Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот antaress » Чет Сеп 04, 2008 7:26 pm

Ами кажи ден, място и час и предложи маршрут от София. На мен засега лимита ми е 50км на ден. Но ако се съберете за по-голямо разстояние, ще карам с вас донякъде и ще се прибера сам. :)
Night-time is the right time.
Аватар
antaress

Рейтинг: 1190

Обявявам всеобща мобилизация!!!

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 04, 2008 7:59 pm

Добре, пичове, ето кво правим: таа събота, сборен пункт на бул. Сливница, посока Люлин (стотина метра след светофарите с Константин Величков) от дясната страна (в локалното или съвсем близо до него) в 9,00ч. (чакаме се до 9,15ч., ма не разчитайте много на тва). После през Люлин фащаме направо по калотинския път за Сливница (там е съвсем равно, така че новите нема да се чанчат много) и по пътя ше видим кво ше предприемем нататъка. Едни ше могат да се върнат по същия път, другите може да продължат през Брезник, Перник, Владая и т.н. Тва е, часът и местото на срещата надявам се, че са ясни. Елате повече, да загреем за Обиколката! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот crib » Чет Сеп 04, 2008 10:13 pm

супер, там съм (син драг блейд, сини панталони и блуза). София - Сливница - Брезница - Перник - София като гледам е към 100км, нали?
crib

Рейтинг: 2000

Мнениеот antaress » Пет Сеп 05, 2008 7:42 pm

ОК. Аз съм до Сливница и после се връщам по същия път. Синя тениска и раница, синьо - бяло, старо колело. :)
Аватар
antaress

Мнениеот sash03 » Пет Сеп 05, 2008 8:57 pm

Тая седмица явно няма да стане, но ако искате айде другата събота или неделя ако времето е добро да се качиме до Петрохан, поне да се запознаеме. Ние сме група от двама души дето караме шосе, от Монтана. Ако ви допада идеята дайте да я реализираме, че сезон не ни остана вече.
sash03

Рейтинг: 1295

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Сеп 06, 2008 1:31 pm

Стефчо, баце, кво стана, бе? Да не забрави къде е местото за срещи или ние как изглеждаме? :dunno:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Сеп 06, 2008 1:33 pm

sash03 написа:Тая седмица явно няма да стане, но ако искате айде другата събота или неделя ако времето е добро да се качиме до Петрохан, поне да се запознаеме. Ние сме група от двама души дето караме шосе, от Монтана. Ако ви допада идеята дайте да я реализираме, че сезон не ни остана вече.

Аз съм навит, ше видим бате Любо ква ше каже по въпроса. Има възможност да качиме Петрохан откъм Берковица заедно, щото си имаме един много любим маршрут през Миланово и Вършец. След неколкодневни консултации ше пишем тука подробности (че нещо се появи заетост теа дни). :D
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Сеп 06, 2008 1:35 pm

crib написа:супер, там съм (син драг блейд, сини панталони и блуза). София - Сливница - Брезница - Перник - София като гледам е към 100км, нали?

Баце, на мене нещо ми се е бъгнал компютора и не ще да прикача снимките в пощата, ма ако искаш, прати неква кутия на бележка, като ми се нормализират тука нещата, да ти прата снимките. :jester:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Съб Сеп 06, 2008 2:42 pm

DstupidBastarD написа:Стефчо, баце, кво стана, бе? Да не забрави къде е местото за срещи или ние как изглеждаме? :dunno:

Щях да дойда, но поради непредвидени здравословни проблеми нямаше как да стане... :V: Дано за следващото каране да съм добре, че наистина ще ви забравя как изглеждате...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот antaress » Съб Сеп 06, 2008 3:23 pm

Днес снимки правихте ли или това са от друго каране?
Аватар
antaress

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Сеп 07, 2008 8:48 pm

От вчера са, ама на мене компютора тотално издъхна и нито мога да ги кача на сайт, нито да ги прата некому. Ше търсим съдествие от по-висши компютри и инстанции (бате Любо). :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот CR1 » Пон Сеп 08, 2008 8:53 am

DstupidBastarD написа:
sash03 написа:Тая седмица явно няма да стане, но ако искате айде другата събота или неделя ако времето е добро да се качиме до Петрохан, поне да се запознаеме. Ние сме група от двама души дето караме шосе, от Монтана. Ако ви допада идеята дайте да я реализираме, че сезон не ни остана вече.

Аз съм навит, ше видим бате Любо ква ше каже по въпроса. Има възможност да качиме Петрохан откъм Берковица заедно, щото си имаме един много любим маршрут през Миланово и Вършец. След неколкодневни консултации ше пишем тука подробности (че нещо се появи заетост теа дни). :D

За тоз Петрохан и аз съм ЗА... само дано се разберете за в неделя :D
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Сеп 08, 2008 10:42 am

CR1 написа:
DstupidBastarD написа:

За тоз Петрохан и аз съм ЗА... само дано се разберете за в неделя :D

Добре, баце, ше го гласим за неделята, живот и здраве. Дано само е свесно времето, че с Тоше къф дъжд и студ брахме (предимно аз) пролетта, направо ужас! Изходната точка за тоа маршрут е Искрец (наща вила) или Своге (произволно избрано место за паркиране). Знам, че немаш проблеми с ранното ставане, така че старт с колелата в 9,00ч. ми се вижда съвсем разумен. Ние и без тва имаме около два часа каране докато стигнем отбивката от берковския път за Петрохан, така че евентуалната ни среща с монтанските колеги би требвало да е около 11,00ч. :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sash03 » Пон Сеп 08, 2008 1:06 pm

Само времето да ни не подведе, вие ще дойдете от пътя от Вършец предполагам, дето има един паметник, направо там ще се чакаме и после кинеме към Петрохан, ще се доуточняваме тук в темата.
sash03

Мнениеот Grash » Вто Сеп 09, 2008 5:38 pm

Няма ли да се тръгва някъде от София? Защото ако това 9:00 часа е за Искрец/Своге, нямам шанс да дойда...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот CR1 » Сря Сеп 10, 2008 8:23 am

Grash написа:Няма ли да се тръгва някъде от София? Защото ако това 9:00 часа е за Искрец/Своге, нямам шанс да дойда...

Ако искаш аз ще ходя с колата до Своге, и има място за още хора...
може да се разберем къде да се чакаме в София към 8.00h....
Аватар
CR1

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 10, 2008 12:35 pm

CR1 написа:
Grash написа:Няма ли да се тръгва някъде от София? Защото ако това 9:00 часа е за Искрец/Своге, нямам шанс да дойда...

Ако искаш аз ще ходя с колата до Своге, и има място за още хора...
може да се разберем къде да се чакаме в София към 8.00h....

Баце, къде предпочиташ да те чакам, в Искрец или Своге? Понеже утре ше палим гумите към вилата, а там нема нет, пиши един есемес като стигнеш Реброво (ако искаш да те чакам на онаа бензиностанция, дето спирахме с Ото, в Своге) или от Своге (ако искаш да те чакам на влизането в Искрец). Права една важна уговорка, ако Десита Банова Бербатова каже в събота вечер, че има над 50% шанс да вали "в планинските райони от Западна България" сигура пропускам карането. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 10, 2008 12:37 pm

sash03 написа:Само времето да ни не подведе, вие ще дойдете от пътя от Вършец предполагам, дето има един паметник, направо там ще се чакаме и после кинеме към Петрохан, ще се доуточняваме тук в темата.

Имам спомен за отбивката, дето е за Бързия и Берковица, паметник съм забравил дали има. Ако става дума за таа отбивка, предлагам среща в 11,30ч. неделя. Ако не дойдем до 11,45ч. (или вие не дойдете до тва време) чакащите продължават към Петрохан. Горе има едно кръчме баш на пътя, викам в него да се чакаме (като резервен вариант). :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sash03 » Сря Сеп 10, 2008 1:06 pm

Значи това е отбивката за Вършец като идваш от Берковица и е на 3-4 км от Бързия, там има пункт на КАТ има и база на пътното (има много снегорини), там да се чакаме в 11.30 до 11.45. Мястото е удобно за чакане че е широко на никой няма да пречиме, само да не вали, ако е облачно или хладно ние сме там.
sash03

Мнениеот crib » Сря Сеп 10, 2008 1:30 pm

http://vremeto.v.bg/, добре познават, пък и имат отделна прогноза за сутрин, следобед и вечер (щот г'жа Б'батова като кайе че ше вали - хуу, ма га, през нощта ли?). За сега го дават събота след пладне в тоя район да вали... По интернетите 5-дневните прогнози пък дават неделя 10 градуса по-студено в дъжд, вятър и мъгла.

Иначе, снощи сънувах Минчо Празников как диктува прогнозата на Деси:
Времето през уикенда ще се задържи слънчево и топло, като валежи не се очакват. На места са възможни временни застудявания и превалявания. Атмосферното налягане ще се движи в границите на нормалното за сезона. Средните температури ще са в очакванията за началото на Септември, като в южна българия те ще бъдат с 1 до 5 градуса по-високи. На места, главно в планинските райони, е възможно да превали и прегърми.
crib

Мнениеот sash03 » Сря Сеп 10, 2008 2:38 pm

Е как се случи сега, ако вали отлагаме, ма ако не вали ще караме, в края на крайщата оттук нататък всеки хубав ден си е подарък......много ме е яд че свършва сезона......д..ба и тъпата зима дет иде.
Ако е студено сме там, стига да не вали, ако приръмва пак сме там. :)
sash03

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 10, 2008 3:19 pm

crib написа:http://vremeto.v.bg/, добре познават, пък и имат отделна прогноза за сутрин, следобед и вечер (щот г'жа Б'батова като кайе че ше вали - хуу, ма га, през нощта ли?). За сега го дават събота след пладне в тоя район да вали... По интернетите 5-дневните прогнози пък дават неделя 10 градуса по-студено в дъжд, вятър и мъгла.

Иначе, снощи сънувах Минчо Празников как диктува прогнозата на Деси:
Времето през уикенда ще се задържи слънчево и топло, като валежи не се очакват. На места са възможни временни застудявания и превалявания. Атмосферното налягане ще се движи в границите на нормалното за сезона. Средните температури ще са в очакванията за началото на Септември, като в южна българия те ще бъдат с 1 до 5 градуса по-високи. На места, главно в планинските райони, е възможно да превали и прегърми.

Баце, ако ти се кара с нас неделята, мога да ти своднича с бате Ицо, да те земе от София и да те закара до старта (даже може и да те върне с колата). Иначе, тоа линк нещо не ми се отвара. :offtopic:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 10, 2008 3:22 pm

sash03 написа:Е как се случи сега, ако вали отлагаме, ма ако не вали ще караме, в края на крайщата оттук нататък всеки хубав ден си е подарък......много ме е яд че свършва сезона......д..ба и тъпата зима дет иде.
Ако е студено сме там, стига да не вали, ако приръмва пак сме там. :)

Значи, верно прогнозите са доста рисково нищо, особено в планината. Ако е варяло през нощта и има изгледи да вали отново, нема да карам. Ако не е валяло и има умерени изгледи да вали, ше карам, ако ... абе, сички останали случаи в които не вали на старта или не е мокро от минали валежи, означават, че ше карам. Мамка му, един път се живее! :drunk:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот antaress » Сря Сеп 10, 2008 10:58 pm

Харесва ми как мислиш. :bowdown:
Аз мисля да покатеря Витоша пък този уикенд. :D
Колко струва 1 каска като твоята?
Аватар
antaress

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 11, 2008 9:06 am

antaress написа:Харесва ми как мислиш. :bowdown:
Аз мисля да покатеря Витоша пък този уикенд. :D
Колко струва 1 каска като твоята?

Приятна расодка, баце! Мойта каска беше некъде около педесетина кинта (магазина на онеа от Скот дето е на Редута). Не е лоша. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот crib » Чет Сеп 11, 2008 3:29 pm

DstupidBastarD написа:Баце, ако ти се кара с нас неделята, мога да ти своднича с бате Ицо, да те земе от София и да те закара до старта (даже може и да те върне с колата). Иначе, тоа линк нещо не ми се отвара. :offtopic:

То къф е точно маршрута на това мероприятие, щото аз нещо имам съмнения дали ще го издрапам. Своге - Вършец - Петрохан - надолу посока Годеч - отбивката за Искрец - Своге, така ли? Т.е.
http://bgmaps.com/routing/routemap.asp?Command=start&sid=dd75db2577fc21f55c3622a27b4e43df&city1=svoge&city3=petrohan&city2=vurshec
crib

Мнениеот CR1 » Чет Сеп 11, 2008 4:19 pm

crib написа:
DstupidBastarD написа:Баце, ако ти се кара с нас неделята, мога да ти своднича с бате Ицо, да те земе от София и да те закара до старта (даже може и да те върне с колата). Иначе, тоа линк нещо не ми се отвара. :offtopic:

То къф е точно маршрута на това мероприятие, щото аз нещо имам съмнения дали ще го издрапам. Своге - Вършец - Петрохан - надолу посока Годеч - отбивката за Искрец - Своге, така ли? Т.е.
http://bgmaps.com/routing/routemap.asp?Command=start&sid=dd75db2577fc21f55c3622a27b4e43df&city1=svoge&city3=petrohan&city2=vurshec

Точно така...
Аватар
CR1

Мнениеот crib » Съб Сеп 13, 2008 9:39 am

Момчета, като гледам времето, аз съм пас тоя уикенд, ще си пусна Вуелтата на телевизору и ще въртя на тренажору докато не замирише на изорел килим...

@antaress
За каска, не гледай цените, ами пробвай няколко и виж коя ти приляга най-добре към главата и не ти убива/изхлузва настрани, то тва много зависи от формата на кратуната. На мен, примерно, главата ми е леко триъгълна и тия плитките, като на бате DstupidBastarD, ми седят като кантар.
crib

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Сеп 13, 2008 11:54 am

Мдаааа, ситуацията е уеко неприятна, приятели. Снощи ибахти бурята беше на вилата, като гледам подобна на софийската. Аз си додох в база Дружба, за да киризим дебюта на Барби с/у лузърфул, планинския етап от Вуелтата, но съм дал строги указания на сестра ми и дебелия да ме уведомяват при сека една промяна на времето (като тръгвах от Искрец насам, времето беше перфекцьозно, 28 градуса, слънчице, направо жестоко, но като се показах на баира на Костинброд и погледнах Софито, направо ми се досра от гад, некаква лайняна пелена над целото село, отврат пълна, а гледам че и температурата е 5 градуса надоле). Значи, предлагам следното: утре да пуснем компютрите в 6,30 (казал съм на сестрата по тва време да слезне на пътя и да направи замервания на влажността му, температурата и да направи прогноза за времето в следващите неколко часа, и своевременно да ме уведоми, а аз от своя страна до 7,00ч. ше съм написал ква е хавата у форума, т.е. тука, де). Засега, тва е хавата, отивам да се къпем. :bawling:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Сеп 13, 2008 11:55 am

Току-що получих есемес от сестра ми с текст "Браво (тва е щото й писах, че съм се прибрал за час и 43мин.), тук заваля". Очаквайте повече подробности в новините в 18ч. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене