 6, но повече не ти трябават за тези пари.
Виж в сайта на Драг - няма да съжаляваш! :)
По-нататък ще си сложиш една капсулована центтрална-касета и сичко е наред. :popcorn:
BG-Rider

Рейтинг: 995

Мнениеот daizel1 » Пон Окт 15, 2007 10:24 pm

Аз съм за колело с двостенни капли и дебели гуми и аз препоръчвам Маратон на Драг :thumbu:
daizel1

Рейтинг: 1284

Мнениеот TOYAGA » Пон Окт 15, 2007 10:49 pm

Drag Marathon :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mira_sm » Вто Сеп 02, 2008 12:38 pm

Имам въпрос за дядото карач. Понеже си купих Драг Маратон, но още не съм го карала, освен от магазина до вкъщи.
Въпросът е: че 30 км за 2 часа бързо ли е?! Защото аз със старото ми колело - евтин байк - отивах от Пловдив (Военна болница) до Асеновград (центъра) за около един час. А разстоянието трябва да е около 20 км; е, шосето е право и равно, без денивелация. Иначе не съм си засичала скоростта. Та очаквах с колело като това да е малко по-бързо.
Аватар
mira_sm

Рейтинг: 1210

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Сеп 02, 2008 1:03 pm

mira_sm написа:...отивах от Пловдив (Военна болница) до Асеновград (центъра) за около един час. А разстоянието трябва да е около 20 км. Иначе не съм си засичала скоростта.
А с математиката как си? :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот SOG » Вто Сеп 02, 2008 1:22 pm

Много "около" си ползвала при положение,че става дума за разстояние и скорост все едно нищо не си казала след като всичко е "около".Никой не твърди,че дядото е бил бърз,дори не се казва по какъв терен е карал.За такива малки разсояния и такова аматьорско ниво бъди сигурна,че с новото колело няма да има никаква разлика(стига старото да е било напълно изправно).Ако със старото колело си карала с 20км/ч средна скорост и то по равно явно физическите ти възможности са такива,че едва ли ще има разлика между карането ти с евтино колело и друго евтино колело.
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот mira_sm » Вто Сеп 02, 2008 2:43 pm

NovemberCharlie написа:
mira_sm написа:...отивах от Пловдив (Военна болница) до Асеновград (центъра) за около един час. А разстоянието трябва да е около 20 км. Иначе не съм си засичала скоростта.
А с математиката как си? :)

С математиката съм добре. Под "иначе" имах предвид, че освен тогава друг път не съм си засичала точно времето, като ходя някъде. :D Да не говорим, че и часовник не нося.
За дядото пишеше, че е доволен, и щом се посочва скоростта му, остава впечатлението, че от нея е доволен. А на мен ми се видя много ниска.
Хубаво, де - айде мерси ви ;-) за отговорите.
Аватар
mira_sm

Рейтинг: 1210

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 03, 2008 8:47 am

mira_sm написа:Имам въпрос за дядото карач. Понеже си купих Драг Маратон, но още не съм го карала, освен от магазина до вкъщи.
Въпросът е: че 30 км за 2 часа бързо ли е?! Защото аз със старото ми колело - евтин байк - отивах от Пловдив (Военна болница) до Асеновград (центъра) за около един час. А разстоянието трябва да е около 20 км; е, шосето е право и равно, без денивелация. Иначе не съм си засичала скоростта. Та очаквах с колело като това да е малко по-бързо.

Хихихи, ти да не си Мира от Дира? Значи, немам си идея кво е Драг маратон, ма предполагам, че тежи петнайсетина кила, има дебела гума 26 цола и предавки от сорта 48/38/28 на 12-32 отзаде. При теа обстоятелства, както и отчитайки факта, че си момиче, 20км/ч не е ниска средна скорост. В крайна сметка, целата работа зависи от краката дето въртат педалите. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот bokicha » Сря Сеп 03, 2008 10:07 am

Аватар
bokicha

Назад към Други видове колоездене