Здрасти аз обикновенно карам на изток щот живея в Левски а колегата ми във враждебна. Та ето моите 3 любими маршрута (ще ги разделя на 3 че много дълъг ще стане поста):
Вар I - За след работа, за на бързо, 1ч и 15 мин или 40км - маршрута не е със супер пейзажи, но пък не отнема време, близо е (за тези който са в източните квартали) и сравнително се кара по ненатоварен път.
София (кв. Враждебна) по Ботевградско шосе (не е много приятно особенно участъка между бенз. Шел и Богоров но там са 1,5 км) после през Долни Богоров - с. Равно Поле- с.Мусачево - гр Елин Пелин.Има малко коли. Кара се през полето. Пътя - за нашите стандарти добър. Само да спре да вали и ще му направя един трак с GPS-a.
Ако ви се кара още - можете да продължите и към яз. Огняново кара се пак през села : с. Лесново - с. Доганово - яз Огняново и т.н. докъдето си прецените натам все е хубаво.
Вар II - С кола до Нови Хан и после 50 км
Много красив и приятен маршрут. Аз обикновенно отивам с кола до Елин Пелин и от там Нови Хан качвам се до Вакарел после през гората (много красив асфалтов път без нито един автомобил) се спускам на язовир Огняново и после по равното с.Доганово, с. Лесново и пак Елин Пелин.
Ето я денивелацията ...
Вар III 120 км - София - Елин Пелин - Саранци - изкачване Арабаконак - яз Бебреш - с Врачеш - гр. Ботевград и после обратно по стария път прехвърлям Витиня - с Чурек- с. Потоп- с. Елешница - с. Столник и Елин Пелин.
Аз обикновенно пак така с колата до Елин Пелин че не ми е кеф да карам по магистралата до там. А и честно казано денивелацията след това е достатъчно изтощителна . Два пъти се прехвърля Стара Планина т.е. доста време се кара през гора. Пътищата са паралелни на магистралата, така че кола минава на 20 мин ако изобщо мине. Бе въобще супер готин е. Ние го правим за около 7 часа (без пиенето на бира).
Обещавам и този маршрут ще му направя трак.