Бацета днеска направихме това каране - Бузлуджа, Узана, Шипка. Общо 130 км за 5 часа и 30 минути. Нямам GPS, но мисля, че деневилацията трябва да е била 2 500 метра като минимум.
Мога да дам средната скорост, която измервах по баирите, за да придобиете горе-долу представа за какво иде реч
- На Бузлуджа - 14 км. изкачване със средна 14.1 км/час /скромно, но за загрявка става/
- Узана - 16 км. - 15.5 средна - тук има доста резерви за повишаване на скоростта, защото баира не е нищо особенно като наклон, подхожда идеално за мощни темповаци и мисля, че софийската групичка направо ще избие рибата като дойде на състезанието в Габрово - мощност + оборот - друго не ти трябва за този баир. Лично там аз бях в нещо като криза, защото до средата на баира се мъчих да карам не с моето темпо, но след това с бате Виолет се разбарахме всеки да си кара самостоятелно и нещата потръгнаха по-доре.
- Шипка - 15 км. - 17.3 км/час - не особено стръмно, може би около 4 - 5 процента среден наклон - на състезания под 22-25 км/час не слизат
Както се казва по пътя ни сполетя всичко - от горещо и влажно време, като минем през вятър, дъжд.
Въпреки това останах много доволен от днешното каране, определено си заслужаваше усилията.
Като любопитен факт да спомена - срещнахме Стефан Христов - старозагорец, по мое мнение най-добрия катерач от младото поколение - първия път когато го засякохме се връщаше от Бузлуджа и се пускаше посока към Казанлък. Втория път го видяхме на спускането от Узана - той катереше до върха и после ни настигна, поздрави и замина. По мои сметки е катерил Бузлуджа, после Шипка от южния склон, Узана, Шипка от северния склон и от Стара Загора трябва да е навъртял някъде минимум 250 км