Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Шосейният колоездачен сезон беше открит офицялно днес!

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 4:50 pm

brumbar написа:Бравос, много е яко маршрутчето. Аз съм го карал с тръгване от Калофер през Карлово, Сопот, Карнаре и от там баира до върха и обратно по същия път.
Имаше ли сняг горе, разказвайте като си отдъхнете :agree:

Баце, скиваш ли картинката в аватара на бате Спортакус? Е, от вчера е, Беклемето, на около 2км от края на баиро. :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 5:01 pm

Понеже вече очевидно съм извън джакузито, сметам, че е редно да обобщим вчерашното каране. Акцентите:
1. Беклемето е просто две Копита, нищо особено като стръмнина, на мене компюторчето в нито един момент не ми даде повече от 6%, а през по-голема част от карането беше 3-4-5. Не е лошо, щото може да се държи прилично темпо. Белмекен, за сравнение, е същото дължина, ма е почти с 2,5%-ни пункта по-ръбав. Казано накратко - Беклемето е 4,5, Белмекен - почти 7%
2. Горе е студено, не тръгвайте без кожух в задния джоб или поне подпалки за огън. Добре, че баира не е стръмен, та може да се върти и на спускане.
3. Ако ше ходите, сега е времето, още има снег и надявам се че снимките са трепач.
4. На мене вчерашното каране ми се върза около 120км и баир от 2150м.
5. Не е по темата, но таа седмица май ше минем 900, а при малко повече късмет и 1000км, дотука съм към 860 /барабар с бревета или по-точно започвайки с него/, сметам, че бате Любо нема да ми откаже един възстановителен Вакарел. Па, ако некой оферира подходящо каране, шо да не резнем още 140-150 утре. Би било един добър край на една много яка седмица. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Чет Апр 09, 2009 5:33 pm

DstupidBastarD написа:Баце, скиваш ли картинката в аватара на бате Спортакус? Е, от вчера е, Беклемето, на около 2км от края на баиро. :eyebrow:

Баце заслужаваше си спирането у студа за тая снимка .......... Май трябва да отбележа че ти си фотографиста :clap: . Вакарела е задължителен а може и повече ........ нещо Плана - това/онова че съм се затъжил за там.
:D
Последна промяна sportacus на Чет Апр 09, 2009 5:34 pm, променена общо 1 път
Аватар
sportacus

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 5:53 pm

sportacus написа:
DstupidBastarD написа:Баце, скиваш ли картинката в аватара на бате Спортакус? Е, от вчера е, Беклемето, на около 2км от края на баиро. :eyebrow:

Баце заслужаваше си спирането у студа за тая снимка .......... Май трябва да отбележа че ти си фотографиста :clap: . Вакарела е задължителен а може и повече ........ нещо Плана - това/онова че съм се затъжил за там.
:D

Баце, крайно време беше да се науча да снимам, вече две години зимам уроци. Кво ше кажеш утре за нещо от сорта на Панчарево-Бистрица-Ярема-Ковачевци и прибиране покрай Язовиро, към 120км се връзваха некъде. Много ми е мерак да заковем 1000 за таа седмица. :P
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Чет Апр 09, 2009 9:40 pm

Бацета, много се радвам за вас. Ако продължавате все в този дух, на бате Ланс може и да му е трудно да вземе първото място :D А снимката на бате Любо направо е уникална - има много професионално излъчване.
Снимката на моя аватар е след бривета у Сливен :crap:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 9:45 pm

brumbar написа:Бацета, много се радвам за вас. Ако продължавате все в този дух, на бате Ланс може и да му е трудно да вземе първото място :D А снимката на бате Любо направо е уникална - има много професионално излъчване.
Снимката на моя аватар е след бривета у Сливен :crap:

Фотографът, баце, фотографа. Не сичко е фотошоп, има и натурални таланти. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Гатанка

Мнениеот sportacus » Пон Апр 20, 2009 7:06 pm

Кой ще отгатне къде е това местенце? :roll2: "DEAD END"

Изображение

:popcorn:
Аватар
sportacus

Re: Гатанка

Мнениеот sportacus » Пон Апр 20, 2009 7:11 pm

DstupidBastarD написа:
sportacus написа:Хихихихи, може ли аз, може ли аз? :clap:

Имаш думата баце. Кажи!: ?????
Аватар
sportacus

Re: Гатанка

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 20, 2009 7:16 pm

sportacus написа:
DstupidBastarD написа:
sportacus написа:Хихихихи, може ли аз, може ли аз? :clap:

Имаш думата баце. Кажи!: ?????

Белмекен, околовръстното на язовиро. Снег до колена, поне в първите два метра, нататъка май беше (тук се опитвам да качим снимка от архивиран файл, както се досещаш, неспешно). :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пон Апр 20, 2009 7:27 pm

Ех... благородно ви завиждам :^: :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 20, 2009 8:50 pm

Grash написа:Ех... благородно ви завиждам :^: :beer:

За да нагнетяваме напрежение и за да не дразним излишно, ше запазим у тайна къде ше караме утре. Нема да има снег, но па ше е яко баир. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Пон Апр 20, 2009 10:45 pm

DstupidBastarD написа:... ше запазим у тайна къде ше караме утре... :^:

...е що бре, баце? :xx(:
:smash:
Аватар
bokicha

Мнениеот sportacus » Вто Апр 21, 2009 8:25 pm

И така .......... изненадата за днес:

20-22% Баир! Уессссс!!! Не съм мислил че този процент може да достави такъв кеф!!!
Истината е че видях и 22% на гармина но тъй като не е потвърдено от втори уред за сега отбелязваме 20% наклон (цифра която се регистрира от два различни уреда и е потвърдено)

Изображение

Денивилация:
http://www.ljupen.com/velo/milevi/milevi_skali_.jpg

Трак:
http://www.ljupen.com/velo/milevi/milevi_trak.jpg

Коментар (след малко) - след джакузито на ТК !!!!!!
Последна промяна sportacus на Вто Апр 21, 2009 9:06 pm, променена общо 1 път
Аватар
sportacus

Мнениеот madsnake » Вто Апр 21, 2009 8:28 pm

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
madsnake

Мнениеот Grash » Вто Апр 21, 2009 8:57 pm

Ае, пичови, евала... :bowdown: Как е асфалта по тоя път? Гледам в bikemap-а го няма тоя път изобщо... давайте снимки!!!
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот badboy_pl » Вто Апр 21, 2009 9:10 pm

Я верно дайте да видим! И като цяло как е за каране? :magnify:
Аватар
badboy_pl

Рейтинг: 1220

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 21, 2009 9:24 pm

Начи, пропускам засега подробностите около новия аватар на баце Любо и ше се съсредоточим, като баце Ставрев, в/у карането. Милеви скали ги рекламира баце Нака76, за което искам да му благодарим много. Изходна точка за тех е село Семчиново, примамливо близко до село Сестримо, което от своя страна е друга много важна изходна точка. Теа две точки съвсем скоро ше ги съединиме в неква комбинация с денивелация 3000, а що не и повече (наоколо не е като да нема баир). Начи, ние се позиционирахме в некво селце след Пазарджишк, като бате Любо свърши практическата работа по аватара си у Пловдив, попреоблекохме се (на температура от 34-35 на слънце реших, че немам нужда от второ яке, не много груба грешка) и загрехме с 10-12км до Семчиново. Там си има спецялна табелка, която нема как да пропуснете, така че пътя е указан доста добре. Самият път тръгва на 8-9% още от първия метър, та да не си правите некви грешни илюзии как продължава, като настилна е доста приличен хасфалт, с неколко пренебрежимо къси гадни участъци с дупки, свлечена скала и некви локви. За съжаление, немахме късмет с времето и през целото време или се канеше да вали и беше облачно-мъгливо, или просто си валеше с различно слаба интензивност, се едно Туше беше с нас. Тамън карането ни на Белмекен вчера, днешното и най-вече прогнозите, че Туше ше е у района ни принудиха да спазваме секретността на местонахождението си, щото той просто е Роб Макена. Където и да се появи, дъждеца е с него, пред него, след него и преобладаващо около него, над него, и най-вече - над нас. Абе, поне не беше извънпедно студено, така че просто ми измръзнаха пръсчетата на ръцете, нищо необичайно. Трасето е дълго около 16км, а не както пише на табелката - 14, тва е до самата хижа. Качването е 8-9% за първите 2км, третия е около 11-12, после пада на 7-8 за следващите 3-4 и от 10-ия като качи на 10+, така и не падна за секунда даже под текущата двуцифрена температура. Има неколко участъка с 4-5-6% по трасето, по 100-200 метра, които направо ти се струват като спускане, много освежаващо действат. Тръгва се от около 400м и се стига на около 1600 (околото е щото мойто компюторче пак се бъгна, тоа път на спускането и немам съвсем точни данни). Кво друго да пишем, спускането е обичайно неприятно, през целото време хабиш феродо на спирачките и стискаш като гламав. Направихме се на прасета, мене ме заболе коляното от толкова напрегане, ебахти спускането, ибахте чудото! Абе, важното е, че сме живи и здрави, снимки ше пусне баце Любо. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Апр 21, 2009 10:35 pm

Бацета, туй чудо на 39/23 дали ще може да се изкара /на компакта същото съотношение е някъде 34/20? На Белмекен, ако има такива проценти ще трябва да си нося поне 2-3 резервни вериги :bigeyes:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Grash » Вто Апр 21, 2009 10:37 pm

Споко, на Белмекен няма чак такива стръмности, там самото изкачване е по-дълго и се достига на по-висока надморска височина. Аз си го катерех спокойно на 39/25 ако не се лъжа...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 7:26 am

brumbar написа:Бацета, туй чудо на 39/23 дали ще може да се изкара /на компакта същото съотношение е някъде 34/20? На Белмекен, ако има такива проценти ще трябва да си нося поне 2-3 резервни вериги :bigeyes:

Не знам, баце, аз не бих могъл да го качим на теа зъби, не и без да спирам поне 4-5 пъти. Гледах те как караше на Кортен и ми се виде, че ти е леко, ма там баира е дълъг и само на неколко места ше може да починеш. За Белмекен мисла, че нема да имаш проблеми с 34/20, бате Любо го е качвал на 39/26 като бехме карали стотина км преди тва. Мисла, че ше требва да се наложат некви промени у плана за карането е събота и/или неделя, предвид тва, че днеска (а може и утре или поне вчера) да вали сняг над 1500 метра. Хотелчето у спортното градче бачка, като нощувка и закуска са 35 кинта, ма лично аз не виждам смисъл да преспиваме, ако нема условия за каране. Затва, предлагам да поизчакаме до петък вечер и да направим брифинг на ситуацията за каране. Засега, съобразявайки се с кофти прогнозата, предлагам да отидем с кола до Белово, качваме Милеви скали, пускаме ги и после през Сестримо до Белмекен (докъдето е възможно да се кара). Ше се събере над 3000м денивелация и около 120км каране. После удряме по бира у Белово и си се прибиргаме по къщята. Лагерите явно ше требва да ги правим у по-добро настроение на Десита. Предвид факта, че Туше ше кара с нас, носете си много и дебели дрехи, дъждобрани, каски за градушка и секви пособия за защита от гадно време!!! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Апр 22, 2009 8:34 am

DstupidBastarD написа:...предлагам да отидем с кола до Белово...

Казвайте ако в някоя кола има свободно място за дебел човек + trek, пък може да се престраша да дойда и аз.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот todor todorov » Сря Апр 22, 2009 10:49 am

DstupidBastarD написа:
brumbar написа:Бацета, туй чудо на 39/23 дали ще може да се изкара /на компакта същото съотношение е някъде 34/20? На Белмекен, ако има такива проценти ще трябва да си нося поне 2-3 резервни вериги :bigeyes:

Не знам, баце, аз не бих могъл да го качим на теа зъби, не и без да спирам поне 4-5 пъти. Гледах те как караше на Кортен и ми се виде, че ти е леко, ма там баира е дълъг и само на неколко места ше може да починеш. За Белмекен мисла, че нема да имаш проблеми с 34/20, бате Любо го е качвал на 39/26 като бехме карали стотина км преди тва. Мисла, че ше требва да се наложат некви промени у плана за карането е събота и/или неделя, предвид тва, че днеска (а може и утре или поне вчера) да вали сняг над 1500 метра. Хотелчето у спортното градче бачка, като нощувка и закуска са 35 кинта, ма лично аз не виждам смисъл да преспиваме, ако нема условия за каране. Затва, предлагам да поизчакаме до петък вечер и да направим брифинг на ситуацията за каране. Засега, съобразявайки се с кофти прогнозата, предлагам да отидем с кола до Белово, качваме Милеви скали, пускаме ги и после през Сестримо до Белмекен (докъдето е възможно да се кара). Ше се събере над 3000м денивелация и около 120км каране. После удряме по бира у Белово и си се прибиргаме по къщята. Лагерите явно ше требва да ги правим у по-добро настроение на Десита. Предвид факта, че Туше ше кара с нас, носете си много и дебели дрехи, дъждобрани, каски за градушка и секви пособия за защита от гадно време!!! :bigeyes:

Първо за плановете - в момента следя прогнозите зорко, щото ми е част от работата. За събота времето е ОК и аз ще съм в Банско, така че около Белмекен може и да има слънце. Смятам обаче в неделя да се запътя към Белмекен и тогава ще ви трябват топли дрехи. За 39/23 - ще е много тегаво на 20%. За Белмекен е възможно, макар и не много приятно. Колко са дълги участъците с 20% (ТК, Любо??).
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 12:11 pm

todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:

Първо за плановете - в момента следя прогнозите зорко, щото ми е част от работата. За събота времето е ОК и аз ще съм в Банско, така че около Белмекен може и да има слънце. Смятам обаче в неделя да се запътя към Белмекен и тогава ще ви трябват топли дрехи. За 39/23 - ще е много тегаво на 20%. За Белмекен е възможно, макар и не много приятно. Колко са дълги участъците с 20% (ТК, Любо??).

Еми, в такъв случай, направо да правим срещата в Белово за неделята! Примерно, как ви се струва среща в 10ч. на отбивката за Юндола (дето е с/у гарата)? Да имаме време да покараме 5 часа, да пием за час една бира и да се приберем по светло. У неделя немаше ли кво състезание по телевизоро? Така, относно 20-те процента, те са съвсем закратко, нема и 50 метра, щото при мене компюторчето отчита със закъснение от 12-15 сек. и там показа че е 18%. Но си има неколко километра дето под 11-12% просто не пада. При тва са последните 3-4км, голем купон е! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Апр 22, 2009 12:18 pm

:offtopic: Абе я вижте това: http://www.bikemap.net/route/159519 Не знам, но на мен не ми изглежда кой знае колко тежко... а може и да бъркам... Я кажете кой е най-тегавия баир изобщо каран някога в тура, ако някой знае?
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 12:39 pm

Grash написа::offtopic: Абе я вижте това: http://www.bikemap.net/route/159519 Не знам, но на мен не ми изглежда кой знае колко тежко... а може и да бъркам... Я кажете кой е най-тегавия баир изобщо каран някога в тура, ако някой знае?

Тц, тва не важи, баце, Милеви скали руууууууулззззззззззззззззззззззззз! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 12:41 pm

Тоа Алп д`Хуес го карат, баце, щото е техното Алеко, и на нас да ни хасфалтират пътя, и тука ше идва Пантани да си засича за колко го кара. Само, че на Алп дюес кмета му не е педерас, който се мисли за анимацьонен герой. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот crib » Сря Апр 22, 2009 12:44 pm

DstupidBastarD написа:
Grash написа::offtopic: Абе я вижте това: http://www.bikemap.net/route/159519 Не знам, но на мен не ми изглежда кой знае колко тежко... а може и да бъркам... Я кажете кой е най-тегавия баир изобщо каран някога в тура, ако някой знае?

Тц, тва не важи, баце, Милеви скали руууууууулззззззззззззззззззззззззз! :bowdown:

Мда, тоя сайт на Бай Кмап (типично тъпо немско име) нещо по принцип май не е много точен, щото по мое наблюдение нито със данните от Джипиеса, нито с маршрута наложен върху Гугъл Ъйртх съвпада.
crib

Мнениеот Grash » Сря Апр 22, 2009 12:50 pm

При мен всичко си съвпада, и със джипиеса и със километража на колелото... В случая говорехме за самият баир. Наистина щеше да е супер яко ако пътя до Алеко беше асфалтиран...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 1:12 pm

Абе, никой ли нема трак на Била-Бул. България - Ауеко? Тука само некъф черен път до Резньовете намирам:
http://www.bikemap.net/route/160007
:popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене