И така взех си аз една спирачка, по-точно Shimano BR-M601 пълен комплект готова за монтаж. След инсталацията се оказа, че не спира достатъчно добре или по-скоро очаквано добре. Първоначално реших, че ще се разработи но този момент не дойде. Смених накладките и изведнъж започна да работи в пъти по-добре (е пак по-зле от очакванията ми но все пак) но дойде един красив момент в който с тези накладки отново си отиде всякаква спирачна сила. Разглобих спирачката и останах крайно изненадан да видя някаква грес между двете части на апарата. Предположих, че от там са се омаслили накладките и ротора за това почистих всичко сглобих и проверих за течове, и всичко беше наред. Сега проблема идва от това, че не мога да направя инвестиция за нов ротор и накладки (а вече си имам два чифта накладки на обща стойност 50лв, които на практика не са ползвани), а и взех последните накладки (уж).
Та... опитах да почистя с горене - не стана, със спирт - не стана, обезмаслител на сапунена основа - не стана, с короселин - не стана. Посъветваха ме да изваря ротора и накладките и след това със спирт, и смятам да го пробвам, но междувременно видях
ТОВА и искам да питам някой опитвал ли го е. Ще се радвам да чуя мнения за продукта и дали би ми помогнал в случая и най-вече има ли смисъл да го копувам ако не стане с варенето, и да си спестя парите и да си взема нов ротор и накладки.
Хайде мерси