Raleigh Runner - за и против?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Raleigh Runner - за и против?

Мнениеот Олеомак » Съб Юли 05, 2008 9:09 pm

Добър ден! Някакви преки впечатления от британския шосеен велосипед "Raleigh Runner"? Бих бил благодарен, в случай че обменим мнения а колеги, които имат или са карали подобен велосипед. Благодаря ... и наздраве! :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

За.

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юли 05, 2008 9:18 pm

Ако става дума за тоа изтребител тука ...
Изображение
... дето още ми подпира врата на стаята, мога само хубави неща да кажа. Само с една малка корекция, не е съвсем английски, намерен е в Зона 51, близо до тела на извънземни колоездачи със зелени катерачески цвят. Злите езици твърдът, че с тоа бегач може да се изкачи най-високия кратер на Марс. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Deerde » Съб Юли 05, 2008 10:22 pm

:offtopic: Чесно казано на мен ми се струва много грозна машина, но това си е мое мнение ;) :offtopic:
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот marsa » Съб Юли 05, 2008 10:43 pm

Доколкото съм се запознал визуално с този велосипед на живо, без да съм го карал обаче, предпочитам си Драг Блейд-а. За тази цена разбира се.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Re: За.

Мнениеот Олеомак » Съб Юли 05, 2008 11:06 pm

DstupidBastarD написа:Ако става дума за тоа изтребител тука ...
[

Колега DstupidBastarD, истината е, че съм пълен лаик в този вид колоездене, т.е. шосейното колоездене. Имам известна теоретична подготовка, както и практическа такава, заключаваща се в колоездене на руския "бегач" "Турист" около 7-8 м. през 1985 г. (или греша ... май бе 1986 г.)
Застанал пред предизвикателството да започна да се занимавам сериозно с шосейно колоездене, може ли да се приеме, че "Ралей Ранър" е добър велосипед за начинаещ юнак като мен?
Седя сега и се чудя, дали да дам 300 и кусур лева за Ранъра или 10 000 и кусур лева за някой Кенъндейл ... :)
Всъщност велосипедът от снимката е Ралей Ранър, но с други капли и гуми, да?
И как го запомняш този твой ник? Наздраве :beer:
Олеомак

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 06, 2008 7:03 am

Съвсем верно, баце! Смених шините, щото задната нещо беше кекава, а аз изпитвам необичайно за килограмите ми желание да катерим баири, а и на сеньор Дженко му беха дошли теа изключително яки шини (след почти челен удар в опел, при който аз бех с около 30, а опела - с не по-малко от 20, предната капла изкриви стоманената вилка до степен, че да прилича на лъжица, а самата капла имаше некво усукване от сорта на 3-4мм), които ми шитна на пълна далаверка. Като за първо колело, баце, препоръчвам ти Ралито (тежи 11,5кг, скоростите се сменят от едни палчета на кормилото, адски удобни, ако си свикнал да караш неправилно, като мене), покарай го неколко време, виж как ти се отразява шосейното и после си земи нещо по-скъпо! Аз поне еволюирах по тоа път - Старт шосе, Ралито и сега карам Каньон с Шимано 105(внесох си го директно от Германия, само за три месеца чакане, но цената е по-добра от секви тукашни еквиваленти). :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот SOG » Нед Юли 06, 2008 10:41 am

Моя съвет е нито да даваш 300лв за Raleigh нито 10 000 за Cannondale.Най-добре си вземи за към 2 бона нещо подобно на сегашното колело на DstupidBastarD.Такъв тип колело Shimano 105 и т.н. е много по-практичен избор обмислен в перспектива.
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот Grash » Нед Юли 06, 2008 12:44 pm

Да бе, верно и аз така трябва да направя, че и без това имам излишни 2 бона, що да не ги дам. Стига сте се излагали, човека ако може да даде 2 бона, надали щеше да гледа точно този модел. Аз лично бих препоръчал нещо като Drag Blade, Drag Master, които са съответно ~600лв и ~900лв, стига да има възможност... Роска, само да знаеш, че вилката на Ралито е алуминиева :D Иначе и моя Remerx е отнасял челни удари, без да се изкриви грам.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Нед Юли 06, 2008 5:09 pm

Без да се заяждам тоя Релеич, коя година производство е.Преди време се интересувах от тази марка и ми е интересно.
Митко Ruse

Мнениеот Deerde » Нед Юли 06, 2008 9:27 pm

http://www.raleigh-bg.com/

Велосипедната компания Raleigh Cycle Company ("Ралей") е основана през декември 1887.
Аватар
Deerde

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 07, 2008 4:39 pm

Grash написа:Да бе, верно и аз така трябва да направя, че и без това имам излишни 2 бона, що да не ги дам. Стига сте се излагали, човека ако може да даде 2 бона, надали щеше да гледа точно този модел. Аз лично бих препоръчал нещо като Drag Blade, Drag Master, които са съответно ~600лв и ~900лв, стига да има възможност... Роска, само да знаеш, че вилката на Ралито е алуминиева :D Иначе и моя Remerx е отнасял челни удари, без да се изкриви грам.

Баце, вилката на Ралито гаранция е стоманена, Мерци й лепи магнит, за да ми го докаже, а и като я свалих да я носим на ремонт, тежеше колко щангата ми. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Вто Юли 08, 2008 8:46 am

DstupidBastarD написа:Баце, вилката на Ралито гаранция е стоманена, Мерци й лепи магнит, за да ми го докаже, а и като я свалих да я носим на ремонт, тежеше колко щангата ми. :crap:

:bigeyes: Мнението ми за този велосипед се понижи адски много. Просто ако наистина са сложили стоманена вилка със такава геометрия, няма нищо чудно че се е изкривила лесно...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Олеомак » Сря Юли 09, 2008 9:27 pm

Предлаганият за велосипед от далечна Великобритания "Ралей Рънър" всъщност си се оказа нашенски "Крос" с чаркалаци, доставени от Тайван. Баш бравос - дет' се вика! Това обстоятелство заедно със сравнително постния му монтаж обясняват съвсем правдоподобно цената от 300 и кусур лева. Ха сега да вдигнем чаши по този повод! ;) :beer:
Олеомак

Мнениеот Grash » Чет Юли 10, 2008 2:05 am

Олеомак написа:Предлаганият за велосипед от далечна Великобритания "Ралей Рънър" всъщност си се оказа нашенски "Крос" с чаркалаци, доставени от Тайван. Баш бравос - дет' се вика! Това обстоятелство заедно със сравнително постния му монтаж обясняват съвсем правдоподобно цената от 300 и кусур лева. Ха сега да вдигнем чаши по този повод! ;) :beer:

:bigeyes: Не мога да повярвям... Ама ти сериозно ли?
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Олеомак » Чет Юли 10, 2008 2:52 pm

Grash написа:
Олеомак написа:Предлаганият за велосипед от далечна Великобритания "Ралей Рънър" всъщност си се оказа нашенски "Крос" с чаркалаци, доставени от Тайван. Баш бравос - дет' се вика! Това обстоятелство заедно със сравнително постния му монтаж обясняват съвсем правдоподобно цената от 300 и кусур лева. Ха сега да вдигнем чаши по този повод! ;) :beer:

Съвсем сериозно, друже, съвсем ... Българският аналог на "Raleigh Runner" се нарича "Cross Peloton". Задминахме Европата барабар с цялата Велика Британия и компанията "Ралей" със 121-годишната й история, ей. Направо ми спря часовникът от гордост и удивление ... :)
Любопитно дали производителите от "Drag" и "Sprint" прибягват до този трик? Например "Sprint Indianapolis" - шосеен велосипед, който изглежда съвсем прилично в общи линии, откъде ли ще да е копиран? :dunno:
Хайде, друже, пак наздравичката! :beer:
Олеомак

Мнениеот Jah » Чет Юли 10, 2008 4:15 pm

е не брат ми !!! То да си купиш Giant Glory8 то да се окаже Балканче :rofl:

просто нямам думи

Е добре де тия от GB не могат ли да съдят или нещо такова крос :dunno:
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот edinmilion » Чет Юли 10, 2008 4:30 pm

защо да ги съдят, след като крос ги произвеждат по техен патент!

Иначе въпреки изказаното горе ще си взема такова заради цената, пък ще го пазя докато забогатея :)
edinmilion

Мнениеот Benicio » Пон Юли 14, 2008 11:08 am

От тази тема се позамислих дали и аз да не си взема такъв.От доста време ми се иска да имам и една шосейка да я ползвам като си ходя на вилата например или разни екскурзийки и тъй като имам относително скъпичко МТБ не ми се дават много за шосейка която ще карам много по-рядко.Та въпроса ми е има ли някаква конкуренция (като цена)това защото единственото евтинко което знам е Блейд-а а той е поне два пъти по-скъп така,че не става.
Benicio

Мнениеот Jah » Пон Юли 14, 2008 1:20 pm

Benicio написа:От тази тема се позамислих дали и аз да не си взема такъв.От доста време ми се иска да имам и една шосейка да я ползвам като си ходя на вилата например или разни екскурзийки и тъй като имам относително скъпичко МТБ не ми се дават много за шосейка която ще карам много по-рядко.Та въпроса ми е има ли някаква конкуренция (като цена)това защото единственото евтинко което знам е Блейд-а а той е поне два пъти по-скъп така,че не става.

и аз също се чудя дали да си взема понеже уважавам шосейките и да си имам и аз една ако ми потряя :popcorn:

колебая се м/у тва и блейд но ме е страх това да не е няква временна зарибявка при мене щото карам по шосе от 2 години някъде и то с драг уан и се чудя да си зема ли ??? :dunno:

от друга страна ако много ми хареса ще съжалявам че не съм зал блейда

HELP :dunno:
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот Benicio » Пон Юли 14, 2008 1:51 pm

Ми най-добре май да си прецениш колко ти се дават като начало 360 или 570 лв пък ако се зарибиш и имаш възможност може да си вземеш нещо по-добро както казват другите за 1500-2000 лв . Мен ме интересува тези 200 лв разлика оправдани ли са между блейда и това и има ли други шосейки този ценови клас които да ас читави спринт например :dunno:
Benicio

Мнениеот notty » Сря Юли 16, 2008 10:53 pm

Здравейте, мисля да си купувам такова колело и се чудя колко всъщност тежи???
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот SOG » Чет Юли 17, 2008 10:00 am

За тая цена не толкова теглото ами по-скоро здравината би трябвало да те интересува.Ясно е,че няма да е леко поне да е здраво.
SOG

Мнениеот Олеомак » Чет Юли 17, 2008 1:22 pm

notty написа:Здравейте, мисля да си купувам такова колело и се чудя колко всъщност тежи???

Тежи 11,5 кг. Тази констатация е удобен повод за наздравица. :beer:
Олеомак

Мнениеот Олеомак » Чет Юли 17, 2008 1:26 pm

notty написа:Здравейте, мисля да си купувам такова колело и се чудя колко всъщност тежи???

И още нещо. Размерът на рамката му е само един-единствен, а именно 520 мм. Така че, ако си висок, строен и красив (или висока, стройна и 'убавица), няма да ти свърши работа. Да вдигнем отново пълни чаши, к'во ще кажеш ... :beer: :)
Олеомак

Мнениеот Deerde » Чет Юли 17, 2008 6:02 pm

Вие в тази тема май повече пиете отколкото говорите за велосипеда :D :D :D :D
P.S. моето мнение си остава - грозотия
Аватар
Deerde

Мнениеот stuff_rider » Пет Юли 18, 2008 9:42 pm

Олеомак написа:
Grash написа:

Съвсем сериозно, друже, съвсем ... Българският аналог на "Raleigh Runner" се нарича "Cross Peloton". Задминахме Европата барабар с цялата Велика Британия и компанията "Ралей" със 121-годишната й история, ей. Направо ми спря часовникът от гордост и удивление ... :)
Любопитно дали производителите от "Drag" и "Sprint" прибягват до този трик? Например "Sprint Indianapolis" - шосеен велосипед, който изглежда съвсем прилично в общи линии, откъде ли ще да е копиран? :dunno:
Хайде, друже, пак наздравичката! :beer:

Прав е човека крос ги правят тези колела
King of the road...
Аватар
stuff_rider

Рейтинг: 942

Re: Raleigh Runner - за и против?

Мнениеот marfi » Пет Юли 24, 2009 8:35 am

Момчета, вчера попаднах на тази тема и съм Ви много благодарен.

Мислех да взема рамката на Raleigh и да карам с кормилото си Modo, педалите на gipiemme и каплите mavic, като прочетох всичко, отворих английския сайт познайте - подобно колело (монтаж, геометрия, цветове) не съществува там.

Така че бай-бай райли.

Все пак ако някой иска може да му уредя едно за 330 лева точно.
Последна промяна marfi на Пет Юли 24, 2009 8:55 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Re:

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Юли 24, 2009 8:39 am

stuff_rider написа:Прав е човека крос ги правят тези колела

@marfi Незнам какво не разбираш. :eek3: :dontknow: Нормално е да ги няма в сайта на Ралей. Човека пред теб го е казал точно и ясно :idea:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Synthesis » Пет Юли 24, 2009 9:16 am

Има го в сайта на Ралей - България. Крос купиха правата върху марката за южна Европа за 20 години мисля.

Моето мнение за колелото:

Плюсове:
+ ниска цена
+ дизайн

Минуси:
- само един рамер - 520 mm
- стоманена вилка

В заключение: Не е за сериозни карачи, но за съвсем начинаещи става и си заслужава парите отсекъде.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот marfi » Пет Сеп 25, 2009 9:01 am

Истинската фирма Raleigh, пусна нов велосипед:

Raleigh Record Ace

Изображение

В по-голям размер

Колелото е с Ултегра монтаж и е... желязно. Струва 1800$.

На мен ми изглежда доста симпатично, и разбира се няма нищо общо с това, което подбива имиджа на марката в България.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Назад към Други видове колоездене