Форум за истинско колоездене и истински колоездачи

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Форум за истинско колоездене и истински колоездачи

Мнениеот STAFF » Чет Яну 14, 2010 11:14 am

did написа:Ти някога пробвал ли си истинско спускане по истинско трасе с истински велосипед? Спускането е цяла наука! Добрите спускачи за 5 минути изгарят толкова калории, колкото един шосейкаджия за няколко часа.

:rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот Анелия » Чет Яну 14, 2010 11:28 am

В снега често практикувам катерене по асфалт и спускане по черно (което си е бяло). Е колкото и да е хард баирът нагоре, той се катери. Но по-изтощена, изпотена и с треперещи ръце не съм слизала от колелото по нагорнище, а само и единствено НАДОЛУ. Спускачите тренират цялото си тяло на това колело. Ако съм спускала по-дълго, ми се е случвало да съм цялата скована и с мускулна треска от напрежението в мускулите.
Това, че по черно само се возиш надолу явно е казано от човек, който никога не е спускал наистина :crazy:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот edinmilion » Чет Яну 14, 2010 11:44 am

хаха баси шоуто :rofl:
edinmilion

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Яну 14, 2010 12:12 pm

Тия момци от от форума с неправилна ориентация май забравят, че на планинското колоездене може да трябват, а може и да не трябват рейсове и лифтове, но със сигурност не им трябват предварително пометени и изгладени с ютия магистрали и разни съоръжения като колодруми и за да покараш не ти е необходима половин България. :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Чет Яну 14, 2010 12:36 pm

Хаха, много яка темичка са заформили :) Но да не забравяме, все пак, че българинът всичко разбира и може най-добре (а пък нали не е важно на мен да е добре, а на Вуте да е зле - и момците чудесно го потвърждават) :love:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Яну 14, 2010 12:42 pm

Няма база за сравнение между спускането и въртенето. Ама никаква. Различни мускулни групи се товарят, по различен начин се диша, и.т.н.

От личен опит мога да кажа, че когато съм се спускал известно време без да въртя, после съм като грохнал старец и не мога да извъртя два километра без почивка. Когато съм въртял, обаче, единствения проблем при спускане е в ръцете, по-точно пръстите. На второто спускане проблема го няма.

В момента само наливате вода в мелницата на бацетата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Neo_92 » Чет Яну 14, 2010 2:23 pm

PtD написа: И аз не разбирам как може скучното и еднообразно въртене по асфалт да носи удоволствие, но хора има всякакви.

Така е , ти си извисен , разбрал си кво е спускане , не ти требе да въртиш , качи си се в рейсчето ( беше тая де ) или на лифтчето и си се суркай надолу, остави ни нас будалите да въртим като алтави по хасфалта, отслабвай там и си се кефи. Виж поне някой от бацетата (като мен) разбират спускането (щото от там съм почнал,даже не ме е срам да го кажа) , ама не мога да се сетя за спускачи дето да разбират еднообразното въртене. :dontknow: Тука правя евалата на Veskoz , щото е пич и си върти нагоре , пък и не кара от онея "моторчетата". :peace: Един съвет към всички вас , неопитвали шосейно - просто се качете и повъртете десетина км , сигурен съм че една голяма част от вас изобщо няма да съжалява.

PtD написа: П.П. Ти нали се беше прехвърлил в другия форум?

Другата седмица в петък (22ри) ставам на 18 и наистина мисля да пиша тук от дъжд на вятър , само при наложителни случаи. ;)
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Яну 14, 2010 2:29 pm

Тъпото копеле продължава да смуче информация от нас, за да задоволи интелектуалната си немощ. Прилича ми на дърта мин*тчийка пред млад, над*рвен *й. :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Чет Яну 14, 2010 2:50 pm

Защо просто не ги оставите да си се капсуловат, щом това им е мерака?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Чет Яну 14, 2010 3:05 pm

Neo_92 написа:
Така е , ти си извисен , разбрал си кво е спускане , не ти требе да въртиш , качи си се в рейсчето ( беше тая де ) или на лифтчето и си се суркай надолу, остави ни нас будалите да въртим като алтави по хасфалта, отслабвай там и си се кефи. Виж поне някой от бацетата (като мен) разбират спускането (щото от там съм почнал,даже не ме е срам да го кажа) , ама не мога да се сетя за спускачи дето да разбират еднообразното въртене. :dontknow: Тука правя евалата на Veskoz , щото е пич и си върти нагоре , пък и не кара от онея "моторчетата". :peace: Един съвет към всички вас , неопитвали шосейно - просто се качете и повъртете десетина км , сигурен съм че една голяма част от вас изобщо няма да съжалява.

Баце, карам трайъл, ХС и фрийрайд. Имам и съответните велосипеди за целта. Карал съм и по асфалт достатъчно с 29-ка. Не си попаднал на кого да хвалиш асфалта. :peace:

@did, нека си се капсуловат, толкоз по-добре. Ама отвреме-навреме цвъкат и тук, та трябва да почиствам.

Специално за Bluе Magic, след още един неграмотен пост - изхвърча. Вече прави впечатление не само на мен.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Яну 14, 2010 3:14 pm

Мда, Blue_Maina определено бие рекордите. А ТК толкова фино се бъзика, че дори му се връзвате... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Яну 14, 2010 3:16 pm

Хм. Ми да 'зема да се регистрирам и аз в техния форум и да почна да дрънкам как шоЙсейките са едни тъпи парчета, дето връткат само на гладко, дет' умират от страх като видят камъче 5 см в диаметър, дет' от връткане им се е загладил мозъкът... то ще е една фина бъзикня, ама не вярвам да устискат дълго да ме търпят.

Ти как мислиш, bikerider?
Аватар
PtD

Мнениеот Crimson » Чет Яну 14, 2010 3:39 pm

Neo_92 написа:Така е , ти си извисен , разбрал си кво е спускане , не ти требе да въртиш , качи си се в рейсчето ( беше тая де ) или на лифтчето и си се суркай надолу, остави ни нас будалите да въртим като алтави по хасфалта, отслабвай там и си се кефи. Виж поне някой от бацетата (като мен) разбират спускането (щото от там съм почнал,даже не ме е срам да го кажа) , ама не мога да се сетя за спускачи дето да разбират еднообразното въртене. :dontknow: Тука правя евалата на Veskoz , щото е пич и си върти нагоре , пък и не кара от онея "моторчетата". :peace: Един съвет към всички вас , неопитвали шосейно - просто се качете и повъртете десетина км , сигурен съм че една голяма част от вас изобщо няма да съжалява.

Другата седмица в петък (22ри) ставам на 18 и наистина мисля да пиша тук от дъжд на вятър , само при наложителни случаи. ;)

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Тоаа ша ме съсипе! :roll2: :roll2: :roll2: А е само на 17 :nuts: :roll2:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Чет Яну 14, 2010 3:39 pm

@PtD:
Те това и чакат, за да ревнат още повече, да се почувстват още по-силни и/или прави и да продължат с простотиите. Ако искаш ескалация - давай.

Иначе определено ти и останалите модератори сте най-потърпевши от простотиите на блу майна и подобните му, така че според мен имаш пълното право да го направиш.

Аз на твое място просто бих продължил с налагането на правилата на този форум. Ако искаш поводи за санкции, мисля, че можеш да ги намериш лесно - едно-две оплаквания (ако блу майна продължи с лигните си, аз лично ще ти дам такова) и готово.
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Яну 14, 2010 3:46 pm

На мен ми е най-тъпо, че те наистина си вярват, че никой от нас никога не е пробвал да кара по асфалт. Ми не е така. Аз съм карал 240 км по асфалт с 16 кила текерлек в дъжд, с големи грайфери за 1 ден. Naka76 си кара и сега. Знам за поне още 5-6 човека, които го правят постоянно... Даже помагаме в организацията на шосейни състезания, когато можем... И в отплата - простотии, предизвикани само от 4-5 човека, щото другите също се чувстват тъпо.

Ако ТК не се усети навреме и продължи така, скоро шосейното колоездене ще изгуби и малкото си странични привърженици и виновен ще е само той и близката му компания!

Абе... писна ми! Да се оправят сами.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Яну 14, 2010 4:00 pm

did написа:те наистина си вярват, че никой от нас никога не е пробвал да кара по асфалт.

Да бе чак пък толкова... ти ги изкара лумпени хората. Аз нямам проблеми да говорят по мой адрес каквото пожелаят. Кеф им е - бъзикат се. В крайна сметка какво лошо има да се забавлява човек за нечия сметка? Аз тук го правя постоянно :nuts:

Не виждам къде е драмата. ТК използва малко по-провокативен тон и какво от това?
Аватар
bikerider

Мнениеот _SoRa_ » Чет Яну 14, 2010 4:17 pm

Не мога да разбера, защо им се връзвате на глупостите ... оставете ги да си пишат в новия форум за шосейно колоездене.
Каквото и плюсове за шосейното да ми напишат, аз моя железен кон няма да си го разлюбя :love:
С него кеф ми да карам по планинските пътеки, кеф ми да карам по асфалт. Душата и сърцето ми вече са избрали ... планинското колоездене :love: Обичам чистия планински въздух, а не изгорелите газове на автомобилите ...

Тази тема е толкова безсмислена.
Както казваше котарака Леопол на мишката " ... нека бъдем приятели ..."
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот PtD » Чет Яну 14, 2010 5:14 pm

_SoRa_ написа:Не мога да разбера, защо им се връзвате на глупостите ... оставете ги да си пишат в новия форум за шосейно колоездене.

Ами оставяме си ги, и то с голяма радост. Ама мине-не мине ден и пак вземат да се изакат тук. :look:

did написа:Абе... писна ми! Да се оправят сами.

Хайде! Само да не пишат глупостите си тук :wavey:
Аватар
PtD

Мнениеот PowerSlide » Чет Яну 14, 2010 5:18 pm

_SoRa_ написа:Не мога да разбера, защо им се връзвате на глупостите ... оставете ги да си пишат в новия форум за шосейно колоездене.

Значи проблемът е, че мине - не мине ден - два и някое "баце" му доскучава и се изрязва тук, и понеже винаги се намира някой да се натовари, си правят веселото. Единствения изход е тотален игнор на тази тема. Обаче веселбата си заслужава развитието и ;)
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот bikerider » Чет Яну 14, 2010 5:22 pm

PtD написа:Хайде! Само да не пишат глупостите си тук :wavey:

Разбирам, че си пряк потърпевш, но няма нужда и ти да отиваш в изолационистки крайности ;)
Поне според мен.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Чет Яну 14, 2010 5:25 pm

Защо им правите кефа?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Чет Яну 14, 2010 6:01 pm

bikerider написа:
PtD написа:Хайде! Само да не пишат глупостите си тук :wavey:

Разбирам, че си пряк потърпевш, но няма нужда и ти да отиваш в изолационистки крайности ;)
Поне според мен.

Виж какво не искам да пишат тук. Иначе са добре дошли, било за сериозни коментари, било за някоя друга шегичка. Съвсем не съм изолационист, кондукторист съм :P
Аватар
PtD

Мнениеот Grash » Чет Яну 14, 2010 6:47 pm

Аз вече съм се предал. Не мога да разбера тези спорове и това си е... Толкова се радвах преди... Реално ние нямахме нужда от отделен форум и доста често се получаваха интересни дискусии, в които имаше мнения и от двата "лагера"... Никога не съм виждал смисъл да се търси отделно място на сила, както пък още повече не виждам смисъл да се делим на стилове, дебелина на гумите и тн... Според мен по-големият проблем не е, че баце Т.К. се бъзика с планинските колоездачи, а че някои от шосейните такива приемат тези му базици по странен, буквален начин. И почват да джафкат неконтролируемо като като някакви малки кученца, криещи се зад едра немска овчарка... Не знам от липса на години или от липса на сиво вещество се получава този ефект, но определено ме е срам, че и аз съм част от шосейните колоездачи пишещи в този форум... В крайна сметка аз си оставам колоездач, няма да си определям стила, просто колоездач... :peace:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот PtD » Чет Яну 14, 2010 7:12 pm

Grash написа:В крайна сметка аз си оставам колоездач, няма да си определям стила, просто колоездач... :peace:

+1 :agree:

И аз така.
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Чет Яну 14, 2010 7:31 pm

Смятам, че мнението на Grash изчерпа темата. Grash - :agree:

Който иска да пише тук, който иска да пише в другия форум. Тук обаче тъпотии за мерене на кой е по-по-най няма да се толерират и това трябва да е ясно. Кой, какво, защо - достатъчно се изфилософства по въпроса, така че няма смисъл да се върти латерната до безкрай. Който има желание да пише смислено - винаги е добре дошъл. Който не - моля, не му е тук мястото и не смятам да се обсъжда повече.
Аватар
Harka

Предишна

Назад към Други видове колоездене