Митко Ruse написа:Може как да не може.Колелото дава предимство но най-важно е задкормилното устроиство.Тренировката прави чудеса с човека.Ето пример-аз за два месеца след като свърши сезона качих със седем килограма демек ето ти едноколело около кръста.Та какво от това, че колелото ми е 7кг.Даже да сме с еднакво тегло и твоето колело е с 3кг. по-тежко трябва да развиеш 1.6 W/кг. на баира към Нисово за да караме заедно.Верно пулса ми бе 70% но сега така трябва да се кара.
ами благодаря точно това ме интересуваше.Точно и ясно.brumbar написа:Зависи колко е добър аматьора. Ако съм аз, мен може да ме бие всяко профи с каквото и колело да е, стига да има подходящи предавки да врътка яко. Миналата седмица си направих контрола Тулово-Казанлък-Тулово - 25 км и едва хванах 36 км./час средна. /на салата и кюфтета толкоз.../ С часовникарско колело се съмнявам да мога да вдигна средната с повече от 2 км/час, т.е да хвана 38 км/час. За сравнение на обиколката на България етапа от Казанлък до Стара Загора /също минават през Казанлък и Тулово/ + изкачването на Бузлуджа победителя хвана средна над 42 км/час. Мисля, че нямам никакъв шанс.
Ако някое аматьорче е способно да кара с 44-45 км/час би могло да бъде конкуренция на профитата при тези условия на равен път.
choko73 написа:Нека си караме за кеф и да оставим върховите постижения на професионалистите!
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта