Една идея

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Една идея

Мнениеот neo92 » Нед Май 10, 2009 10:37 pm

Та идеята ми е да се организира еднодневно състезание, по-скоро не за хора които са професионалисти (може такива които примерно тренират все още за такива), а които са напреднали в шосейното колоездене(а може и в друго стига да имат шосейка да се впуснат в това) и примерно да се събере няква символична сума от участниците от порядъка на 5-10-15-20 лв., които да се разпределят за организация(които не мисля че трябва да са хиляди а и предполагам ,награди и пр. Та има ли кой да се навие да участва в организирането. Някой ако има някакви предложения за каквото и да било да казва.(примерно за организация,маршрути и т.н.)

п.п.Идеята ми дойде малко на маса и не знам до колко ше се приеме на сериозно и доколко сложна е организацията на такова нещо. Все пак не мисля че толко сложно примерно да се помоли полицията да придружава колоездачите, да осигурява тяхната сигурност,да се помоли една линейка и кола в която да се качват потрошените колела(да се надяваме да няма такива) и да се оправят такива. Все пак състезанието няма да бъде някакво професионално и няма да бъде важно първото място и пр.,а по-скоро самото участие и да се издържи маршрута, да се създадат приятелства и т.н.
п.п.2 Надявам се поне няколко човека да приемат идеята ми по-сериозно.
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Re: Една идея

Мнениеот marsa » Нед Май 10, 2009 11:00 pm

Да се помоли полицията - полицаите са мързеливи.

Да се помоли линейка... линейките са заети.

Има смисъл, баце, от такова нещо, само ако се съберат наистина повечко хора, от доста места. Защото тези, с които аз съм ракал горе-доле може да ти опиша реда, в който ще финишират.

Мисля, че класирането е глупаво (мотото ми е "турист, а не състезател"), ама то и без това по описанието ти напомня на така наречените "бревети".

Да речем, че ако има такова нещо бих се включил с кеф, стига да имам възможност, и то не за друго, а защото ще покарам с компания :agree:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот neo92 » Нед Май 10, 2009 11:26 pm

Е да де да именно, класирането не е нещо важно , по-скоро символично, за да се кара с по голяма скорост, по-голямо натоварване тва онова. Пък и то може и да го няма по-скоро да се поддържа една по-голяма средна скорост.
Сега като се замисля не мисля че е нужно някакви кой знае колко финанси, по скоро да се организира полиция и поддръжка и т.н. и оттам нататък да се разчуе из хората наляво надясно и да се съберат повече хора, а друга идея е всичко да се организира под дадено мото - Не на наркотиците, LIVESTRONG или нещо от сорта. Според мен най сложната част ще е в разчуването защото мисля че ще е хубаво ако се организира около 90-100 човека народ които да изминат даденото разтояние, щото все пак не всички могат да се освободят и да дойдат от градовете в които живеят. Но според мен ако се получат нещата и се обяви всичко 1-2 месеца по-рано ще може да се организира една прилична бройка карачи. Примерно да се организира сега и да се обяви дата примерно за Юли,Август или Септември.
Аватар
neo92

Мнениеот rosty_sz » Пон Май 11, 2009 6:31 am

Идеята ти се припокрива на 100% с идята за бреветите.
Аз също бих покарал в компания особенно ако се избере някакъв живописен маршрут, така , че съм за по принцип.
Да събереш 100 човека е просто невъзможно. На най- лекия маршрут на бреветите, който е на пролет когато всички са най- надъханин и не са отпускари се събират трийсетина човека.
Не ме разбирай погрешно ЗА съм с двете ръце, но мисля че е по-добре да се хвърлят сили да се пополезира един от двата предстоящи старта 26.9-Сливен – Казанлък – Сливен 201км. 1130деневилация или 24.10.-София – Ярема – Дупница – Самоков – София 203км. 1500 деневелация. Лазар е достатъчно печен в организацията ще се иска само повечко участници.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот Митко Ruse » Пон Май 11, 2009 9:49 am

Такова нещо се прави от пет години в България.Започна под формата на състезания на ветерани.От тазигодина се пускат и по-млади примерно над 30г.Има някаде около пет шест състезания на година.Примерно на 1 май Лечков организира критериум в Сливен по случаи деня на града.На следващия ден дадохме по 10лв. и си направихме състезание на летището в Сливен по всички правила и съдии.Можеха да участват всички желаещи като класирането бе разделено на групи по на 10 години.Събраните пари послужиха за награден фонд за призьорите.Следващото състезание очаквам да е в Габрово.
Митко Ruse

Мнениеот neo92 » Вто Май 12, 2009 3:39 pm

Еми айде като има нещо съобщавайте да се включваме.

П.П. Идеята ми дойде под въздействието на алкохол м/у другото и е сега чак се сетих че съм писал такова нещо, което не мисля че е много възможно :D

п.п.2 На мене повече ми се иска да се направи нещо в което да се събере повече народ БЕЗ състезателен характер, просто ей така за спорта.
Аватар
neo92

Мнениеот Митко Ruse » Вто Май 12, 2009 3:48 pm

Щом се събират мъже не става еи така.Ако не са геи задължително си мерят п--те.
Митко Ruse

Назад към Други видове колоездене