Значи чудех се коя да избера. Искам да взема по-доброто и здравото и т.н. Тоест каската която ще ме пази най-добре. Няма значение грамаж, дизайн, а ако щете и проветливост. Искам безопастност другото няма значение.
Гледам
Launch-a в сайта на 661 и ми направи впечатление следното : "Economical DOT approved moto style helmet."
A за [url=http://sixsixone.com/Catalog_661Bike.aspx?id=ff40fa66-7c0f-4c91-ac07-127fadb7c03d&product=c355b2fc-7741-4467-9044-3a7ee2fb3a65"]Full Bravo PRO[/url] Meets ASTM F 1447, ANSI Z90 - 4, CPSC, CE Bicycle helmet standards." И след щателно проучване разбрах че единия стандарт е ала-бала(тоест всеки който прави каска може да го лепне, пък ако ще каската да е направена от тоалетна хартия, а другият пък означава че покрива другите тоя(измисления дето е) и другият, но и той е на някакво никво ниво. И остава стандартния си "CPSC".
И сега интересното е дали 3 "измислени" стандарта и един "CPSC" са равни на "Economical DOT" или са по-добре/зле.
Ще се радвам ако някой може да ми даде правилен отговор. До сега бях 100% за Full Bravo Pro-то(защото си мислех че 4 стандарта са доста добра причина докато за другата каска в RideSpot не бяха писали че има/"покрива" "DOT"-а). Но след като видях във сайта на 661 че покрива такъв стандарт(DOT-a, което означава че каската може да се изпозва и за MХ, което е най-вискоя стандарт за Bike каска, както е да кажем HURRICANE FLIGH-а)вече досат се колебая.
Да не говорим, че ПРО-то даже не е в България и не се и знае кога ще дойде...
Кое да избера ?
Ето и малко инфо за стандартите:
ASTM F8.53 Meeting
ANSI Adopts ASTM
CE - "A new European CE-standard for bicycle helmets is "empty" and therefore useless and confusing to the consumers warns The Danish Cyclists Federation."
PS: Имам някакви подозрения че СЕ има ааа така да се каже "нещо общо" с DOT стандарта.Но не съм сигурен. За това и питам.
Като цяло май си остава въпроса дали "CSPS" + 3 стандарта(като един от тях май е нещо подобно/има общо с DOT) = ПОЧТИ "DOT"
Много благодаря за мненията.