Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот stilo » Съб Юни 20, 2009 9:04 pm

Баце-марсианец, тогава утре в 7 съм пак на линия, но сметам че Деси-то банова нема да ни подлъзне с големите си любеници, за тези валежи...
Аватар
stilo

Рейтинг: 2000

Мнениеот marsa » Съб Юни 20, 2009 11:20 pm

По последни данни утре по време на аперитивката ще е сухо, дори в момента е сухо из нощна София, така че ако случайно не ме завариш тука сутринта и не е валело преждевременно, срещата е валидна.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Нед Юни 21, 2009 2:31 pm

Днес с баце си покарахме по план, стана добра разходка от към километри и умора, имаше и премеждия, разбира се. Баце толкова обича кучета, че като ги види се заиграва с тех в копривите :evil:

Малко ни вале за финал. Мен де - баце ще да го е валело повече.

Тука се опитах да привлека и нови членове в клуба на червено-розово-лилавите:
new_members.JPG
(280.68 KiB) 68 пъти
:liplick:
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Нед Юни 21, 2009 4:23 pm

След като благородно завидях на баце Росен и баце Любо, задето са карали на Белмекен, докато аз седях и ставах богат :D , реших че е крайно време и аз да го посетя. Същевременно, приятели ме поканиха на палатка + риба + бира и тн на яз. Доспат... и в акъла започнаха да ми изникват някакви идеи. Видях обаче, че до Доспат ще ми стъпят поне 260-тина километра, не че не съм карал и повече, но нещо не съм в настроение за такива походи сега и продължих да го мисля... В крайна сметка си направих доста прилично каране :^: Метнаха ме с кола до отбивката на магистралата за Костенец и от там - Сестримо-Белмекен-Юндола-Белинград-Ракитово-Доспат, 160км 3200м денивелация :beer: Много готино, накрая даже имах удоволствието да ме вали проливен дъжд с гръмотевици насред Родопите, и повярвайте ми, беше супер :D Единственото лошо беше настилката на доста места, особенно по баира м/у Батак и Доспат, но ние сме си български шосеисти и сме си свикнали :) Прилагам профилче и трак:

Изображение Изображение
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 21, 2009 4:32 pm

Еееее, браво, баце! Тва е било супер-добро каране, сета си крачка пред нас, ше требва да се реваншираме с бате Любо. Скоро! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот madsnake » Нед Юни 21, 2009 4:36 pm

Като цъфна при нас на Доспат изглеждаше доста свеж, май му дойде малко карането. Другия път още по-голям маршрут ще му зададем :)
Аватар
madsnake

Мнениеот stilo » Нед Юни 21, 2009 7:34 pm

marsa написа:Днес с баце си покарахме по план, стана добра разходка от към километри и умора, имаше и премеждия, разбира се. Баце толкова обича кучета, че като ги види се заиграва с тех в копривите :evil:

Малко ни вале за финал. Мен де - баце ще да го е валело повече.

Тука се опитах да привлека и нови членове в клуба на червено-розово-лилавите:
new_members.JPG
:liplick:

Не само кучета обичам ... и трамвайни релси също. Нема такова е-пич-но падане като това дето сторих на Ломско. Сега мога да издам атлас по спортна травматология, ползвайки като обект самия себе си. Барем има нещо полезно от това психо-разрушително каране. То не бе - я набери тази коприва, гепи тези 20 км бонус...я пробвай дали напрежението на трамвайните релси е добро при мокри условия...епопея, която ме извади от колоездачните обувки поне за седмица, докато спаднат бабуните, които обикновенно не трябва да има по човешкото тело.
Вързаха ми се точно 149 км пробег днес. То по-вероятно про-Влек, ама айде - боец в битка се калява.
Баце -марсианец, благодарско че ме изтърпе. Другия път ще съм по-примерен :beer:
Аватар
stilo

Мнениеот marsa » Нед Юни 21, 2009 8:01 pm

Баце, юнак без рани къв юнак е? Е-пич-но каране баце се нарича така, защото който участва е пич. Така че споко! Възстановявай се да те водим на Своге ;)
Аватар
marsa

Кюстендил 20ти Юни

Мнениеот sportacus » Нед Юни 21, 2009 8:10 pm

Ето малко снимков материал и от моя уикенд.
Град с големината на орех ....... в продължение на 15мин..........
спускане по 12-13% наклон ......... без каска :smokin:
Последна промяна sportacus на Нед Юни 21, 2009 8:28 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 21, 2009 8:14 pm

Весело сте си изкарали, спор нема! Само аз съм скучал сутринта с некакъв лек насрещен ветрец и студ от порядъка на 18-19 градуса. Ебати, колко съм скучен! :boggled:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Нед Юни 21, 2009 8:24 pm

Баце, аз съм още по- скучен...два дена не си мръднАх пръста, баце.. :erm:
...............................................................................................
щерката кАза да турим тоз банан... :banana:
:xx(:
Аватар
bokicha

Re: Кюстендил 20ти Юни

Мнениеот bokicha » Нед Юни 21, 2009 10:35 pm

sportacus написа:Ето малко снимков материал и от моя уикенд.
Град с големината на орех ....... в продължение на 15мин..........
спускане по 12-13% наклон ......... без каска :smokin:

...баце, сА видЕх, к'ви са тия гуми на байка, бре... :bigeyes:
..........
за т'ва те е плющЕла градушка.. :xx(:
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Пон Юни 22, 2009 10:37 am

Бацета, ако ще да се разчуе, но като се оправи времето смятам да атакувам яз. Калин :D Смятам да го направя с шосейката, независимо че ще ми е трудничко на слизане. Спомням си че и вие имахте някакви мераци за там, макар и със мтб-та и ако искате може да съчетаем нещата някакси. Дори и сам, на ход от София бих го направил, но ако може да се уреди и някакъв транспорт ще е добре :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Пон Юни 22, 2009 11:14 am

Не знам какъв е терена, а и разстоянието е доста голямо, не мисля че е добра идея да се взима двопосочно за ден, барабар с голямото катерене. Бих карал там, предполагам ще е гот, но с транспорт. Между другото, баце, мисля че е добра идея да се провери в колко часа е най- ранния рейс за Дупница;)
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Пон Юни 22, 2009 11:28 am

И това го има като вариант, ще го измислим. Иначе настилката е бетонена, на места асфалтрана, на места изронена, според мен ще става за каране, като на спускането ще се ползват повечко спирачки, то така или иначе с тези серпентини и да беше с перфектен асфалт, няма как да се спуска бързо. Ето снимкa, на която може да се види за какво иде реч:
http://htftp.domainbg.com/Yaro/LREnthus ... G_0275.jpg
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот todor todorov » Пон Юни 22, 2009 4:07 pm

Grash написа:Бацета, ако ще да се разчуе, но като се оправи времето смятам да атакувам яз. Калин :D Смятам да го направя с шосейката, независимо че ще ми е трудничко на слизане. Спомням си че и вие имахте някакви мераци за там, макар и със мтб-та и ако искате може да съчетаем нещата някакси. Дори и сам, на ход от София бих го направил, но ако може да се уреди и някакъв транспорт ще е добре :beer:

Аз съм го карал с байк. Не бих отишъл с шосейка - според мен ще загубите голяма част от удоволствието. Не се опитвам да ви "развивам" - качването си е страхотно, просто твърде много зависи от колелото. Ако сте го карали така или иначе - не обръщайте внимание на този пост.
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 6:38 am

Grash написа:Бацета, ако ще да се разчуе, но като се оправи времето смятам да атакувам яз. Калин :D Смятам да го направя с шосейката, независимо че ще ми е трудничко на слизане. Спомням си че и вие имахте някакви мераци за там, макар и със мтб-та и ако искате може да съчетаем нещата някакси. Дори и сам, на ход от София бих го направил, но ако може да се уреди и някакъв транспорт ще е добре :beer:

Нема да е лошо да си земеш подходящи за ходене обувки, баце, ако си с шосейката, мисла че ше ти требват. :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Вто Юни 23, 2009 7:08 am

Да разбирам ли че сте се отказали да ходите там? Защото виждам само някакви "умни" съвети, но нито следа от отговор на въпросите ми... Все пак ако някой има намерение да ходи натам, може да се разберем нещо...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Вто Юни 23, 2009 7:15 am

Grash написа:Да разбирам ли че сте се отказали да ходите там? Защото виждам само някакви "умни" съвети, но нито следа от отговор на въпросите ми... Все пак ако някой има намерение да ходи натам, може да се разберем нещо...

АЗ ЩЕ ХОДЯ!!! за какво го купих това ново колело? Специално заради яз. Калин. Така че ... разбираме се и отиваме. :popcorn:
п.с. Колкото до съветите от това което съм чувал наистина няма да е комфорнто на шосейка, но ти си знаеш. В най-лошия случай ще походиш малко ....... :D
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 7:18 am

Grash написа:Да разбирам ли че сте се отказали да ходите там? Защото виждам само някакви "умни" съвети, но нито следа от отговор на въпросите ми... Все пак ако някой има намерение да ходи натам, може да се разберем нещо...

Ами, чесно да ти кажем, баце, представа немам кво да разбираш. По мое мнение, ти дадох "умен съвет" да си земеш подходящи за ходене обувки, а не писах дали сме се отказали да ходим, така че съм малко затруднен да предвидим разбиранията ти. Лично аз не съм се отказал, но не съм и прекалено ентусиазиран, а бате Любо с натокания байк не виждам как ше се откаже точно от тва каране. Вероятно ше изчакаме баце Таен агент да си дойде от чужбина и тогава ше го правим, а тва означава средата-края на юли. Такива са предварителните нагласи. Мойта идея е да отидем на ход до Рилския манастир с байковете, преспиваме некъде там, на другия ден качваме Калин, малко расодки, снимки, може да спим и на х. Иван Вазов /пазарлък/ и на третия ден поживо-поздраво си се прибиргаме по билото на планината /тука ше ни требва помощ от наще приятели, байкарите, относно маршрута/. Нещо таково. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот madsnake » Вто Юни 23, 2009 8:07 am

Ако направите някакъв такъв трип - паля багера и съм с вас! :)
Аватар
madsnake

Мнениеот Grash » Вто Юни 23, 2009 8:38 am

Е за такъв трип със сигурност си трябва MTB, иначе знаеш че карам със SPD и обувките са ми идеални за ходене, така че от тази гледна точка нямам проблем. За съжаление нито имам възможност да си взема MTB сега, нито имам място къде да го държа...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Вто Юни 23, 2009 9:08 am

Grash написа:Е за такъв трип със сигурност си трябва MTB, иначе знаеш че карам със SPD и обувките са ми идеални за ходене, така че от тази гледна точка нямам проблем. За съжаление нито имам възможност да си взема MTB сега, нито имам място къде да го държа...

Да не мислиш че аз имам ........... :D поразчистих мазето и ще му отредя почетно място ТАм! Но байкче си трябва ..... особено за града!
За Калин кой с квото има - но ще го направим!
п.с. Сложих му едни гуми 32C - малко по дебели от шосейката - сега хем обира дупките (в комплект с амортисьор-а) / хем е е относително бързо .......
Аватар
sportacus

Мнениеот bokicha » Вто Юни 23, 2009 11:19 am

Агента... :D
..със служебното возило..
Прикачени файлове
Eu.jpg
(366.31 KiB) 93 пъти
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 12:16 pm

Кви са тея очила, бе, бате?! Мани, с един замах разруши с години създавана агентурна мрежа в чужбина! Барем с некви мен-ин-билк цайси да го беше снимал, сега си готов за министър на контраразузнаването! :smokin:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Вто Юни 23, 2009 6:05 pm

:lolup:
Баце, да предам част от тайната кореспонденция, която проведох с Агента по повод акция "Калин", та:
".....Za Kalin sym OK ili na 25 ili na 26 nema znachenie......"
...пояснявам- ЮЛИ!!!!
А по повод каква ще е целата схема, аз съм по- навит на еднодневен вариант, но пазарлъка и записването
могат да започнат ако дата ни/Ви устройва!!! :bigeyes
:beer:
Ако дата е ок, Баце,като ПриЦидателЬ можеш да отвориш нова тема пазарлъкът да тече там с пълна сила!
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Вто Юни 23, 2009 6:44 pm

Аз бих карам там с байк, на този етап не мисля да инвестирам в други шосейни външни гуми, пък и не знам дали ще ме спасят... За мен по- добрия вариант е байка със сликове 1.6~1.8, отколкото шосейка.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 8:15 pm

bokichaa написа::lolup:
Баце, да предам част от тайната кореспонденция, която проведох с Агента по повод акция "Калин", та:
".....Za Kalin sym OK ili na 25 ili na 26 nema znachenie......"
...пояснявам- ЮЛИ!!!!
А по повод каква ще е целата схема, аз съм по- навит на еднодневен вариант, но пазарлъка и записването
могат да започнат ако дата ни/Ви устройва!!! :bigeyes
Ако дата е ок, Баце,като ПриЦидателЬ можеш да отвориш нова тема пазарлъкът да тече там с пълна сила!

Убаво, баце, мене ме устройва и еднодневен вариант. Твва значи да тръгнем с коли от Софето раничко, та да имаме време да покараме до язовира, да се порасодим и горе, да слезнем и т.н. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Вто Юни 23, 2009 8:31 pm

Мдам, ако е еднодневно отива ме караме/бутаме до Калин/ х.Иван Вазов и се прибиргаме.
Инак пуснах мухата на бате Янко за двудневен преход...и взе че се замисли, както и аз...варианти има, не е като да няма... :D
Но по скоро с алтернативен транспорт до подножието на планината...
Какво по- хубаво от това да имаш избор...
те' една опция...
http://mtb-bg.com/index.php/trails/travel/69-travel019
Аватар
bokicha

Мнениеот sportacus » Вто Юни 23, 2009 8:38 pm

bokichaa написа:Мдам, ако е еднодневно отива ме караме/бутаме до Калин/ х.Иван Вазов и се прибиргаме.
Инак пуснах мухата на бате Янко за двудневен преход...и взе че се замисли, както и аз...варианти има, не е като да няма... :D
Но по скоро с алтернативен транспорт до подножието на планината...
Какво по- хубаво от това да имаш избор...
те' една опция...
http://mtb-bg.com/index.php/trails/travel/69-travel019

Много яко! Трябва да слагам дебелите гуми. :D
Аватар
sportacus

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене