Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Шосейният колоездачен сезон беше открит офицялно днес!

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 16, 2009 9:10 am

Митко Ruse написа:Кво се колебаете? Как Ви завиждам.Щот аз лъскам бюрото и си чопля носа.

Баце, за да си успешен лидер, не требва да показваш колебание, а аз вече имах възможност да го направа един път днес. Дългият ми практически опит ме е научил в такиви случаи да префърлим отговорността за решението на друг и небрежно да се съгласим с решението му. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот bokicha » Съб Май 16, 2009 10:41 am

..2/3ч. се тая, бих покарал..
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот sportacus » Съб Май 16, 2009 11:33 am

Последно за 13:45-55 на явката на Студенски (Дървеница) - посока околовръстното ....
Незнам точно какво ще се кара но ще се кара
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 16, 2009 12:27 pm

Явките са 13:55 на Ст.град и Бистришко (дето свива 88) и 14:15 в центъра на Бистрица. После Ярема, селцата покрай пътя Дупница-Самоков, покрай язовиро, Горни Окол пак покрай язовиро и Панчарево. После отиваме на преброяване. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Съб Май 16, 2009 5:57 pm

Бацета днеска направихме това каране - Бузлуджа, Узана, Шипка. Общо 130 км за 5 часа и 30 минути. Нямам GPS, но мисля, че деневилацията трябва да е била 2 500 метра като минимум.
Мога да дам средната скорост, която измервах по баирите, за да придобиете горе-долу представа за какво иде реч
- На Бузлуджа - 14 км. изкачване със средна 14.1 км/час /скромно, но за загрявка става/
- Узана - 16 км. - 15.5 средна - тук има доста резерви за повишаване на скоростта, защото баира не е нищо особенно като наклон, подхожда идеално за мощни темповаци и мисля, че софийската групичка направо ще избие рибата като дойде на състезанието в Габрово - мощност + оборот - друго не ти трябва за този баир. Лично там аз бях в нещо като криза, защото до средата на баира се мъчих да карам не с моето темпо, но след това с бате Виолет се разбарахме всеки да си кара самостоятелно и нещата потръгнаха по-доре.
- Шипка - 15 км. - 17.3 км/час - не особено стръмно, може би около 4 - 5 процента среден наклон - на състезания под 22-25 км/час не слизат :bigeyes:
Както се казва по пътя ни сполетя всичко - от горещо и влажно време, като минем през вятър, дъжд.
Въпреки това останах много доволен от днешното каране, определено си заслужаваше усилията.

Като любопитен факт да спомена - срещнахме Стефан Христов - старозагорец, по мое мнение най-добрия катерач от младото поколение - първия път когато го засякохме се връщаше от Бузлуджа и се пускаше посока към Казанлък. Втория път го видяхме на спускането от Узана - той катереше до върха и после ни настигна, поздрави и замина. По мои сметки е катерил Бузлуджа, после Шипка от южния склон, Узана, Шипка от северния склон и от Стара Загора трябва да е навъртял някъде минимум 250 км :bigeyes:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот triple G » Съб Май 16, 2009 7:22 pm

:offtopic:
А Стефан Христов в момента за кой колездачен отбор кара като си тръгна от Бургас.
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 16, 2009 7:41 pm

brumbar написа:Бацета днеска направихме това каране - Бузлуджа, Узана, Шипка. Общо 130 км за 5 часа и 30 минути. Нямам GPS, но мисля, че деневилацията трябва да е била 2 500 метра като минимум.
Мога да дам средната скорост, която измервах по баирите, за да придобиете горе-долу представа за какво иде реч
- На Бузлуджа - 14 км. изкачване със средна 14.1 км/час /скромно, но за загрявка става/
- Узана - 16 км. - 15.5 средна - тук има доста резерви за повишаване на скоростта, защото баира не е нищо особенно като наклон, подхожда идеално за мощни темповаци и мисля, че софийската групичка направо ще избие рибата като дойде на състезанието в Габрово - мощност + оборот - друго не ти трябва за този баир. Лично там аз бях в нещо като криза, защото до средата на баира се мъчих да карам не с моето темпо, но след това с бате Виолет се разбарахме всеки да си кара самостоятелно и нещата потръгнаха по-доре.
- Шипка - 15 км. - 17.3 км/час - не особено стръмно, може би около 4 - 5 процента среден наклон - на състезания под 22-25 км/час не слизат :bigeyes:
Както се казва по пътя ни сполетя всичко - от горещо и влажно време, като минем през вятър, дъжд.
Въпреки това останах много доволен от днешното каране, определено си заслужаваше усилията.

Като любопитен факт да спомена - срещнахме Стефан Христов - старозагорец, по мое мнение най-добрия катерач от младото поколение - първия път когато го засякохме се връщаше от Бузлуджа и се пускаше посока към Казанлък. Втория път го видяхме на спускането от Узана - той катереше до върха и после ни настигна, поздрави и замина. По мои сметки е катерил Бузлуджа, после Шипка от южния склон, Узана, Шипка от северния склон и от Стара Загора трябва да е навъртял някъде минимум 250 км :bigeyes:

Евалата, баце! Ние като отпаднахме от ващо епично каране, отпаднахме и от собственото си не толкова епично каране и в крайна сметка покарахме за здраве - Ярема (от София тва се пада баир дълъг около 20км с денивелация около 800м) - общо 122км (за мене) с 1100 денивелация (освен Ярема, имаше баир към към Горни Около) и средна скорост 31,5. Стана добро каране, а деня беше започнал доста лайняно. В крайна сметка, даже не ни преброиха на велошествието, но се видехме със сума народ от форума. Драго ни беше! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Съб Май 16, 2009 7:49 pm

brumbar написа:...

Не искам да ти правя четки но ми е кеф да ти прочета резюмето за карането. За мойте лични чувста по отношение Узана и района няма да коментирам - но само ще кажа че ми е малко тъжно че не карахме заедно.....

Росен доста скромно се изказва за карането днес. Определено не може да се сравни с вашето но беше опредлено ЯКО с главни букви. Много яко темпо, хубаво време, финал на колодрума и тн - бе готино!!!

:popcorn:
Аватар
sportacus

Мнениеот brumbar » Съб Май 16, 2009 8:03 pm

Радвам се, че сте оползотворили добре времето си и поздравления за якото каране :agree: . Гледах да ви видя на велошествието от репортажа, ма то много народ било :bowdown:

RE: Triple G
Не остана време да го питам, тъй като само си стиснахме ръцете и той отпраши, но разговорях с Петър Панайотов /Хапчето/ и той май спомена, че Стефан са го върнали в Бургас.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sportacus » Пет Май 22, 2009 5:44 am

Момци! - тези който искат някакво по сериозно каране събота, предложенито е нещо от сорта: тръгване от Искрец/Своге... или околия, тъй като баце Росен е ангаже и за момента се е позиционирал там.
Идеята е нещо от сорта на Петрохан ....
Пишете тук и се уговаряйте, аз самия леко съм под въпрос тъй като имам неуточнени семейни ангажименти.
Иначе баце Росен чака :D

:popcorn:
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Пет Май 22, 2009 8:09 am

Аз съм навит, стига да мога да се метна на някакъв транспорт до там.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Пет Май 22, 2009 8:37 am

И аз, съм под въпрос, до довечера би трябвало да имам яснота.
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Пет Май 22, 2009 8:58 am

Бих карал там с голямо удоволствие, но Събота съм на работа. Който ще кара в Неделя, да пише тук или по- добре в другата тема.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Пет Май 22, 2009 9:06 am

marsa написа:...или по- добре в другата тема.

Да, наистина... стига сте го откривали тоя сезон :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Пет Май 22, 2009 9:22 am

Идета на темата "Шосейният колоездачен сезон беше открит офицялно днес!" бе да се започне 2009 с нея и уговорките и срещите да се правят в нея. Безмислено е една тема да се пълни с безкрайно много коментари и прочеееее. Пък и така е по ясно Сезон 2008 .... Сезон 2009 .... Сезон 2010 .... Друг е въпрос че Росен я написа малко ..... неточно ...... но това беше идеята.... Всеки сезон да си почва с адекватна тема за годината!

Ще помоля админа да я прекръсти на СЕЗОН 2009 (за да е ясно)
:^:
Аватар
sportacus

Re: Сезон 2009

Мнениеот sportacus » Пет Май 22, 2009 10:27 am

:offtopic:

Както забелязвате темата вече е с ново име "СЕЗОН 2009" и мисля че е удачно уговорките, графиките и коментарите за сезона да се съсредоточат тук!

п.с. Е който иска - разбира се!

Аватар
sportacus

Мнениеот marsa » Пет Май 22, 2009 10:34 am

Май трябва да фигурира "шосейно" в заглавието, че... :crap:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот sportacus » Пет Май 22, 2009 10:50 am

marsa написа:Май трябва да фигурира "шосейно" в заглавието, че... :crap:

Ще помоля Admina - дано да не вдигне ръце от мене :D
Аватар
sportacus

Мнениеот sportacus » Пет Май 22, 2009 11:27 am

sportacus написа:Идета на темата "Шосейният колоездачен сезон беше открит офицялно днес!" бе да се започне 2009 с нея и уговорките и срещите да се правят в нея. Безмислено е една тема да се пълни с безкрайно много коментари и прочеееее. Пък и така е по ясно Сезон 2008 .... Сезон 2009 .... Сезон 2010 .... Друг е въпрос че Росен я написа малко ..... неточно ...... но това беше идеята.... Всеки сезон да си почва с адекватна тема за годината!

По последна информация на Росен предложението е следното: Искрец-Церово-Заселе-Заноге - около 80км. 1000метра изкачване. Както казва Росен "Било нечовешки красиво" .....
Еми това е засега :D
Аватар
sportacus

Мнениеот Grash » Пет Май 22, 2009 11:30 am

Казвайте час и точно място на срещата да си правиме сметки и тн :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Grash » Пет Май 22, 2009 6:22 pm

Бацета, чакам потвърждение и по-точно инфо от ваша страна! :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Пет Май 22, 2009 8:43 pm

Аз, пропускам.
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 23, 2009 12:31 pm

sportacus написа:
sportacus написа:Идета на темата "Шосейният колоездачен сезон беше открит офицялно днес!" бе да се започне 2009 с нея и уговорките и срещите да се правят в нея. Безмислено е една тема да се пълни с безкрайно много коментари и прочеееее. Пък и така е по ясно Сезон 2008 .... Сезон 2009 .... Сезон 2010 .... Друг е въпрос че Росен я написа малко ..... неточно ...... но това беше идеята.... Всеки сезон да си почва с адекватна тема за годината!

По последна информация на Росен предложението е следното: Искрец-Церово-Заселе-Заноге - около 80км. 1000метра изкачване. Както казва Росен "Било нечовешки красиво" .....
Еми това е засега :D

Баце, днеска се преебахме. Очевидно. Нема значение, друг път ше е. Запазният вятър обаче ми даде възможност да се почуствам поне за отсечката Сливница-Люлин като "часовникар", изперках го на 52/13 (само на два пъти намалих на 52/15, за нема и километър) с каданс 100-110 и по компетентното ми мнение средната ми скорост е над 50 за отсечката, като на места карах и с 55-60. Ебати якото беше като изрезах некво моторче на Божурище, щех да се подмокрим от кеф!!! Така, след тва лирично отклонение, обявявам утрешното каране - Копитото /или Златните мостове/. Изцяло по тактически причини, много наподобява като релеф на Узана, като е малко по-кратко. Верно ше е лудница от коли нагоре, ма требва да се кара, че време не остана! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Съб Май 23, 2009 2:28 pm

DstupidBastarD написа:.. Така, след тва лирично отклонение, обявявам утрешното каране - Копитото /или Златните мостове/. Изцяло по тактически причини, много наподобява като релеф на Узана, като е малко по-кратко. Верно ше е лудница от коли нагоре, ма требва да се кара, че време не остана! :bigeyes:

:wavey:
И аз по тактико-стртегически причини ще се средоточа предимно на тези дестинации. :D , в близките дни.
За да избегнем до някъде трафика, предлагам ранно тръгване, а е и по- хладно, 8ч на мен ми е добре.
Аватар
bokicha

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот crib » Съб Май 23, 2009 4:57 pm

DStupidBastard написа:обявявам утрешното каране - Копитото /или Златните мостове/

Бацета, как така става, че вие винаги карате туй, дето аз предишната седмица? А сутрин към 9 няма кьорава кола, дори миналата седмица в 12:30 нямаше много трафик.
crib

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 23, 2009 5:07 pm

crib написа:
DStupidBastard написа:обявявам утрешното каране - Копитото /или Златните мостове/

Бацета, как така става, че вие винаги карате туй, дето аз предишната седмица? А сутрин към 9 няма кьорава кола, дори миналата седмица в 12:30 нямаше много трафик.

Епа, баце, ела пак да го караме, бе! То нема ограничения за бройката карания на Копитото, ако ти е мерак, добре си дошъл. Прредлагам среща за "източната група" в 7,40 на кино Изток (баш пред него) или в 8,00 на спирката на рейсовете при Билата на бул. България. Некви мнения, възражения или нещо подобно? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Съб Май 23, 2009 7:31 pm

Ох, ще ви убия... карате ме и аз да идвам, а си бях наумил да спя до късно утре! Иначе днес щяхме да караме с Ото някаква обиколка през Ярема-Самоков-Ихтиман, но се успах... По-късно като се надигнах реших да тръгна по подбалканския, че не съм карал от 2 години натам... Първоначално смятах да направя някаква малка обиколчица през "Гълъбец", от там посока Петрич, през Смолник - Горна Малина и обратно... Заслепен от попътния вятър и средната скорост 35+, както и от много бързото и неусетно изкачване на "Гълъбец" не свих към Смолник, а продължих към Петрич - Поибрене - "Белица" и обратно вкъщи през Вакарел, което ми стъпи 185км някъде и 2000м. денивелация. Сега съм размазан, но доволен :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Grash » Съб Май 23, 2009 8:53 pm

Ако успея да се надигна толкова рано утре и ако мога да се движа, може и да дойда... ще гледам да съм в 8:00 на детелината на бул. България и Околомръсното... Тъкмо да ви дам и номерата, че ще ви спрат някъде на проверка и яко разправии :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Grash » Съб Май 23, 2009 11:27 pm

Нищо не потвърдихте за утре, да не се разкарвам само... Драснете някой ред утре рано, ако можете, да знам дали да идвам.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Нед Май 24, 2009 5:46 am

Ще се кара, бре, идвай.
Аватар
bokicha

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене