SixSixOne Launch or Bravo PRO

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

SixSixOne Launch or Bravo PRO

Мнениеот Shady™ » Чет Окт 12, 2006 3:44 pm

Значи чудех се коя да избера. Искам да взема по-доброто и здравото и т.н. Тоест каската която ще ме пази най-добре. Няма значение грамаж, дизайн, а ако щете и проветливост. Искам безопастност другото няма значение.
Гледам
Launch-a в сайта на 661 и ми направи впечатление следното : "Economical DOT approved moto style helmet."
A за [url=http://sixsixone.com/Catalog_661Bike.aspx?id=ff40fa66-7c0f-4c91-ac07-127fadb7c03d&product=c355b2fc-7741-4467-9044-3a7ee2fb3a65"]Full Bravo PRO[/url] Meets ASTM F 1447, ANSI Z90 - 4, CPSC, CE Bicycle helmet standards." И след щателно проучване разбрах че единия стандарт е ала-бала(тоест всеки който прави каска може да го лепне, пък ако ще каската да е направена от тоалетна хартия, а другият пък означава че покрива другите тоя(измисления дето е) и другият, но и той е на някакво никво ниво. И остава стандартния си "CPSC".
И сега интересното е дали 3 "измислени" стандарта и един "CPSC" са равни на "Economical DOT" или са по-добре/зле.
Ще се радвам ако някой може да ми даде правилен отговор. До сега бях 100% за Full Bravo Pro-то(защото си мислех че 4 стандарта са доста добра причина докато за другата каска в RideSpot не бяха писали че има/"покрива" "DOT"-а). Но след като видях във сайта на 661 че покрива такъв стандарт(DOT-a, което означава че каската може да се изпозва и за MХ, което е най-вискоя стандарт за Bike каска, както е да кажем HURRICANE FLIGH-а)вече досат се колебая.
Да не говорим, че ПРО-то даже не е в България и не се и знае кога ще дойде...

Кое да избера ?
Ето и малко инфо за стандартите:
ASTM F8.53 Meeting
ANSI Adopts ASTM
CE - "A new European CE-standard for bicycle helmets is "empty" and therefore useless and confusing to the consumers warns The Danish Cyclists Federation."

PS: Имам някакви подозрения че СЕ има ааа така да се каже "нещо общо" с DOT стандарта.Но не съм сигурен. За това и питам.

Като цяло май си остава въпроса дали "CSPS" + 3 стандарта(като един от тях май е нещо подобно/има общо с DOT) = ПОЧТИ "DOT"

Много благодаря за мненията.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Окт 12, 2006 4:21 pm

Определено PRO. Другото не е за тебе :spin:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Окт 12, 2006 4:26 pm

[quote="bikerider"]

Определено PRO. Другото не е за тебе :spin:
[/quote]

Айде тука без бъзици. Все пак говорим за нещо важно(поне за мен...)
В сайта на 661 са и на една цена. А в БГ са с разлика от 40лв... Поне да ги бяха подредили по класове, ама ако някой е обърнал внимание и това не са го направили...
Наистина ми се иска да взема по-доброто(освен ако не са "от трън та на глог" ...

Наистина ми е важно...Ако може тука малко сериозност. В други теми ще се бъзикаме/караме и т.н.
:beer:

PS: Абе то така като се загледам в характеристиките :
Moto Inspired full face styling and protection(Strike) = Economical DOT (Launch) или пък се бъркам нещо ?
Ако съм прав - станха 3 каски, ама Strikе-a не ме кефи на външен вид толкова колкото Launch-а пък май се еднакво добри(като изключим че Strike-a май има по-добро охлаждане)...
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Чет Окт 12, 2006 6:27 pm

Абе ако тая тема ще остава като Архив или подобно - СПОРЕД МЕНЕ - по-добрия избор е Launch.
Ako някой не е съгласен със радост бих го излсушал :beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот GECKO » Чет Окт 12, 2006 6:30 pm

Винаги има и по-лесен начин. Отиваш на частта MotoX от страницата на производителя и си харесваш "шапката" от там. Техните стандарти са малко по-убави поне в отношението за което ти трее на теб :D
Аватар
GECKO

Мнениеот klmn » Чет Окт 12, 2006 8:13 pm

Искам да взема по-доброто и здравото и т.н. Тоест каската която ще ме пази най-добре. Няма значение грамаж, дизайн, а ако щете и проветливост. Искам безопастност другото няма значение.
...Каска за мАтор??:D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Shady™ » Чет Окт 12, 2006 8:16 pm

[quote="GECKO"]

Винаги има и по-лесен начин. Отиваш на частта MotoX от страницата на производителя и си харесваш "шапката" от там. Техните стандарти са малко по-убави поне в отношението за което ти трее на теб :D
[/quote]

Емо точно.Видях какви каски за МХ има там и бяха САМО Hurricane and [color=red]LAUNCH[/color] Ето защо избрах нея.
Аватар
Shady™

Мнениеот Nazgull » Чет Окт 12, 2006 8:25 pm

Земи за кросарка каска, мани ги тия байкърските:D
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 12, 2006 8:48 pm

Имайки предвид, че всеки сериозен и уважаващ себе си XFR-айдЕр следва да е с БЕТОННА глава, единствената подходяща каска е СТОМАНЕНАТА. С нея нещата стават СТОМАНОБЕТОН. :agree:

Та таа ми че чини мноу арна...

[img]http://users.rcn.com/skmurphy/EQ%20O%20Cutout%200.jpg[/img]
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот thekidtwist » Чет Окт 12, 2006 9:28 pm

@TOYAGA
Има цвят на Москвич :)
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ