Връзка между колоездач и колело

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Връзка между колоездач и колело

Мнениеот notty » Сря Ное 05, 2008 1:15 am

Възможно ли е един аматьор с последното чудо на часовникарията(6кг) да победи един часовникар професионалист с едно умирисано CRO-Mo да речем 11кг? Смисал ако си много добър можеш ли и да си добър с по-лошо колело :popcorn:
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Сря Ное 05, 2008 7:02 am

Може как да не може.Колелото дава предимство но най-важно е задкормилното устроиство.Тренировката прави чудеса с човека.Ето пример-аз за два месеца след като свърши сезона качих със седем килограма демек ето ти едноколело около кръста.Та какво от това, че колелото ми е 7кг.Даже да сме с еднакво тегло и твоето колело е с 3кг. по-тежко трябва да развиеш 1.6 W/кг. на баира към Нисово за да караме заедно.Верно пулса ми бе 70% но сега така трябва да се кара.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Re: Отговор

Мнениеот x6x » Сря Ное 05, 2008 9:04 pm

Митко Ruse написа:Може как да не може.Колелото дава предимство но най-важно е задкормилното устроиство.Тренировката прави чудеса с човека.Ето пример-аз за два месеца след като свърши сезона качих със седем килограма демек ето ти едноколело около кръста.Та какво от това, че колелото ми е 7кг.Даже да сме с еднакво тегло и твоето колело е с 3кг. по-тежко трябва да развиеш 1.6 W/кг. на баира към Нисово за да караме заедно.Верно пулса ми бе 70% но сега така трябва да се кара.

Ni6to ne kaza!!! НЕ ЗНАМ КОЛКО УДИВИТЕЛНИ ДА СЛОЖА!
На така зададения въпрос - Не мое да го еба :)
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот notty » Сря Ное 05, 2008 11:37 pm

да, но ти съвсем забрави за фактора, че с часовникарското колело съпротивлението което оказва колелото на пътя и с/у въздуха е много по -различно. Според мен ще си много по бърз с часовникарското колело с 7 килограма от горе отколкото с Хро-мо то без да си ги качил.Трябва да питаме DID ;)
Аватар
notty

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Чет Ное 06, 2008 3:44 pm

Какво съпротивление бе като ти говоря, че карам бавно примерно с 25-30км/ч.И какво часовникарско колело?Аз нямам такова за съжаление.Имам шосеен бегач.
Митко Ruse

Мнениеот notty » Чет Ное 06, 2008 6:50 pm

аз не говорех по горе за теб, а попринцип какво е вазможно и стана :offtopic:
Аватар
notty

Мнениеот brumbar » Чет Ное 06, 2008 9:35 pm

Зависи колко е добър аматьора. Ако съм аз, мен може да ме бие всяко профи с каквото и колело да е, стига да има подходящи предавки да врътка яко. Миналата седмица си направих контрола Тулово-Казанлък-Тулово - 25 км и едва хванах 36 км./час средна. /на салата и кюфтета толкоз.../ С часовникарско колело се съмнявам да мога да вдигна средната с повече от 2 км/час, т.е да хвана 38 км/час. За сравнение на обиколката на България етапа от Казанлък до Стара Загора /също минават през Казанлък и Тулово/ + изкачването на Бузлуджа победителя хвана средна над 42 км/час. Мисля, че нямам никакъв шанс.
Ако някое аматьорче е способно да кара с 44-45 км/час би могло да бъде конкуренция на профитата при тези условия на равен път.
Аватар
brumbar

Мнениеот notty » Чет Ное 06, 2008 11:22 pm

brumbar написа:Зависи колко е добър аматьора. Ако съм аз, мен може да ме бие всяко профи с каквото и колело да е, стига да има подходящи предавки да врътка яко. Миналата седмица си направих контрола Тулово-Казанлък-Тулово - 25 км и едва хванах 36 км./час средна. /на салата и кюфтета толкоз.../ С часовникарско колело се съмнявам да мога да вдигна средната с повече от 2 км/час, т.е да хвана 38 км/час. За сравнение на обиколката на България етапа от Казанлък до Стара Загора /също минават през Казанлък и Тулово/ + изкачването на Бузлуджа победителя хвана средна над 42 км/час. Мисля, че нямам никакъв шанс.
Ако някое аматьорче е способно да кара с 44-45 км/час би могло да бъде конкуренция на профитата при тези условия на равен път.
ами благодаря точно това ме интересуваше.Точно и ясно.
Аватар
notty

До Бръмбара

Мнениеот Митко Ruse » Пет Ное 07, 2008 7:39 am

Скромен та скромен.Като знам колко е тренирал това лято/съвсем малко де/и врътнал 25км с 36км/ч просто скромен човек.А ако тренираше?
Митко Ruse

Мнениеот choko73 » Вто Ное 11, 2008 10:43 am

Излизането всеки ден на 50 - 80 км самичък или с някой приятел не е тренировка. Точно в това е и разликата между професионалистите и любителите. Колкото и да се спазват някакви правила за пулс, каданс и т.н. не може да се каже тренировка. Това си е просто за тонус и лично удоволствие. За това и постиженията ни са доста под професионалните.
Чета по форумите исказвания от рода на "тренирам по програмата на ...". Добре, но кой следи показателите? Кой прави менюто по информацията от тези показатели? Кой променя вида и количеството на натоварванията според нуждите? А и едва ли биометричните, физиологичните и т.н. данни съвпадат.
Нека си караме за кеф и да оставим върховите постижения на професионалистите :beer: !

ПП: Няма да коментирам чайовете.
choko
choko73

Рейтинг: 1280

Мнениеот notty » Сря Ное 12, 2008 10:38 pm

choko73 написа:Нека си караме за кеф и да оставим върховите постижения на професионалистите :beer: !
:bowdown: ами баце да си караме на биричката и чипса и от време на време да седнем ма някое колеце така да си направим кефа,а профитата да му мислят :dunno: :beer:
Аватар
notty

Назад към Други видове колоездене