Организирани бревети.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Организирани бревети.

Мнениеот Randonneur » Пет Май 15, 2009 7:15 am

peritroper написа:Нали ти казвам ...искам първо да видя какъв е маршрута. Не ми се кара наедно с турските тирове белив ми.

Маршрутът Исперих - В.Търново е замислен да премине традиционно през Разград и Попово, като след Попово идеята е да се използва ремонтираната отсечка през Стражица. Така за двайсетина км се излиза на главния път за Варна, който не е така натоварен с тирове, както пътя за Русе.
Няма никаква пречка обаче да се ползва и по-обиколен маршрут само по второстепенни пътища - през Сушица, Драганово, Д.Оряховица и Лясковец. Имаме го описан и него от международния пробег миналата година. Ще разработя и двата варианта, а на място ще решим откъде да минем.
Изображение
RAAM 2010-2011; 37x1200+ incl.17 SVS 2001-23:
BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Hun2013; MGM'13; PBP'03,07,11,15,19,23; 1001Miglia'08,12,16,24; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23;
Аватар
Randonneur

Рейтинг: 1750

Мнениеот peritroper » Пет Май 15, 2009 10:25 pm

Това е то ще се кара на 19-ти.

Ето тук можете да видите инфо за маршрута - https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=df98a573-1a14-4d8a-a045-07075360be5f
Тук има карта - https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=40dd7e2f-90ec-4086-b13a-9f87e31308ba
Благодаря на Лазар за своевремнния отговор.

Прогнозата за времето също е обещаваща. Все още имам 2 свободни места в колата, така че бюрото по записванията е отворено. :popcorn:
Тръгваме от София в Понеделник някъде към 16ч - 16:30 и се връщаме в сряда сутринта. Още не сме организирали спането там, но предполагам че и в Понеделник няма да е късно.
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Мнениеот peritroper » Нед Май 17, 2009 9:27 pm

Остана ми едно място в колата, така че ако има смелчага...да заповяда :smash:
Аватар
peritroper

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Май 17, 2009 9:37 pm

peritroper написа:Остана ми едно място в колата, така че ако има смелчага...да заповяда :smash:

Аз пропускам, баце, излезна ми заетост теа дни. Некой друг път. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот peritroper » Пет Май 22, 2009 3:31 pm

Само искам да се похваля, че успях да завърша за първи път (и то от пръв път) 300 км бревет.
За повечето тук сигурно не е кой знае какво, но аз съм аматьор и се подготвям психически цяла пролет.

Ето тук има малко снимки от природата и малко коментари за трасето.

Но като цяло - времето, организацията, трасето просто не можеха да бъдат по-добри.

Евала на и на турчулята такива пътища нема никъде в БГ - 300 км без дупка!!!. Не ме е яд, че са с наши пари.

Догодина нема да пропусна това трасе, а може и на 400 да се пусна.
Аватар
peritroper

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 23, 2009 1:20 pm

peritroper написа:Само искам да се похваля, че успях да завърша за първи път (и то от пръв път) 300 км бревет.
За повечето тук сигурно не е кой знае какво, но аз съм аматьор и се подготвям психически цяла пролет.

Ето тук има малко снимки от природата и малко коментари за трасето.

Но като цяло - времето, организацията, трасето просто не можеха да бъдат по-добри.

Евала на и на турчулята такива пътища нема никъде в БГ - 300 км без дупка!!!. Не ме е яд, че са с наши пари.

Догодина нема да пропусна това трасе, а може и на 400 да се пусна.

Браво, баце, 300км са си бая каране! Поздравления! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот rosty_sz » Нед Сеп 20, 2009 10:20 pm

Време е да раздвижим малко тая тема по повод наближаващия бревет. Получих писмо от Лазар което потвърждава датата 26.09. Също така пише че се очаква участие да вземат:
Стефан Тодоров,който през тази година той беше най-бърз на Международния колоездачен супер маратон SVS, където измина 1200 км за рекордното за него време от 67 часа 50 мин.
Мартин Койнов победителят от изкачването на връх Ботев тази година.
Стефан Бахаров - треньор.Той неотдавна се завърна от трето поред успешно участие на Световно първенство по колоездене на шосе за ветерани, проведено в Австрия.
Очертава се интересна компания.
Някои съфорумници се канят да счупят рекорда на този маршрут което ще направи това каране още по-интересно. Имам информация че ще участва и човека поставил рекорда.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот Randonneur » Нед Сеп 20, 2009 11:02 pm

rosty_sz написа:Време е да раздвижим малко тая тема по повод наближаващия бревет. Получих писмо от Лазар което потвърждава датата 26.09. Също така пише че се очаква участие да вземат:
Стефан Тодоров,който през тази година той беше най-бърз на Международния колоездачен супер маратон SVS, където измина 1200 км за рекордното за него време от 67 часа 50 мин.
Мартин Койнов победителят от изкачването на връх Ботев тази година.
Стефан Бахаров - треньор.Той неотдавна се завърна от трето поред успешно участие на Световно първенство по колоездене на шосе за ветерани, проведено в Австрия.
Очертава се интересна компания.
Някои съфорумници се канят да счупят рекорда на този маршрут което ще направи това каране още по-интересно. Имам информация че ще участва и човека поставил рекорда.

Едно уточнение - от Мартин няма потвърждение, но той има да си получава купата за вр. Ботев и бревета би бил чудесен повод за това.
Няколко допълнения - Канещите се да счупят рекорда да внимават, че Кольо от Н.Загора също е заявил участие, както и трабанта от Варна.
Други записани за участие:
Минчо Рибарев - завършил супер маратона SVS през 2008 и 2009
Свилен Маринов - завършил супер маратона SVS през 2008
Димитър Балански от Исперих - излишно е да го представям. На този бревет той се кани да качи за пръв път на шосейка сьотборничката си Биляна. Биляна е пряко отговорна за въвеждането на коломаратоните в България преди повече от 11 години. На който не е известна куриозната случка, ще може да научи как е станало това от първа ръка.
Таня от Бургас се очаква да участва със специална покана, тя е първата българка завършила супер маратона SVS /през тази година/.
Изображение
BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Hun2013; MGM'13; PBP'03,07,11,15,19,23; 1001Miglia'08,12,16,24; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23;
Аватар
Randonneur

Мнениеот Ozzie » Вто Сеп 22, 2009 9:04 pm

Randonneur написа:На този бревет той се кани да качи за пръв път на шосейка съотборничката си Биляна.

Ако Билянка се качи на шосейка, няма да и е за първи път. ;)
IMGP2639c.jpg
(222.82 KiB) 150 пъти
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Randonneur » Вто Сеп 22, 2009 9:38 pm

Ozzie написа:
Randonneur написа:На този бревет той се кани да качи за пръв път на шосейка съотборничката си Биляна.

Ако Билянка се качи на шосейка, няма да и е за първи път. ;)
IMGP2639c.jpg

Ако говорим за един и същ човек:
http://picasaweb.google.com/lazar.v/200 ... 1926796642
то тя преди години наистина е стартирала проформа на някакво полицейско първенство, но не е карала бревет, още повече с шосейка. Тази година изкара пълната серия бревети /200,300,400 и 600/, но с байк. Между другото, за това нейно постижение й се полага ей това:
http://picasaweb.google.com/lazar.v/200 ... 4947954386
То ще бъде връчено на бревета в събота.
Трябва да се поровя из архивите, но не си спомням за последните 10 години жена да е постигала пълна серия. Таня от Бургас направи 1200 км без да има пълната серия бревети, само с максимално карани 200км, което също е забележително, а аз по този повод спечелих сериозен бас. Абе нещо се активираха момичетата напоследък...
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот Ivan_NL » Сря Сеп 23, 2009 8:34 am

Незнам колко от вас се интересуват от PBP-2011 , но за тези които смятат да ходят е полезно да знаят че системата е леко променена и за право на участие ще се иска не само пълна серия бревети в 2011 , но и ще се гледа колко и какви бревети си карал предишната година. Броя на уастниците от една страна ще се определя от масовостта в PBP2007 и от това каква е масовостта на бреветите в тази страна (нещо което не ми е много ясно). Но във всеки случай :
Който иска да ходи - да се стяга и следващата година да кара възможно най-много.
Който не иска - също да се хване да покара та да помогне на другите дето искат.

Само за информация тук в Холандия вече се организираха и следващата година почти всяка събота-неделя ще има бревет + един 1200км - за пръв път. Целта е да се осигурят максимално места.

За повече информация питайте Лазар.
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 23, 2009 2:04 pm

Randonneur написа:Ако говорим за един и същ човек:
то тя преди години наистина е стартирала проформа на някакво полицейско първенство, но не е карала бревет, още повече с шосейка.

За един и същ човек говорим. ;)
Исках да кажа, че по принцип няма да и е за първи път да се качи на шосейка. Та не вярвам да не се справи и с този бревет, независимо с какво колело е.
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот rosty_sz » Съб Сеп 26, 2009 5:57 pm

Новината е че рекорда на 200км Сливен -Казанлък -Сливен е СМАЗАН :beer: :beer:
За новия рекорд Лазар ще даде официална информация колко е, но е нещо от сорта на 5часа и 50 мин. Погледнах компютърчето на Бръмбъра и чистото каране беше 5.40. На рекордьорите още веднъж ЧЕСТИТО.
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Иначе беше чудесно каране с прекрасно време с изключение на насрещтния вятър на връщане. Имаше огромен интерес и стартираха около 40 човека и поне докато бях още там нямаше инфо за отказали се или незъвършили по други причини. Имахме щастието да караме около 90 % от времето по чито нов асфалт и това донесе още повече наслада. От мен за сега толкова чакаме официалните данни и препратка към снимките от Лазар.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот bokicha » Нед Сеп 27, 2009 8:26 am

http://sportstracker.nokia.com/nts/work ... id=1632202
............................................................................................................ :banana:
това е чистото каране, чакаме от бате Любо още по- подробни картинки... :magnify:
..и разказ от ТКанчелара... :smash:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот sportacus » Нед Сеп 27, 2009 8:48 am

bokichaa написа:....чакаме от бате любо още по- подробни картинки... :magnify:

"Куче" ...... ето и очакваните картинки от мене....
Без излишни хвалебствия само ще отбележа че заслугата да се постигне този резултат беше възможно предимно заради якото каране на Росен (ТК), Васко (Бръмбар) Изображение, както и на един пич който ненадейно се включи в групата на лидерите Андрей от София.
За запазване на power-a на лидерите помогнаха също така баце Бокич (КУЧЕТО) Изображение, Тоше Изображение(който този път си е имал разговор с облаците или Деси Банова .... но дъжд нямаше) .... както и аз.

p.s. Забравих да похваля новите попълнения в софииската група - Мартин (marfi) и Иво.

Общо време: 5.51 мин. (със спирания за печати)
Чисто каране: 204км - 5.40 мин.
Средна скорост за самото каране: 35,8 км/ч.
Данните са взети от EDGE 705 GARMIN
Последна промяна sportacus на Нед Сеп 27, 2009 9:42 am, променена общо 9 пъти
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 27, 2009 8:54 am

Мдааа, стана яко каране вчера. Доколкото разбрах, времето ни е 5:51 со се почивките, а Андрей (пичът от Бургас, който си е иначе 100%-ов софиянец, и който помогна адски много за тва време) ми каза, че чистото време за каране е от сорта на 5:35. Вчера уцелихме некакъв нечовешки джакпот с времето и подозирам, че за тва нещо требва да благодарим на Туше, който освен четката за зъби, явно беше забравил в бързането за Сливен да си земе и облака. Даже и хавлиена кърпа не носеше, но ние предвидливо го бехме уредили с две. Като най-надървени бриветчии, с бате Любо отпрашихме още около обяд за Сливен, щото планирахме малко шопинг у Трилистник (сори, бацета, но кур евтинки ръкави и крачоли, явно ше поръчвате от менюто на двойна цена), малко опознавателно каране по трасето за другия ден и една важжна мисия. Оня ден бате Любо намери портфейл с 500 кинта и целата генетична информация на един пич (който па за див негов късмет, се оказа и сливналия) на магистралата (малко след бензиностанцията), та и предаването беше у сметките. Явно човека беше сварен неподготвен, щото иначе вечерта щехме да купонясваме с еклерчета и на сутринта можеше да не излезем от кенефа, предвид тва колко ги обичам теа пущини. Както и да е, отметнахме тва добро дело и се настанихме в Калина на двойна цена, но бургазлиите явно имат некви много дебели връзки в Омегата и ни беха изпреварили. Вечерта се събрахме да обсъдим тактиката и общо зето цела вечер си говорихме за новото колело на бате Любо, а баце Бръм обобщи накрая, че требва да се зимат смени и некъде около 12 и нещо да сме финиширали, така че нещата се изясниха. Предполагам, нема нужда да обяснявам, че никой не се наспа като хората, изключвайки баце Рости. Бате Бокич, баце Иво и бате Марфи па цъфнаха направо сутринта, като са пътували нощеска, Туше към 2-3 излизал да си смазва веригата, аз се къпах около 5, а бате Любо регистрирал сичките теа случки, така че предстартовата треска е била налице. За съжаление, таа треска не се отрази добре на перисталтиката, щото сутринта два пъти тропах и пак ми се сереше на тръгването. А останалите и тва не можаха. За самото каране мога да кажа, че тръгнахме голема група в средно темпо (за да позагреем) и до Кортен си бехме доста компактни. Смени зимаха доста народ, като Туше се отличи в тоа отсек с най-дълги. Голема благодарност на Андрей още веднъж, щото се включи в смените и ги зимаше до края, наистина помогна много за резултата! Разбира се, нема как да пропуснем обичайните заподозрени - бате Любо и бате Бръм, бате Бокич, който за пореден път доказа, че е Кадел на наща група и след като не беше спал нощеска, изкара целото разстояние, а и участваше в смените доста серьозно. Поздрави и за любимеца на баце Митко, Кольо от Нова Загора, който също кара с нас и макар че в Казанлък му беше тежко (то на кой ли му беше леко, де), с мощен финален спринт даде заявка за държавното първенство догодина. Човекът е на 60 години, а има млада булка, явно освен колоезденето му се удават и други занаяти! Освен рекорд на трасето, вчера имахме и рекорд за жени, и той доста силен и по-добър от стария рекорд за мъже. Яко! Ми, тва е в общо линии, приятели, пишете и вие по нещо, па ше допълваме после, че сега щанги ме чакат. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marfi » Нед Сеп 27, 2009 9:28 am

Да се включа и аз, че ме боли коляното и не излезнах да карам днес.

Обобщено накратко:

ГОЛЯМ КЕФ Бих го карал отново въпреки Сливенския вятър и дупките и ремонтите на места от пътя!

След като пристигнахме рано-рано аз открих спецификациите на кафемашината в Мотела и пуснах кафета на цялата група, като на половината подействаха разхлабително и успяхме да се изтропаме преди старта.

Тръгнахме спокойно призори (7:05) след кратък брифинг, кой ще дава смени и кой се грее :)

От Софийските бацета се греехме аз и Иво, останалите въртяха яката работа. Баце ТК като земеше смяна на рогатките и скоростта скачаше с 5 км. поне. Движихме се доста компактна група до Кортен, като непрестанно разни бургаски бацета искаха да се пъхат ту пред мене, ту зад мене и да всяват смут в редиците ни. На баира на Кортен изръсихме голямата част от групата и спокоен, че вече сме вкарали нужния damage и разни индивиди дето само се секнат и кашлят докато карат вече няма да ми заглушават хубавото свистене на главини придобих нови сили.

Контролата не ни очакваше толкова рано в Твърдица и ни позабавиха, съдиите повтаряха, е Вие много въртите, много рано...

Успях да карам с групата на рекордьорите малко до след Твърдица, после ги изпуснах, настигнах баце Иво и Туше и после с Иво объркахме пътя и влезнахме в насрещното на магистралата. Докато прехвърляхме колелата през мантинелата ни задмина споменатата от ТК рекордьорка при жените, заедно с един пич от Бургас, с които караха заедно - пичът въртеше супер дълги смени, а тя го сменяше само колкото да се посъвземе.

Иво, Туше и бургазлии разпускаха на бензиностанцията на Казанлък, а аз продължих леко с идеята да ме настигнат. Първи ме прихванаха Бургазлии и въртях с тях до средата на обратния път. По едно време стегнатите ми като за писта шпайкове много почнаха да ме обиват, допика ми се - въобще окапах.

Разхлабих шпайковете, изпуснах бургазлии и си останах сам на пътя с надеждата Иво и Туше да ме прихванат. Не ме прихванаха, бях си изгубил картата по дупките и в резултат подминах отбивката за бистрото...

Продължих си аз весел за Бургас, подминах Сливен и табелата край на Сливен и чак тогава нещо почна да ме гложди, че май съм объркал пътя.

Питам бабите дето продават плодове по пътя къде е бистро Омега, те не знаят, поне намазах 2-3 круши да се съвзема.

В крайна сметка върнах назад и след консултация с Бокич по телефона и едни куки на магистралата открих старт-финала. Навъртял съм 22 километра отгоре и финиширах за 7ч. и половина. :)

Да вметна, че шампионите финишираха преди изобщо да отвори контролата за финала :)

И малко за организацията - много на ниво!
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 27, 2009 9:55 am

There is only one баце Марфи, there is only one баце Марфи, there is only one баце Марфи ин Сливеееееееееен! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 27, 2009 10:02 am

bokichaa написа:http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=1632202
............................................................................................................ :banana:
това е чистото каране, чакаме от бате Любо още по- подробни картинки... :magnify:
..и разказ от ТКанчелара... :smash:

Тва не е много педагогическо, ма втората му част е много подходяща:

http://www.youtube.com/watch?v=JdRPRvhXSCo

Евалата, баце Бокич! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Нед Сеп 27, 2009 11:10 am

Евала, бацета.... само така :bowdown: Не че съм се съмнявал и за миг че ще ги разбиете де... :D Дайте някакви снимки ако има :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 27, 2009 1:02 pm

Браво пичове.Радвам се за доброто каране и най-важното, че сте се хвърлили и сега сте доволни от това.Виждам, че сте проявили и тактическа зрялост и отборен дух.
Митко Ruse

Мнениеот did » Нед Сеп 27, 2009 1:09 pm

:clap: :clap: :clap:

След като бях контрола на 1200-те километра предния път, а сега чета и тая тема, все повече се убеждавам, че няма скучни видове колоездене!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Randonneur » Нед Сеп 27, 2009 1:10 pm

Първо - Снимките от бревета: http://picasaweb.google.com/lazar.v/2009200ZakrivaneSliven#
По традиция започват с последния в колоната, и така, докато стигна първите. Тях обаче ги хващам обикновено в обратното движение – на връщане от Казанлък. Някои от движещите се след първите 6 рекордьора съм ги изпуснал, говорейки по телефона, за което им се извинявам…
Второ – казусът, наречен „рекорд”
След задълбочен анализ на събитията, ровене в правилниците и прецедентите, стигнах до изводите, които предлагам на обсъждане. Правя това преди да обявя официално резултатите, защото уважавам форума и конкретната тема за шосейно колоездене. Уважавам най-вече активните участници в тази тема, с които имах удоволствието и честта да се запозная тази година, и които във вчерашния съботен ден написаха страница от историята на бреветите в БГ…
При тръгване в 7:05 часа и пристигане според съдиите на финала в 12:57, имаме едно постижение от 5 часа и 52 минути. От друга страна, имаме придружаваща кола по трасето, за която обаче няма данни да е нарушавала правилника. Пребиваването на колата по трасето е било разрешено по изключение, с довода „да бъде сниман Колю от репортер”. Разрешението е дошло след обещание от страна на Колю, че няма да има претенции нито за първо място, нито за рекорд. И двете обаче са налице! За негов късмет, той през цялото време се е движил в групата на мамутите, и никой от тях впоследствие не хвърли и сянка от съмнение върху неговото поведение. Дето се казва „събрал се с хора и станал човек…” След като проверих резултатите от пролетта, установих, че официални наказания за придружаващи коли по трасето не са наложени, а те бяха 3. Явно защото пребиваването им беше разрешено от организатора, и те не са нарушавали правилника. При аналогичен случай тази събота, не би било редно да се налагат наказания на групата, зад която е карала колата. Обещанията, че няма да има борба и претенции за рекорд и първо място си остават за сметка на Колю и също на организатора, че е повярвал. Така че рекордът би следвало да бъде зачетен, но, има едно „НО” – при постигнат впоследствие равен или близък до този резултат, винаги към упоменаването на времето от 5 часа и 52 минути ще се добавя – „постигнато в присъствието на придружаваща кола”.
Официалното време ще бъде фиксирано на 6:00 часа, т.к. съгласно правилника контролата за дистанция от 204 км отваря точно 6 часа и 0 минути след старта. Франсетата, дето са измислили бреветите, явно по този начин са поставили границата, където бревета се превръща в състезание.
Така че тази събота бе „ударен тавана” за дистанцията от 200 км, изпълнявана по този маршрут. Все пак трябва да имаме предвид малката денивелация на този маршрут, замислен най-вече да приобщава новодошлите „кандидат-маратонци” в началото на сезона. Ще се радвам не само на повторение на това постижение, но и на поставянето на рекорди по останалите, значително по-трудни 200-км трасета. Ако някой реши да бие останалите рекорди на Неделчо – на 300 и 400 км, ще върна обратно в календара същите трасета, т.к. в момента те не се използват. Най-ценният рекорд на българин в бреветите също е на Неделчо: 60 часа на 1200 км в „Париж-Брест-Париж”.
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот marfi » Нед Сеп 27, 2009 2:22 pm

Randonneur написа:Ако някой реши да бие останалите рекорди на Неделчо – на 300 и 400 км, ще върна обратно в календара същите трасета, т.к. в момента те не се използват.

О пускай бревети да има богат календар, пък ще видим ТК дали ще е нахъсан да ги схруска тез рекорди :)

Дай ги като инфо къде са тез трасета и тн. С кеф ще ги врътна.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот sportacus » Нед Сеп 27, 2009 4:36 pm

Randonneur написа:.....„постигнато в присъствието на придружаваща кола”.
Официалното време ще бъде фиксирано на 6:00 часа, т.к. съгласно правилника контролата за дистанция от 204 км отваря точно 6 часа и 0 минути след старта. Франсетата, дето са измислили бреветите, явно по този начин са поставили границата, където бревета се превръща в състезание.

Така!, Тъй като колегата Росен ще отговори на това мнение поне след един ден искам да кажа моето мнение за ситуацията.
1. Терминът „постигнато в присъствието на придружаваща кола” за мене е абсолютно неудачен по простата причина че ние (говоря от името на лидерите - Росен, Васил, Любо, Андрей) по никъв начин не сме имали досег с тази кола, още повече че така да се каже ние сме "от другата страна" страната на конкуренцията. От цялата работа единственото нещо което по някакъв начин ни свързва с тази кола е че сигурно влизаме във всичките кадри който правиха тук-там от нея.
2. Кольо. Незнам какъв е и що е но определено човекът е на 60 години и беше през цялото време на опашката и удържаше на нашето темпо - което въпреки всичко е достойно за уважение само по себе си като постижение на тези години. Самия аз не съм го видял самия той да има също някакъв контакт със "съпортващата го кола".
3. Отностно времето 5.51.23сек. за 203.6км., старт в 7:06АМ 2009-09-26 - незнам какъв е точно правилника и какво позволява, но съм сигурен че на бревета едва ли е имало по точна техника от моя GPS GARMIN EDGE 705 (с който се кара по всички професионални състезания) с която да се измери времето според трака който е записан и мога да предоставя ако има някакви съмнения.
4. Убеден съм че за никой от "лидерите" няма значение нито медали и титли - но определено мисля че всеки един от нас би се възпротивил да му закръглят резултата към по голямо време от постигнатото, тъй като в правилника не е отбелязана максимална скорост с която може да се кара, следователно резултатът трябва да се приеме такъв какъвто е регистриран.
5. Колкото до това кой е финиширал първи...... това е смешно! Ако Кольо има претенции за такова нещо това вече е смехотворно .... защото това беше най голямата пародия от всичко. Той не взе нито една смяна през цялото време освен в началото на едно леко възвишениице та да влезне в кадър. Накрая реши че трябва да направи "финален спринт" ......
Не бих тръгнал да си троша новото колело на паваж нито "бръмбар" това знам със сигурност. Росен го е "пуснал" да мине не за друго а щото е видял че човека го снимат и от някакво своево-рода уважение че устиска..... с нас. Но да изявява претенции за "първи" това е смешно. Все пак това е бревет а не състезание няма първи втори трети ..... в рамките на 2-3-5 секунди ....

Това е моето менение като човек който е бил през цялото време отпред и е видял отблизо всички ситуации който се разиграха.
Аватар
sportacus

Мнениеот marfi » Нед Сеп 27, 2009 6:46 pm

Ще се изкажа и аз...

Първо, колата която се споменава не е карала нито за миг пред групата, само от време на време ни изпреварваше, за да ни снима на някой завой или пък караше до нас, за да ни снима в движение. Колата нямаше буркан, нито пък караше на аварийки, нямаше и лепенка "Внимание Колоездачи", въобще ако колата е помогнала за нещо, то ремонтите по пътя са го отнели като предимство.

Второ, преди бревета хранех надеждата, че ще завършим така:
Изображение

Приятелски и заедно.

Тъй като баце ТК набримчи ЦеЦа..
Изображение
..изостанах.

Изхождайки от постулата, че колоезденето е рицарски спорт, не прави чест на чичо Кольо да се грее 200 км. И накрая да спринтира за половин курбел разлика. От снимките и видеото ясно ще се види, че баце Кольо до стотния километър си караше плътно зад мене, след доста опити да ме натика я в канавка, я в банкета и да се намести пръв зад водачите.

После просто е останал последен в групата, като не е давал смяна. Ако толкова е искал и е бил във форма, да се е напънал и поне последните 10 км. да ги кара пред групата па да им сложи една прилична разлика и така да остане като славния бургазлия оставил в точка Мамутите от София на бревет.

Постъпката му е на обратния полюс на това, което направи Ланс през 2003 на Мон Вонту и остави Пантани да вземе върха, както и тази година, когато Контадор си остави Шлек да си поделят първото и второто място, нямаше да е как да кажа... стилно, подобаващо на победител да се "реже", именно по това се отличават истинските асове - знаят как да уважават съперниците си.

Не му прави чест на Кольо да кара 6 часа с едни хора, а после даже да не ги заговори, се едно нещо са му виновни, при все че ситуацията се илюстрира най-добре така:
Изображение

Времето и рекорда са колективно постижение на Баце Росен, Баце Любо, Бокича, Бръм и Андрей (който всички споменават, че много им е помогнал, а баце Кольо, нещо не чух да му благодарят) Тук идва момента да се замисли баце ни Кольо, какъв пример дава на по-младите като мен, вместо с опита си и рутината си да ни показва нещо и да ни учи на морал...

Сериозно, още на старта като видях бургаските клинчета си знаех, че ще има неприятностни. Баце Иво ми се оплака, че бургазлии го хокали, че не си стоял на мястото си в групата, кривял малко линията, под хокали разбирайте: "Махай се оттука, не можеш да караш в група" и "Отивай отзад, че ще има бой", което не подобава на една приятелска, спокойна спортна проява. Аз не претендирам за високо майсторство и познания, но и малкото което знам, са ми го казвали по възрастни от мен, докато сме карали, вместо да му помогнат на баце Иво и да му кажат пази си линията и тн., те го хокат - не им прави чест.

Това от мене и се надявам следващия път да се радваме на по-приятелска и задружна атмосфера в групата :)
Последна промяна marfi на Нед Сеп 27, 2009 7:26 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот brumbar » Нед Сеп 27, 2009 7:04 pm

Поздравления и от мене за постигнатото ония ден. Това, което ще запомня от този бревет е "ужасяващата" средна скорост, която регистрирахме /на Нова Загора средната ми показваше близо 38 км/час и още тогава разбрах, че стария рекорд е обречен/ и запознанството ми от близо с една "италианка" красавица с изящна извивка - новата приятелка на Бате Любо, от който със сигурност в момента ревнува самия Кунего :D Както казват италианците - комплементи баце :agree:
Относно спора за рекорда, предполагам, че Лазар си знае работата и правилника. Важното е, че ще останем в историята и за нас ще се носят легенди и ще говорят със страхопочитание :eyebrow: разбира се винаги може да се намерят неверници, които ще се усъмнят в "чистотата" на постижението заради наличието на придружаваща кола, ама то и рекорда си го бива - с право ще се съмняват хората :crazy:
Догодина предлагам да го устържим /рекорда де/ с още 10-на минути :popcorn:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот brumbar » Нед Сеп 27, 2009 7:14 pm

Абе бацета, гледахте ли ДВД-то от пролетния бревет. Направо изпуках от смях - има един персонаж, който много наподобява на катерицата от филмчето "ледена епоха", ама там във филма катерицата все буташе един жълъд, а пък този приказен персонаж буташе един трабант. Много интересни реакции има този пич :roll2:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 27, 2009 7:20 pm

Персонажа да не Лудото Жоре от Варна.Вземи си дигни телефона.Понеже основна черта от характера ти е скромност реших да поздравя твоета легендарна особа.
Митко Ruse

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Сеп 27, 2009 7:49 pm

A непросветените могат ли някъде да намерят пиратско копие на "Сливенска епоха" :nuts: ?
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене