маршрутчета

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

маршрутчета

Мнениеот Exo-to » Нед Юли 13, 2008 7:18 pm

Светнете ме, моля, за няколко пасторални маршрутчета в софияокръг, подходящи за начинаещ (до 100на километра включително 15ната в софия) или ако има вече такава тема :baby: , всякакви села, градчета малки баирчета..
Аватар
Exo-to

Рейтинг: 1200

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 13, 2008 8:37 pm

Еми, като за начало, предлагам до пробваш едно излизане през Люлин и по калотинския път до Сливница. Нема никви баири, да не си трошиш колената с теа тегани предавки дето ги имаш, но ше натрупаш доста километри и секакъв опит в карането. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Exo-to » Нед Юли 13, 2008 8:41 pm

ми днеска карах през Костинброд ама не съм се сетил до Сливница.Пък и е равно шопско поле :)
Аватар
Exo-to

Мнениеот did » Нед Юли 13, 2008 8:56 pm

в този сайт има цяла секция с маршрути, 90% от които са в района на софия.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 13, 2008 8:58 pm

Костинброд бива, можеше да се срешнеме, ако не бех минал през дефилето от вилата към телевизора с Тур дьо Франс. Неприятното на костинбродския път е, че го ремонтират сега и поне още месец ше е така, затва ти препоръчвам калотинския. Друга идея е да минеш през Божурище и селцата след него, после Брезник, Сливница и се връщаш по калотинския. Тук, обаче, има баирчета (не са дълги, нещо от сорта на вакарелския) но пак имаш ограничението на големия си малък венец отпреде и малките си големи отзаде. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 13, 2008 9:31 pm

did написа:в този сайт има цяла секция с маршрути, 90% от които са в района на софия.

Че е така, прав си.
Но човека май се интересува от шосейни.
;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Exo-to » Нед Юли 13, 2008 9:45 pm

шосейни да, а и стига дискриминация за венците :bigeyes: . Кажете нещо и за другите посоки, към Перник, по околовръстното и на север и тн?
Аватар
Exo-to

Мнениеот Grash » Пон Юли 14, 2008 12:07 am

Хубав и сравнително лек е пътя до Самоков и в двете посоки, но доста често има много движение там. От Овча Купел до там и обратно са 130км.
На Север са само баири, аз харесвам прохода Петрохан, но си е доста изморително изкачване. На изток има много варианти за обиколки, по Ботевградско шосе ако тръгнеш например, можеш през няколко села на юг да стигнеш до Вакарел и от там към София.... общо взето гледаш картата и фантазираш, поне аз така правех. За по-големи преходи 160-180км имам няколко хубави обиколки на ум: София - Ихтиман - Самоков - София, София - Дупница - Самоков - София, София - Дупница - Кюстендил - София...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Yavkata » Пон Юли 14, 2008 5:36 am

На Север имаш и опцията Нови Искър -по дефилето-Своге - Искрец - Бучин проход - Костинброд - София. При по -ранно тръгване от София ще избегнеш натоварен трафик в най - тясната и завочеста част на дефилето.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот antaress » Пет Авг 29, 2008 2:48 pm

Аз също съм начинаещ. Преди 1 седмица си взех колелото в София. Сега се чудя с кого да карам. Сам малко скучно, пък и не знам маршрути. :) Ако ти се ходи някъде максимум 50 км по равно, може да се уговорим нещо.
Night-time is the right time.
Аватар
antaress

Рейтинг: 1190

На изток...40 км

Мнениеот peritroper » Сря Сеп 17, 2008 3:30 pm

Здрасти аз обикновенно карам на изток щот живея в Левски а колегата ми във враждебна. Та ето моите 3 любими маршрута (ще ги разделя на 3 че много дълъг ще стане поста):

Вар I - За след работа, за на бързо, 1ч и 15 мин или 40км - маршрута не е със супер пейзажи, но пък не отнема време, близо е (за тези който са в източните квартали) и сравнително се кара по ненатоварен път.

София (кв. Враждебна) по Ботевградско шосе (не е много приятно особенно участъка между бенз. Шел и Богоров но там са 1,5 км) после през Долни Богоров - с. Равно Поле- с.Мусачево - гр Елин Пелин.Има малко коли. Кара се през полето. Пътя - за нашите стандарти добър. Само да спре да вали и ще му направя един трак с GPS-a.
Ако ви се кара още - можете да продължите и към яз. Огняново кара се пак през села : с. Лесново - с. Доганово - яз Огняново и т.н. докъдето си прецените натам все е хубаво.
Вар II - С кола до Нови Хан и после 50 км

Много красив и приятен маршрут. Аз обикновенно отивам с кола до Елин Пелин и от там Нови Хан качвам се до Вакарел после през гората (много красив асфалтов път без нито един автомобил) се спускам на язовир Огняново и после по равното с.Доганово, с. Лесново и пак Елин Пелин.
Изображение
Изображение

Ето я денивелацията ...

Изображение

Вар III 120 км - София - Елин Пелин - Саранци - изкачване Арабаконак - яз Бебреш - с Врачеш - гр. Ботевград и после обратно по стария път прехвърлям Витиня - с Чурек- с. Потоп- с. Елешница - с. Столник и Елин Пелин.

Аз обикновенно пак така с колата до Елин Пелин че не ми е кеф да карам по магистралата до там. А и честно казано денивелацията след това е достатъчно изтощителна . Два пъти се прехвърля Стара Планина т.е. доста време се кара през гора. Пътищата са паралелни на магистралата, така че кола минава на 20 мин ако изобщо мине. Бе въобще супер готин е. Ние го правим за около 7 часа (без пиенето на бира).
Обещавам и този маршрут ще му направя трак.
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Назад към Други видове колоездене