Календар на БГ състезания

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Календар на БГ състезания

Мнениеот bokicha » Нед Авг 09, 2009 8:11 pm

DstupidBastarD написа:1. тъпото копеле
2. бате Бърмбър
3. един пич от Бургас, който не пише тука
4. бате Любо

. :magnify:

:bowdown:
......................................... :banana: :banana: :banana:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Авг 09, 2009 8:13 pm

Хайде да гласуваме Тъпото копеле да си промени ник-а на Здравото копеле, Якото копеле, Мощното копеле, Бруталното копеле или някво друго Къртещо копеле :deal: :deal: :idea: :idea: :deal: :deal:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Авг 09, 2009 8:30 pm

bokichaa написа:
DstupidBastarD написа:1. тъпото копеле
2. бате Бърмбър
4. бате Любо

. :magnify:

:bowdown:
......................................... :banana: :banana: :banana:

Прославям клуба, баце. Като си направиме витрина, ше дам един от медалите за нея. :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот bokicha » Нед Авг 09, 2009 9:20 pm

:agree:
Ти си наша гордост !!!
:clap:
Аватар
bokicha

Мнениеот kibikoff » Нед Авг 09, 2009 9:31 pm

бравос Бацета
кефите
:agree: :D :agree:
kibikoff

Мнениеот Олеомак » Нед Авг 09, 2009 9:55 pm

DstupidBastarD написа: ...

Приеми, моля, моите поздравления и най-добри комплименти! Звънни в "Астана", комай имат едно вакантно място там ... :) :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот Grash » Нед Авг 09, 2009 11:04 pm

Олеомак написа:
DstupidBastarD написа: ...

Приеми, моля, моите поздравления и най-добри комплименти! Звънни в "Астана", комай имат едно вакантно място там ... :) :beer:

По-добре да звънне на дедо, нали ще прави отбор :^:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Neo_92 » Нед Авг 09, 2009 11:21 pm

Да ама Дедо е по-стар :evil: Трее да иде в некой отбор с младоци да им покаже как се прае. ;)
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот stilo » Пон Авг 10, 2009 6:30 am

ЧЕСТИТО баце ТК :clap: :clap: :clap:
... и да почерпиш от новата химия... :eyebrow:
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 10, 2009 7:18 am

Благодарим от името на целия отбор (бате Любо, бате Васко и т.к.) за сички поздравления! Благодарим и на Неделчо от Сливен, който организира отново яко състезание, а и обеща догодина да има повече прояви. Ние пък, му обещахме догодина да дойдем поне два пъти повече и да спичелим два пъти повече медали (бате Любо минава в горна категория, така че потенциалните ни медали наистина стават доста). Бате стило, бате Бокич, Туше, сичките тези хора имат напълно реални шансове за медали в сегашната си форма, а догодина знам, че ше бъдат още по-добри. Бате Ицо през ваканцията може да си догоди също един-два медала. Просто требва да караме, щото знам, че сички тука обичаме колоезденето. По-малките също требва да почнат да идват в наще локални карания, за да трупат километраж, бате Нео от началото на учебната година ше го повлечем по Вакарел и наоколо, другите също да не се скатават, може отначало да им е тегаво и да поизостават, ма после ше ... абе, идвайте масово и може догодина да имаме един бревет и поне едно състезание в софийско! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Пон Авг 10, 2009 7:48 am

DstupidBastarD написа:Благодарим от името на целия отбор (бате Любо, бате Васко и т.к.) за сички поздравления! Благодарим и на Неделчо от Сливен, който организира отново яко състезание, а и обеща догодина да има повече прояви. Ние пък, му обещахме догодина да дойдем поне два пъти повече и да спичелим два пъти повече медали (бате Любо минава в горна категория, така че потенциалните ни медали наистина стават доста). Бате стило, бате Бокич, Туше, сичките тези хора имат напълно реални шансове за медали в сегашната си форма, а догодина знам, че ше бъдат още по-добри. Бате Ицо през ваканцията може да си догоди също един-два медала. Просто требва да караме, щото знам, че сички тука обичаме колоезденето. По-малките също требва да почнат да идват в наще локални карания, за да трупат километраж, бате Нео от началото на учебната година ше го повлечем по Вакарел и наоколо, другите също да не се скатават, може отначало да им е тегаво и да поизостават, ма после ше ... абе, идвайте масово и може догодина да имаме един бревет и поне едно състезание в софийско! :^:

:clap:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 10, 2009 8:33 am

Митко Ruse написа:Големи сте идиоти!!!!!Детето е малко само на 22г.. а и тук нали сме се събрали да си говорим за колоездене.Ади давам анонс.Който ме бие на каране ще има запознанство.

Баце, не че искам да нахалствам, ма вчерашното каране брои ли се в описаните от тебе условия? И мисла, че е крайно време да пуснеш обзор за сезона, за вчера, и изобщо как виждаш бъдещето в теа смутни кризисни времена? :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 10:18 am

Беше ми интересно какво ще представлява тая година Обиколката на България и затова направих етапите в байкмап. (има разлики в дължината на етапи до 5 км , което мисля че не е фатално )

http://www.bikemap.net/route/275638 1. София – Троян, 161 км. /През с. Саранци, височините Гълъбец, Козница и Троянския проход/.

http://www.bikemap.net/route/275645 2. Троян – Габрово, 158 км /Беклемето – Калофер – Шипка/

http://www.bikemap.net/route/275650 3. Габрово – Разград, 157 км /две височинни премии/

http://www.bikemap.net/route/275652 4. Разград – Бургас, 198 км /най-дългият етап – през Рижкия проход/

http://www.bikemap.net/route/275659 5. Карнобат – Казанлък – в. Бузлуджа, 175 км

http://www.bikemap.net/route/275664 6. Казанлък – Пловдив, 131 км

Обиколката май не е лесна , обаче е само 6 етапа :crap:

Нещо ако намирате грешки в маршрутите , обаждайте се !
Аватар
Neo_92

Мнениеот Grash » Пон Авг 10, 2009 10:25 am

Neo_92 написа:Обиколката май не е лесна...

На мен ми се струва доста лесна, няма кой знае колко дълги или тежки като изкачвания етапи... за професионален колоездач тази обиколка трябва да е доста лесна, да не говоря че е съвсем възможна дори и за аматьори... баце Т.К. ако отиде, ще ги смачка!
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sam_u_rai » Пон Авг 10, 2009 10:43 am

DstupidBastarD написа:
Neo_92 написа:Дзвер си баце , дзвер , БРАВО само такива работи да се чуват :bowdown: :banana: :drunk: :hbang2: Са трее да черпиш :D Ше споделиш ли кои са двамата до теб , пишат ли във форума ?
Кажи са с колко ги разби , дай нещо снимки, подробности, ала бала. :magnify:

Начи, понеже ми излезе излизане, ше бъда кратък, па после повече. Вчера беше "часовника" - 10км на равно, но със умерен страничен вятър и 3 завоя, които некакси ми беха голем проблем. Класирането в група до 40години на форумните плъхове:

1. тъпото копеле
2. бате Бърмбър
4. бате Любо

Днеска беше общия старт 62км с финал на височина (километър и нещо дълга, но 6-8% наклон некъде), но други данни требва бате Любо да снесе. Планът беше да се откъснем тримата с бате Бръм и бате Любо и да си делнеме накрая медалите. Ред причини промениха плановете в движение, та се откъснах сам и педесетина км си карах сам, като бате Бръмбър и бате Любо задържаха майсторски групата да не ме гони прекалено надървено. На отиване беше добре, щото попътен вятър, ма на обръщалото разликата беше 45сек. На връщане ме духна странично-насрещен и ми изпи силите, но па разликата стигна 2 мин. и половина към средата. На мене тва ми беше достатъчно, че и пауъра ми свърши, водата - тоже, и карах на 50/17 и по-леко през повечето време. Разликата ту падаше под 2мин, ту малко над, а колко е била накрая си немам идея, щото не дочакахме протокола от състезанието. Бате Бърм загуби второто место на финален спринт, но обеща да се поправи догодина и пак мажоритарния дял от медалите да го донесем у форума. Дат`с ол, фолкс, сега чекаме професьоналния анализ от Мастър Митко. :magnify:

Тези 64 км може ли по-подробно да се каже през кои места е минавал, старт и финал, пък ний ще си направим денивилацията.
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот crib » Пон Авг 10, 2009 11:09 am

евала, баце! Кога ще те видим със жълто-зелено-раираната фанела на червени точки?
crib

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 10, 2009 11:44 am

Явно закъснявам с коментара ама нали все пак ходя на работа а днес ми е първи ден след отпуска.За часовника.Идеялен за мен а за повечето от нас.Гладко хубаво трасе без дупки или коли които да те смущават.Отначало човек си мисли, че сега ще се вдигнат едни скорости ама не.Силен променлив вятър.Странно ама доста свали скороста.Лесно бе за разпределяне на силите защото бе разделено на отсечки по 2,5км..За мен завоите не бяха проблем и набирането на скорост също.Видях тръгването на Бръмбара и според мен тръгна на тежка предавка.Аз сменям и прав предавките та при набирането на скорост не трябва да стават такива затормозявания.Да си набираш скорост с каданс. Аз карах отчаиващо лошо поради здравословни проблеми.Имам протокола на ТТ и ще го сканирам.Очакваите го.
Общия старт.Трасето е по тежко от това, което сме карали до сега на състезания в БГ но много по-леко от това което се кара в Европа.Денивилацията съм я дал в предишните постове и е някаде около 460м..Много хубаво състезание стана въпреки, че не е по мои вкус финала.Тази година не доживях да карам състезание по мои вкус.На старта имаше разбиране да се гара по леко през един опасен участък през първите 3-4км. но явно младите/30-40/годишни, който бяха последни не чуха та се запука почти от старта.Оф не загрях така за такова каране та първите километри ми бе много тежко.То стана интересно, че групата от 43 бр.състезатели/рекорд/вървеше с две влакчета-на Бургас и нашите съфорумници.По едно време бургазлиите се збутаха и паднаха двама/не ми стана ясно какво целяха/.Тони и Кольо.Тони-дето са се борили с Бръмбара накрая/изненада ме дето е настигнал групата/.Кольо-втори на часовника.Та останаха само нашите.Водят ама се късат.Явно подготвяха атака на Росен.Браво на Любо, че отнесе воденето.Ама по-лесен начин бе атака от задна позиция с по-малко изразходване на сили.Та като Росен се откъсна прекараха едно момче от Елин Пелин да го гони.До обръщането ситуацията бе Росен кара на видимо растояние от 250м. пред групата а Елин Пелинчанина води групата без нито една смяна.Явно се умори та за това после нарасна и откусването.В това време Тони е догонвал.Ще кажете каде са другите 40 човека.Примерно 25 останаха на първите баири а останалите 15 се возим зад водачите.Пича от Елин Пелин се осети по едно време и направи атака за да се откъсне и тои, че така или иначе само той води ама това стана на 25 км. и вече бе омекнал и Бръмбара го хвана без труд.Отзад си се возим и гледаме сеир, ко праят младите.Даже се завързаха сладки разговори за някоя чужда булка от публиката.Това ни устроива идеално.Виж като обърнахме назад от нашите направиха няколко атаки ама никои не пуска.Аз лично хванах три на преки конкуренти.Стигам ги и викам ади даваи на смени ама като погледна назад виждам едни озверели дъртаци захапали кърмилата.На това се казва затворено състезание защото тези които имат отбор и лидер, които разчита да бие на финала няма да допусне разкъсване.В случая в групите над 40г. и над 50г..Пет километра преди финала се откъснах за малко но несе разбарахме с един и се върнах в групата.И така накрая с Любо си завършихме леко в сладки разговори до края.Финалните два километра за мен се оказаха най-леки щото ритнах педалите.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 10, 2009 1:59 pm

Ше дам некои моменти от моя гледна точка, леко клюкарски, ма нали затва е интернета. Начи, относно трасето на часовника, определено не беше мойто. Мразим завои, особено технични и на 180 градуса и тва си пролича почти веднага. Още на старта бех объркал предавката и ми прескочи веригата (хем бех тургнал на 50/16, нищо особено тегаво) и се резнах да гоним пича от Велико Търново, дето тръгна минута преде мене, щото бех казал на бате Бръм, че ше го стигнем преди второто обръщало. Стигнах го преди първото, резнах го, ама в еуфорията, забравих на свалим скоростите и си останах на 50/14. Зех завоя как да е и като натиснах да ускорим, се чу "скръъъъц" и веригата увисна тъжно. Като цесекарски у. ... ъъъ, като амбиции на цесекато у ЕКТ. В един светъл момент ми хрумна как бате Стило си дига по некакъв чудотворен начин веригата без да слиза от колелото и дори мисла, че пробвах и аз тоа номер. Уви, наложи се да слизам. Омазан с мас, скокнах на педалите и дадох газ. Ама, много внимателно!!! Втората дължина премина в екзестенциални опити да се убедим, че не съм изгубил шансове за първото место, ма дори най-скромните ми преценки даваха поне 20сек. кумулативна загуба от спиране, качване верига, качване на колело и ново ускорение. Реших да карам на 50/15 до края, като разчитам на восик каданс, а не да се пънем по завоите като Сизиф на насрещен вятър. Апропо, като експерт по вятъра, докато карахме той варираше м/у 85 и 97 градуса спрямо посоката ни на движение. Демек, почти напълно страничен. Най-шибания възможен, ако търсиш постижение, а не само класиране. А аз бех дошъл определено за 45 средна и определено я правех, но не и при теа завойчета, не при тоа ветрец и съвсем определено, не при колело без верига. Слава Богу, тактиката ми проработи и ограничих загубите само до първото падане, нататъка обаче завоите ги зимах се едно заобикалям Александър Невски. Мноооого мазно. За капак, предварителните резултати ме изкараха от тройката, туриха един неочакван фаворит и съвсем очаквано - бате Любо и бате Бръм - пред мене. Никак не бех въодушевен, особено от първия. Правих некви опити да приема класирането и времената на първите двама (определено извън мойте възможности при създалите се условия), но като станах да пикам нощеска към 3, после два-три часа не можах да заспим от яд и кроежи на планове за общия старт. То па и едни планове! Планът беше един, ранно откъсване с бате Бръм и Любо и газ на смени до финала. Следващият ден започна добре, още на тръгване към старта ни раздадоха окончателните резултати от "часовника" и се оказа, че съм пръв, бате Бръм - втори, а съвсем неочаквано и куриозно бате Любо беше изпаднал от тройката. Двама доволни, един - не, поне от наща група. Немаше кво да поправяме за толкова кратко време и се опитахме да загреем преди старта. Мене вече ме беше ударил адреналина, та много загряване не ми требваше, само чаках да ни пуснат, за да вкарам втора космическа и газ към Марс. Едвам устисках да минем първото село, до което не требваше да караме бърже и се изрезах на баира (по план, тука требваше да се откъснем). Не беше супер-яка атака, щото карах на 50/16, а определено можех да се изрежа с 45 на 50/14, но беше първи опиит, да видим как и кои ше реагират. Заад мене се лепна един от пичовете от Елин Пелин и като се ообърнах, доста добре изглеждаше. Съответно, намалих и отпреде излезна Тони от Бургас, колкото да мине пръв на баирчето, нещо което много ме дразни и го резнах. Просто, за да съм пръв в спускането, което далеч не е силната ми страна. Определено групата се е събраала зад мене, щото към края един от чичетата направо ме подмина с 200. Ускорител!!! Е, силите му стигнаха за още 300 метра по равното и го фанах, но поне се опита пича. Нататъка отпред излезна едно високо момче от Бургас и води доста добре на равното 3-4 км, но после се прибра некъде и повече не го видех. Смеени го Тони, пак от Бургас, ма нали сме тактици, видехме че приближава баирче и се изнесохме с бате Бръм у предни позиции. Тука беше и първото важно събитие у карането, Тони си водеше добре с около 25-30, ама Кольо реши да се огледа и да види кви поражения на групата е нанесъл, обърна се, замота се у задната гума на Тони, направи доста смели и за моа щастие, достатъчно продължителни, че да се разкарам от него, опити да не падне, падна и остана. Евалата на Тони, че остана с него, но така определено ми направи голема услуга. Останахме отпред с баце Васко и карахме на смени още 3-4км, до Кермен. Там проявихме недоволство, че само ние водим, но само един чичка ни смени за 200 метра, увехна и ми даде повод да се изцепим "Аре, бе, ше караме или ше се возиме". Явно тоа възглас не беше приет добре, щото теа, които ми беха в зрителното поле, зеха да си барат ташаците. Еми, тамън навреме, щото идеше жепе прелеза и аз го атакувах афектиран, вследствие на което в края му се оказах стотина метра пред драпащата си ташките група. След кратък размисъл, да чакам атака оот баце Бръм или да бегам, реших да бегам, щото не познавах пътя нататъка и не знаех дали ше има подходящи за атака височинки. Натиснах, но не прекалено и си дадох дума да не се поглеждам назад поне 10км. Ако ме настигнат, ше останем отзад, нема да земем една смяна и ше подкокоросам бате Бръм или бате Любо да се резнат те на атака. Ше пазим сили за последния баир и там ше раздадем правосъдие. По едно време ме настигна колата на съдиите и викат "20 секунди", после - 25 и до обръщалото бех направил 45 некъде. Тамън завъртехме и гледам бате Бръм се откъснал от групата. Откъснал се, ама явно са го настигнали после. Па и се обърнахме с/у вятъра и реших, че атаката му е закъсняла. Реших да се вложим, па да видим дали ше ме стигнат. Съдиите периодично ми съобщаваха "минута и двайсе", "две минути", "две минути и половина", а аз вече бех преполовил връщането. Да бех загубил "часовника", щех да карам до последно на макс, ма като видех, че разликата е нестопяема, реших да не прекалявам с натегането. Па и вятъра доста ме беше обрулил и немах почти никакъв пауър, вода и стафиди (реших, че нема смисъл да ми тежът на каране от под два часа, но на фотохапаратчето си му хамалих и на чосавника, и на общия старт). Тамън ми останаха 2 глътки водица и като ангел от филмите се появи един чичо с моторетка, зимни ръкавици, обле ме ярка светлина, вятъра разроши косите ми драматично и Той проговори "искаш ли вода?" Тука ше пропусна бъркотията, която създадох докато си разминяхме шишета и опитите му да ми дава неговите, мойте, но се разминахме без аварии. Пих водица, напълни ми едното шише и изчезна. Почти толкова неведомо, колкото драматично се появи. По едно време съдийската кола проговори "две минути". Айдееее, зеха да ме настигат! Не се паникьосах, а се информирах че до финала има 10км, което правеше задачата им практически "мишън импосибъл". Натиснах малко повече, де, та на следващото информиране разликата беше 2:15. После зех да се подготвям психологически за последните 3км, щото баирчето беше километър и нещо, ама преди него е най-гадното - около 2км права, с максималния вятър за момента (поле с път през него) и наклон 1-3%. Най-гадното, което може да се случи на откъснал се карач, щото групата ше го вижда отдалече, ше вижда как го настига и ше може да кара доста по-бърже от него. Нормално, не се притеснявах за баира, щото него ше го качим у първите 5, даже и да ме беха настигнали в началото му. Просто требваше да стигнем до началото му с половинминутна преднина. После и бате Контадор нема да ме стигне. Стигнах с минута и половина преднина и на баира си дадох лабаво (34/21), колкото да оберем овациите. На финала с разочарование видех как бате Бръм губи финалния спринт за второто место, но пак беше в медалите. Нататъка беше веселата част, награждаване (медалите са доста истински), снимки и усмивки. Приятели, теа състезания са голем купон, идвайте, щото хем става готино каране, хем ше се нагледате на готини колела, хем ше видите тактиките на СС в действие. Тва е. Засега. :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 10, 2009 2:19 pm

Да допълня щото аз съм от тези дето си драпаха ...... и гледах нещата от по отзад.Тони спря да си оправи каплата от блокажа и продължи.Не е закъснявал много щом ни настигна.Човека дето ти е дал вода е Здравко-Полковника/военен пенсионер/сега треньор на юношите на Сливен.Забравих да кажа, че след нас пуснаха и десетина деца и навярно стартирахме повече от 50 човек/незапомнено за БГ/.Верно изостанаха но точно така става дружбата, кото се образуват малки групички и с взаимни усилия се прибират до финала.Накрая финишират по-коравите в случая 15-20 човека, които се гледат не по другарски.От време на време сме ти намалявали времето защото се неотрализараха атаки на разни наивници дето си мислеха, че могат да се откъснат.Росене напиши какво ти е впечатлението за по големите групи.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 10, 2009 2:42 pm

Митко Ruse написа:Да допълня щото аз съм от тези дето си драпаха ...... и гледах нещата от по отзад.Тони спря да си оправи каплата от блокажа и продължи.Не е закъснявал много щом ни настигна.Човека дето ти е дал вода е Здравко-Полковника/военен пенсионер/сега треньор на юношите на Сливен.Забравих да кажа, че след нас пуснаха и десетина деца и навярно стартирахме повече от 50 човек/незапомнено за БГ/.Верно изостанаха но точно така става дружбата, кото се образуват малки групички и с взаимни усилия се прибират до финала.Накрая финишират по-коравите в случая 15-20 човека, които се гледат не по другарски.От време на време сме ти намалявали времето защото се неотрализараха атаки на разни наивници дето си мислеха, че могат да се откъснат.Росене напиши какво ти е впечатлението за по големите групи.

Баце, боим се, че немам много наблюдения за другите групи. За Стенли мога да кажа, че на "часовника" направи второто си обръщане 10-15сек. преди да ме пуснат, а до обръщалото (дето ми падна веригата) вече го бех изпреварил, така че явно нещо не е уцелил формата си. Се пак, финалната му права беше добра, щото успех малко да го понастигна след като си дигнах веригата, ма не го изпреварих. На финала на общия старт го видех доста готин спринт да прави, очевидно тва му е силата. Докато ти караше, баце, ние загрявахме, та те видех само на второто ти обръщане, просто случайно минавах от там по тва време. На общия старт знам, че сте карали с бате Любо, но явно сте били у групата на обръщането и видех само баце Васко. От най-възрастните мога да кажа хубави неща за онова чиче с жълтата каска, кара на по-висок каданс и оот мене, и беше единствения, който зе смяна преди да си бием камшика. Хаареса ми как кара високия пич от Елин Пелин (с една синя фланелка), но явно другия е водил преследването, поне така разбрах от думите на бате Любо. На награждаването некакъв пич (май от Добрич) дойде да ме светне, че тоа път ме били пуснали, щото съм новобранец, ма другия ... Аз му обясних, че другия път ше си карам у групата (не му обясних, че тогава бате Брръм или некой друг от наще ше ги избръмчи) и ше ги резнем на финалното баирче (ако има таково, де). Изобщо, както ти казах преди месец и нещо, изненадахме ги и се получи. Другият път пак ше ги изненадаме, но по друг начин, даже ше напишем у форума тактиката и после ше се правим на Нострадамус. :evil:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пон Авг 10, 2009 3:03 pm

Браво баце, хубаво си го написал.
Сега да разкажа и аз какво видях през мойта каска.
Първо часовника.
Колкото и странно да звучи тия 20-на километра, които загрявах не ми стигнаха за да се почувствам комфортно на старта. Приятната изненада беше, че ТК го пуснаха точно преди мене /демек на 1 минута/ и щях да имам уникалната възможност да го "контролирам" тъй като през 2,5 км щяхме да се засичаме на обръщалото.
Още на първото обръщало се изумих като видях че разликата по между ни е 500 метра, щото очаквах да вида бацето поне на 750 -800 м., но тогава не знаех за приключението му с веригата. Както и да е нахъсан до край занатисках като бясно куче, на всяко едно разминаване с ТК той ме поощряваше с викове "давай баце" и в интерес на истината до 7,5 километровото обръщане вече бях успял да стопя разликата между мене и бацето на некакви си 350 -400 метра и му дишах яко във врата. Какво се случи в следващите километри до края за мен си остава загадка, щот бацето успя да ми врътне 17-на секунди до финала :D а аз бях сигурен, че не може да ме бие за тези 2,5 км. Другия път и аз шъ си поръчам спагети с чеснов сос :bowdown:
Като взеха да обявяват предварителното класиране приятната изненада беше Бате Любо щото го бяха казали на 2-ро място, мене на 3-то а ТК незнайно къде :crazy: В крайна сметка отидохме с ТК при съдията поне да попитаме за колко го е карал и се оказа, че ТК трябваше да е на 3-то, а а з 4-то място :bigeyes: Приех съдбата такава каквато е реших да се мислим за общия старт на другия ден.

Общият старт.
Сутринта започна приятно, ТК дойде с един протокол и посочи с пръста си на 2-рия ред и си видях името изтипосано там - демек 2-ри на часовника
Преди старта имах символична загрявка от 2 километра. След началото на старта пърите 12-на километра бяха ужас за мен. Никога не тръгвам бързо и това, че не загрях си беше мой фал. Това си пролича, когато на първото изкачването дето уж щяхме да бягаме ТК дръпна и аз неусетно се изпързалях на 5-та 6-та позиция, а бате Любо беше останал малко по-назад. След това стана падането, дето го описа ТК. Тони остана там с дружката си щото точно той го беше съборил. От този момент нататък останалите в групата бургазлии се скриха и си чакаха тартора Тони да ни стигне. Това наложи с ТК да водим групата без да ни дават смени. Ядосан от този факта бацето тръгна като на майтап на един противонаклон, аз демонстративно се обърнах да вида как ще реагират другите, ма нищо - всички се бяха залепили зад мене и никой не трепна. Рекох си ОК, щом искате да бъдете наказани така да бъде, карах си съвсем спокойно с 30-на километра в час, докато ТК трупаше ценни секунди. Накрая този от Елин Пелин не издържа и тръгна да гони, но вече беше късно, защото нямаше подкрепа нито от мене, нито от Бургазлии, които си чакаха Тони. Моята задачка, която си бях поставил в този момент беше, да прихващам абсолютно всички атаки, за да мога да контраатакувам, ако случайно настигнат Росен, и стоях винаги на втора позиция, за да мога да убивам темпото след смяната. Бате Любо опита и той контраатака, която за жалост беше прихваната и като видя, че наближихме опасно близо Роската пусна краката, защото беше очевидно, че пак всички ще се съберем заедно. Точно в този момент аз натиснах здраво и успях да се откъсна. Тогава ме видя Росен - за миг си помислих, че ще тръгна да го гоня, но видях че от групата се изстреляха да ме преследват и нямаше да имам никакъв шанс при тези условия. Поне безпрепядствено завъртях на обръщалото на тесния път, щото бях стигнал първи от групата там. След обръщането морала в нашата "преследваща" група рязко падна, момчето от Елин Пелин въртеше вяло педалите отпред, аз веднага след него и му обясних, че смяна не мога да му взема щото беглеца си е наш и трябва на себе си да се сърди, че чакаше някой друг да му свърши работата в момента, когато стана откъсването. Скоростта беше толкова ниска, че споделих на Любо "бацето сигурно ни прави по 10, 20 секунди на километър" Това лежерно темпо позволи на Тони да ни настигне и тогава бургазлии се раздвижиха и започнаха да дърпат влака - естествено аз пак 2-ри във влакчето за да им преча при смените :D
Натам вече знаете как се развиха нещата - на ТК му стигна аванса да спечели, пък аз не разчетох правилно ситуацията в изкачването и се хвърлях на всички атаки, че по едно време ми писна и реших да ги моря с темпо - е платих си де - загубих едно място :erm:
Догодина повече ако е рекъл Господ :peace:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Олеомак » Пон Авг 10, 2009 3:04 pm

Излиза така, че един от героите в състезанието е бил Тони. Бравос на това момче ... с временен блокаж под арката и втори на финала ... баш бравос дори. Личи си голямата школа от Бургас - все пак преди време бе един от много добрите механици в професионалния клуб в града. Любопитен щрих за него е, че обикновено кара хром-молибденов шосеен велосипед. Ако се е състезавал с него в Сливен - трижди баш бравос на него!!! Бай Димитър (друг един механик в клуба) например пък все още се носи на един "Джайът" от 80-те с муфи на рамката и за годините си прави впечатляващи ускорения. Явно добрите механици в Бургас са и добри колездачи ... :) Ха наздраве за страхотните традиции в колоезденето по морето! :beer:
Някога даже имаше и колодрум в града, който в момента е паркинг ... Тъжно ...
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 10, 2009 3:16 pm

Тоя дето ти е направил впечатлиние е Христо от Габрово.Нещо се бе загубил две години.Един такъв 60кг.Все го прелъгваме да води напред щото е темповак и му е трудно да спринтира.Високия Елен Пелинец е Манол-приятен пич.Стенли винаги тръгва по бавно от начало на ТТ за разлика от мен.Тои верно каза, че е чул нещо като ти е изпращяла веригата.Но по спомен от протокола /които ще го обнародвам/мисля нямате голяма разлика във времената.От Добрич пича е Кольо и аз много го харесвам.Много е добър/карач и душа/ и кара коректно.Карах с него последните седмици ама нещо не си пролича на състезанието много въпреки, че на общия старт бях добре.Но заради часовника не набрах смелост да тръгна сам.Може би по приятелски щяха да ме пуснат.Какво значи да караш коректно-по някаква причина/хлъзнал си се по пясъка, бъркаш си по джобовете да си намериш хапчето или в носа/се разкъсва групата и трябва да се върнеш с нея.Останали сте двама или повече.Гониш сам не ти вземат смяна и като наближаш ти прави атака и те оставя.А ти си се поуморил и с кански усилия се прибираш.Или други такива.Да показваш дупките и да не караш опасно за да сабаряш другите.Така не се прави щото в друго състезание няма да помогнеш.Ето този дето те гонише ми направи подобно нещо преди време но сега си остана със съжалението.Верно го съжалих но си задрапах т..... няма да те гоня я.Щото любимото ми нещо е да прихващам атаки.Ама не знам защо още не съм се откъсвал.Може би с Любо трябваше да се разберем.Ади догодина.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 10, 2009 3:24 pm

Бате Бръм, казах ти, че зе пиклив часовник от 10км, ми се налага да загрявам 30+км. И аз повъртех, ама май и на мене не ми стигна загрявката, щото пауъра явно ми е дошъл накрая. Иначе, и аз те виждах как ми намаляваш разликата и реших, че съм презобил със спагетите. На мен принципно са ми слаби средните участъци, колкото по-близо до края и началото съм, толкова по-яко натискам, и колкото по-близо до средата съм - толкова по-кофти карам. Просто съм тактик и немам практика в постоянно темпово каране, поне в частта му на висока скорост и влагане до последно. Относно Тони, яко кара, да, но вчера просто немаше късмет. Немаше и неква вина за падането на чичката, щото си караше съвсем нормално отпред. Освен тва, зимаше повече смени и от нас, така че дума не мога да кажа против него. Жалко за него, но другия път може да се пробваме на финален спрринт. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 10, 2009 3:26 pm

Кво наприхте вие бе , лелеееее човек не е влизал тук от 2 часа и вие сте написали 10000 романа ..... тц,ц,ц,ц :bigeyes:
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 10, 2009 3:30 pm

Neo_92 написа:Кво наприхте вие бе , лелеееее човек не е влизал тук от 2 часа и вие сте написали 10000 романа ..... тц,ц,ц,ц :bigeyes:

Тва му е едно от най-готините неща на колоезденето, баце, караш два часа, а после два месеца обясняваш кво си правил по време на карането. Така се раждат колоездачните легенди. Копи, Меркс, Дедо и т.н.*

*т.к. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 10, 2009 3:35 pm

Значи активноста на Бургас е била заради Тони.Да разбирам ли че със скорост са се предпазвали от атаки?Но да Ви кажа Добрич са сила като отбор.Просто не се наложи да я показват.А и индивидуалните им победи бяха сигурни.Вие им свършихте работата.На състезанието в Добрич имаха двама от вашата възраст ама нещо не доидоха.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 10, 2009 3:44 pm

Митко Ruse написа:Значи активноста на Бургас е била заради Тони.Да разбирам ли че със скорост са се предпазвали от атаки?Но да Ви кажа Добрич са сила като отбор.Просто не се наложи да я показват.А и индивидуалните им победи бяха сигурни.Вие им свършихте работата.На състезанието в Добрич имаха двама от вашата възраст ама нещо не доидоха.

Кви индивидуални победи, бе, баце?! Ако твърдиш, че некой от теа, дето си ми ги показвал на снимките от състезанието у Добрич, може да ме бие на нещо различно от пиене на бира, требва да си доста напреднал у чувствато за хумор. :rofl:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 10, 2009 4:05 pm

Нали коментирахме за тях.Нали за това те навивах толкова да доидеш в Сливен.Щот от мене по дебели не трябва да има.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 10, 2009 4:07 pm

BULGARIAN CYCLING UNION
ДЛШ Шосе ВЕТЕРАНИ Сливен
Индивидуално Класиране
ОБЩ СТАРТ

Pl. No UCI Cod Nom , Prenom Equipe Temps Bon. Pen.
над 60 год. – 45 км.

1 12 Таньо Танев Казанлък 1.20.43
2 24 Халил Ахмедов Сливен 1.25.35
3 23 Стефан Бахаров Сливен 1.25.35
4 31 Петър Петров Сливен 1.26.41
5 27 Димитър Аргиров Пловдив 1.31.20
6 16 Иванчо Саламанов Пловдив 1.31.40

от 50 до 60 год. – 62 км.

1 90 Иван Иванов Добрич 1.40.51
2 99 Живко Ганев Бургас 1.40.51
3 78 Йордан Йорданов Сливен 1.40.51
4 96 Георги Димитров Плевен 1.41.34