Ще се изкажа и аз...
Първо, колата която се споменава не е карала нито за миг пред групата, само от време на време ни изпреварваше, за да ни снима на някой завой или пък караше до нас, за да ни снима в движение. Колата нямаше буркан, нито пък караше на аварийки, нямаше и лепенка "Внимание Колоездачи", въобще ако колата е помогнала за нещо, то ремонтите по пътя са го отнели като предимство.
Второ, преди бревета хранех надеждата, че ще завършим така:

Приятелски и заедно.
Тъй като баце ТК набримчи ЦеЦа..

..изостанах.
Изхождайки от постулата, че колоезденето е рицарски спорт, не прави чест на чичо Кольо да се грее 200 км. И накрая да спринтира за половин курбел разлика. От снимките и видеото ясно ще се види, че баце Кольо до стотния километър си караше плътно зад мене, след доста опити да ме натика я в канавка, я в банкета и да се намести пръв зад водачите.
После просто е останал последен в групата, като не е давал смяна. Ако толкова е искал и е бил във форма, да се е напънал и поне последните 10 км. да ги кара пред групата па да им сложи една прилична разлика и така да остане като славния бургазлия оставил в точка Мамутите от София на бревет.
Постъпката му е на обратния полюс на това, което направи Ланс през 2003 на Мон Вонту и остави Пантани да вземе върха, както и тази година, когато Контадор си остави Шлек да си поделят първото и второто място, нямаше да е как да кажа... стилно, подобаващо на победител да се "реже", именно по това се отличават истинските асове - знаят как да уважават съперниците си.
Не му прави чест на Кольо да кара 6 часа с едни хора, а после даже да не ги заговори, се едно нещо са му виновни, при все че ситуацията се илюстрира най-добре така:

Времето и рекорда са колективно постижение на Баце Росен, Баце Любо, Бокича, Бръм и Андрей (който всички споменават, че много им е помогнал, а баце Кольо, нещо не чух да му благодарят) Тук идва момента да се замисли баце ни Кольо, какъв пример дава на по-младите като мен, вместо с опита си и рутината си да ни показва нещо и да ни учи на морал...
Сериозно, още на старта като видях бургаските клинчета си знаех, че ще има неприятностни. Баце Иво ми се оплака, че бургазлии го хокали, че не си стоял на мястото си в групата, кривял малко линията, под хокали разбирайте: "Махай се оттука, не можеш да караш в група" и "Отивай отзад, че ще има бой", което не подобава на една приятелска, спокойна спортна проява. Аз не претендирам за високо майсторство и познания, но и малкото което знам, са ми го казвали по възрастни от мен, докато сме карали, вместо да му помогнат на баце Иво и да му кажат пази си линията и тн., те го хокат - не им прави чест.
Това от мене и се надявам следващия път да се радваме на по-приятелска и задружна атмосфера в групата