Дископочистващо

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Дископочистващо

Мнениеот GECKO » Съб Мар 11, 2006 9:09 pm

И така взех си аз една спирачка, по-точно Shimano BR-M601 пълен комплект готова за монтаж. След инсталацията се оказа, че не спира достатъчно добре или по-скоро очаквано добре. Първоначално реших, че ще се разработи но този момент не дойде. Смених накладките и изведнъж започна да работи в пъти по-добре (е пак по-зле от очакванията ми но все пак) но дойде един красив момент в който с тези накладки отново си отиде всякаква спирачна сила. Разглобих спирачката и останах крайно изненадан да видя някаква грес между двете части на апарата. Предположих, че от там са се омаслили накладките и ротора за това почистих всичко сглобих и проверих за течове, и всичко беше наред. Сега проблема идва от това, че не мога да направя инвестиция за нов ротор и накладки (а вече си имам два чифта накладки на обща стойност 50лв, които на практика не са ползвани), а и взех последните накладки (уж).

Та... опитах да почистя с горене - не стана, със спирт - не стана, обезмаслител на сапунена основа - не стана, с короселин - не стана. Посъветваха ме да изваря ротора и накладките и след това със спирт, и смятам да го пробвам, но междувременно видях ТОВА и искам да питам някой опитвал ли го е. Ще се радвам да чуя мнения за продукта и дали би ми помогнал в случая и най-вече има ли смисъл да го копувам ако не стане с варенето, и да си спестя парите и да си взема нов ротор и накладки.

Хайде мерси :beer:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот RaveUnit » Нед Мар 12, 2006 12:40 am

не съм го тествал, ама ако не те кефи бих ти купил колкото е останало от него, на съответната по-ниска цена, разбира се
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот kotka12 » Нед Мар 12, 2006 7:48 pm

значи, по въпроса за обезмасляването
препаратът, който ще ти свърши отлична работа и е евтин се нарича MEGLIO и може да бъде закупен от всеки магазин,където има каквито и да било почистващи препарати. Струва около 4 лева и обезмаслява превъзходно.
Това за ротора, защото ме съмнява накладките да се оправят с препарат. Тях можеш да обработиш с ацетон /великолепен разтворител за мазнини/, след което да отнемеш минимален слой /около 0,5 мм/ от повърхността им с фина шкурка.
УСПЕХ
пиши кво е станало
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот GECKO » Нед Мар 12, 2006 8:47 pm

[quote="kotka12"]

Шубидидубидиду[/quote]

Мегилото го пробвах и нямаше особен успех, и от варенето нищо не става, смятам близките дни да се кача на планината и да карам на широко и не много пресечено (над Княжево) - ако не се разработи магически да има къде да падам. Ако се разработи магически пак да има къде да правя човки. Ако и след този опит нищо не стане ще се възползвам от предложението на RaveUnit и вече ако и от това нищо не стане ще си купя нов ротор и накладки, че вече много се привързах към спирачката за да я сменям :drunk:
Аватар
GECKO

Мнениеот kotka12 » Пон Мар 13, 2006 10:31 am

явно проблема не е в ротора, защото той се почиства доста лесно
а и къде съм давал акъл да се изваряват накладките:dunno:
казах да се почистят с ацетон много старателно и да се премахне след това повърхностния слой
В крайна сметка може да се окаже, че проблема е в спирачката - просто не спира според очакванията ти
Ако имаш някой приятел със съвместими накладки опитай с тях.
Пиши как е завършила одисеята със спирачката, че ми стана любопитно:dgrin:
"Curiousity kills the cat":kitty:

Аватар
kotka12

Мнениеот GECKO » Пон Мар 13, 2006 12:44 pm

Ти не си предлагал варене но друг ми предложи и споделих резултатите. Колкото до спирането на спирачката, в това не се съмнявам понеже като смених накладките и започна да спира много благо но отново се чуваше звук все едно накладките се хлизгат (плават) по някаква повърхност, и за това реших, че е замърсен ротора. А не се и съмнявам, че самия ротор се е разработил, защото след месец с метални накладки то си личи че е :dunno:

Колкото до ацетона, не съм го опитал още, сега имам желанието да я развъртя преди да пробвам нещо друго, за да видя дали е проработило варенето или не, и ако не ще пробвам и с ацетон :indiffe:
Аватар
GECKO

Мнениеот GECKO » Нед Мар 19, 2006 9:38 pm

И така опитах с ацетона и ефекта не беше особен, да не кажа никакъв. Тук е момента да благодаря на добрите хора от Веломания, Tailor евалата :beer:. В петък ми почистиха спирачката с въпростия продукт на Weldtite, който на всичкото отгоре мирише страхотно. Ефекта веднага след напръскването беше минимален, но днес направих точно 3 спускания по монцата "на предна спирачка" и нещата се промениха драстично. Вярвам, че има още малко да се доразработи преди да достигне максималните си качества, но факта е, че този магически спрей помогна там, където всички други "лечения" не свършиха работа.

Отново Tailor благодаря :beer:.

На всички останали страдащи от омазнени спирачки - горещо ви препоръчвам този продукт :thumbu:
Аватар
GECKO

Мнениеот Rancid » Нед Мар 19, 2006 10:07 pm

@GECKO
Радвам се,че в крайна сметка ти се разреши проблема.Все пак датира от доста време и си представям колко ти е било зле:beer:.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот GECKO » Нед Мар 19, 2006 10:23 pm

Дамм много доволен останах, сега само ми трябва нова задна спирачка като предната и ще съм на седмото небе :D
Аватар
GECKO

Мнениеот kotka12 » Пон Мар 20, 2006 8:51 am

[quote="GECKO"]

сега само ми трябва нова задна спирачка като предната и ще съм на седмото небе :D
[/quote]

По-добре си вземи неомазнена задна:rofl:

Аватар
kotka12

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ