Помогнете в избора - Sprint или Drag

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Помогнете в избора - Sprint или Drag

Мнениеот Manos » Пон Сеп 18, 2006 6:18 pm

Здравейте! Разглеждах доста и се спрях на три колела. Днес ходих да ги видя и сега съм на кръстопът защото не знам кое да избера. Първият модел е Sprint Apolon - оборудването му е стандартно, като разликите са че вилката е RST Gilla T6 и се разбрах с продавача да смени задния дерейльор с Deore. Цената на това колело е 400лв. Другите два модела са на DRAG, като първият от тях е Ontario Team Edition, а втория е ZX5. Разликите им са няколко - дисковата спирачка на Ontario-то е Tektro, докато тази на ZX5-a e Shimano BR-M495, Ontario-то е със заден дерейльор Altus, докато ZX5-а е с Alivio. Другите неща при Ontario-то са Acera а при ZX5-а Alivio. Другото може би по-съществено е, че чашките при ZX5-а са полуинтегрирани, което, както продавача ми обясни, било по-добре тъй като се предпазвали по-добре. Но едно нещо което ми направи впечатление при ZX5-a е, че командите и лостчетата за спирачките са отделни. Продавача каза, че така било по-добре тъй като ако се счупи нещо няма да се налага да се сменят целите команди. Незнам за това, но определено изглежда по-добре като са комбинирани. И накрая най-важното нещо - цената на ZX5 е 618лв, а тази на Ontario Team Edition е 489лв. Надявам се да отделите малко време и да ми помогнете да избера. Благодаря предварително на всички отзовали се:angel2:
Manos

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Сеп 18, 2006 6:28 pm

Ако нямаш пари - Аполон. Ако имаш пари - ZX5. Ако имаш пари, но не достатъчно - OTE. Друг отговор на въпроса ти няма.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Manos » Пон Сеп 18, 2006 6:36 pm

С две думи: струва ли си да дам 130лв отгоре Ontario-то за ZX5-а и защо?
Manos

Мнениеот Stuny » Пон Сеп 18, 2006 6:40 pm

Лостчетата и командите е хубаво да са отделни.
Полуинтегрираните чашки е спорен въпрос дали имат предимства , според мен са по-зле.
Рамката на ZX5 би трябвало да е по-добра , мисля че е по-лека , за здравина си нямам идея.
Като цяло по-скъпото е по-добро , но аполона също върши работа като за начало.
Stuny

Мнениеот Manos » Пон Сеп 18, 2006 7:36 pm

@Stuny - мерси за отговора! А можеш ли да ми обясниш защо мислиш, че полуинтегрираните чашки са по-лошия избор, тъй като не можах да намеря информация?
Manos

Мнениеот Stuny » Пон Сеп 18, 2006 7:48 pm

виж [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=970]тук[/url]
аз лично съм ползвал евтини обикновени чашки около 2.5г и нямах проблеми с тях , от около година и половина съм с интегрирани(отново евтини, но май няма и голям избор) и редовно ми се разлуфтват , сменял съм много пъти лагери , ужасно отворени са , на долната и се цапа/отмива греста доста бързо
Stuny

Мнениеот tailor » Вто Сеп 19, 2006 8:18 am

[quote="Stuny"]

виж [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=970]тук[/url]
аз лично съм ползвал евтини обикновени чашки около 2.5г и нямах проблеми с тях , от около година и половина съм с интегрирани(отново евтини, но май няма и голям избор) и редовно ми се разлуфтват , сменял съм много пъти лагери , ужасно отворени са , на долната и се цапа/отмива греста доста бързо
[/quote]
това на какво колело?
Аватар
tailor

Мнениеот Stuny » Вто Сеп 19, 2006 9:14 am

[quote="tailor"]
това на какво колело?
[/quote]

Нормалните чашки на giant terrago.
Полуинтегрираните на RAM HT2 , чашките са от Веломания и съм почти сигурен че на ZX5 са същите, а това доколко са зашитени от вода и мръсотия май няма връзка с рамката.
Stuny

Мнениеот axelmax » Сря Сеп 20, 2006 9:14 am

[quote="Manos"]

Здравейте! Разглеждах доста и се спрях на три колела. Днес ходих да ги видя и сега съм на кръстопът защото не знам кое да избера. Първият модел е Sprint Apolon - оборудването му е стандартно, като разликите са че вилката е RST Gilla T6 и се разбрах с продавача да смени задния дерейльор с Deore. Цената на това колело е 400лв. Другите два модела са на DRAG, като първият от тях е Ontario Team Edition, а втория е ZX5. Разликите им са няколко - дисковата спирачка на Ontario-то е Tektro, докато тази на ZX5-a e Shimano BR-M495, Ontario-то е със заден дерейльор Altus, докато ZX5-а е с Alivio. Другите неща при Ontario-то са Acera а при ZX5-а Alivio. Другото може би по-съществено е, че чашките при ZX5-а са полуинтегрирани, което, както продавача ми обясни, било по-добре тъй като се предпазвали по-добре. Но едно нещо което ми направи впечатление при ZX5-a е, че командите и лостчетата за спирачките са отделни. Продавача каза, че така било по-добре тъй като ако се счупи нещо няма да се налага да се сменят целите команди. Незнам за това, но определено изглежда по-добре като са комбинирани. И накрая най-важното нещо - цената на ZX5 е 618лв, а тази на Ontario Team Edition е 489лв. Надявам се да отделите малко време и да ми помогнете да избера. Благодаря предварително на всички отзовали се:angel2:
[/quote]

имаш ПМ с една оферта
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот caspar » Сря Сеп 20, 2006 10:33 am

Взимай ZX5-та.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Manos » Сря Сеп 20, 2006 1:38 pm

@caspar - би ли ми обяснил защо смяташ така, какви са ти доводите? Предполагам, че имаш някакви впечатления от това колело и ще се радвам ако ги споделиш:beer:
Manos

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Сеп 20, 2006 1:48 pm

[quote="Manos"]

@caspar - би ли ми обяснил защо смяташ така, какви са ти доводите? Предполагам, че имаш някакви впечатления от това колело и ще се радвам ако ги споделиш:beer:
[/quote]
Уффф!!!!Аре стига - обасниха ти всичко. От тук на сетне има значение само с колко пари разрполагаш - всяко от колелетата има добро качество за парите си.Доводите са, че всяко колело струва съответна сума в зависимост от класа на компонентите, с които е оборудвано. 5-цата има и предимството, че не е с комбинирани комади с лостчета т.е. ако искаш да минеш на хидравлични спирачки не е нуждно да сменяш командите.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Manos » Сря Сеп 20, 2006 2:12 pm

Като не ти отърва просто не чети и не изразявай мниение, никой не те кара насила! Какво лошо има в това човек да поразпита тук-там преди да направи своя избор? Вярно е че за Онтарио е изписано много и това е добре защото човек може да добие по-ясно представа за това какво представлява самото колело. Но никаде не можах да намеря достатъчно задоволителна информация за ZX5-а, било то като мнения на собственици, отзиви от някой, които е имал взимане-даване с този велосипед и т.н. Доколкото разбрах от офертата на axelmax рамката е като на Dragomir Expert, модел 2005. Искам да попитам какви са ви впечатленията от тази рамка и ако можете да ми кажете от къде мога да прочета малко повече за нея, евентуално какви предимства и недостатъци има. Мерси предварително!
Manos

Мнениеот axelmax » Сря Сеп 20, 2006 2:30 pm

[quote="Manos"]

Като не ти отърва просто не чети и не изразявай мниение, никой не те кара насила! Какво лошо има в това човек да поразпита тук-там преди да направи своя избор? Вярно е че за Онтарио е изписано много и това е добре защото човек може да добие по-ясно представа за това какво представлява самото колело. Но никаде не можах да намеря достатъчно задоволителна информация за ZX5-а, било то като мнения на собственици, отзиви от някой, които е имал взимане-даване с този велосипед и т.н. Доколкото разбрах от офертата на axelmax рамката е като на Dragomir Expert, модел 2005. Искам да попитам какви са ви впечатленията от тази рамка и ако можете да ми кажете от къде мога да прочета малко повече за нея, евентуално какви предимства и недостатъци има. Мерси предварително
[/quote]

Рамката е доказано здрава(не за първа година е на пазара) ,лека и красива.
Аватар
axelmax

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Сеп 20, 2006 3:01 pm

[quote="Manos"]

Като не ти отърва просто не чети и не изразявай мниение, никой не те кара насила! Какво лошо има в това човек да поразпита тук-там преди да направи своя избор? Вярно е че за Онтарио е изписано много и това е добре защото човек може да добие по-ясно представа за това какво представлява самото колело. Но никаде не можах да намеря достатъчно задоволителна информация за ZX5-а, било то като мнения на собственици, отзиви от някой, които е имал взимане-даване с този велосипед и т.н. Доколкото разбрах от офертата на axelmax рамката е като на Dragomir Expert, модел 2005. Искам да попитам какви са ви впечатленията от тази рамка и ако можете да ми кажете от къде мога да прочета малко повече за нея, евентуално какви предимства и недостатъци има. Мерси предварително!
[/quote]
Еми купи си Експерт тогава. ПЪРВО - трябва да решеш какъв стил ще караш. ВТОРО - с колко пари разполагаш. ТРЕТО - има ли колело, което да е в рамките на бюджета ти. ЧЕТВЪРТО - не си купувай секънд хенд колело, без да можеш да разпознаеш поне приблизително степента на износване.Ако имаш парите - нов ZX5.Точка!
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот klmn » Сря Сеп 20, 2006 6:31 pm

Един глас за "Аполона"-здрава рамка,приличен монтаж(особено като сменяваш обтегача) и можеш да го надграждаш с времето..:beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот axelmax » Сря Сеп 20, 2006 7:29 pm

1 глас за моето

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=16729

на цената на едно онтарио ТЕ дори по малко,а колелото е с много нови или много малко карани части
Аватар
axelmax

Мнениеот X700 » Сря Сеп 20, 2006 7:34 pm

Един глас за Онтариото. Преди седмица си взех такова смениха се на място лапата,колчето и кормилото с много по-добри от стандартният монтаж и смея да твърдя че се получи приятно колело. Но въпреки това, аз ли имам ужасен късмет или друго но постоянно имам проблеми. Вчера бе най-неприятният, прибирам се с колелото и започвам да го подготвям за престой(да включа отпред и отзад на най-малкия венец) и долният край на веригата се качи нагоре, надра рамката и сега не мога да го върна тъй че утре на сервиз. За мое огромно щастие хората там се много свястни. Лично аз ти препоръчвам да се замислиш доколко може да пренебрегнеш парите за сметка на кефа от карането, а то си е ясно, колкото по скъпо е изброеното колело толкова е по-добро. Лека вечер
Аватар
X700

Мнениеот Гост » Чет Сеп 21, 2006 11:45 pm

Щом имаш пари-ЗХ5.
Гост

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ