Byke за/до 300лв и дайте мнение за следните колела...

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мнениеот koki_br » Пет Яну 05, 2007 9:27 pm

В старото влагах пари. В последствие оказало се напълно излишно, и от тогава си казах повече менте не копувам. Знам, че Спринт не е Рам, Скот, Драг и др. но не е и куче марка(надявам се :dunno: )
koki_br

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 05, 2007 9:37 pm

За куче марка не знам... според мен не надписът прави един велосипед, а подбора на частите, така че можеш да си нагласиш не лошо колело с надпис Спринт. Както казах въпрос на желание и средства е.

Ако си чел по-нагоре споменах, че не е зле като начало да намериш хубава рамка и хубаво задно колело. Другите части може да не са скъпи (предвид наличните ти средства) поне в началото. После лека полека ще си го направиш, както искаш... а през това време ще научаваш нови неща, за да знаеш точно какви части да си купуваш...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот koki_br » Пет Яну 05, 2007 9:42 pm

Имам и друг въпрос - много голяма ли е разликата при спиране с евтина дискова и хубава V brake?
Сетих се и за още нещо: на всяко колело ли може да се сложи дискова и ако не какво е нужно?
koki_br

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 05, 2007 9:51 pm

koki_br написа:Имам и друг въпрос - много голяма ли е разликата при спиране с евтина дискова и хубава V brake?
Много голяма...

koki_br написа:Сетих се и за още нещо: на всяко колело ли може да се сложи дискова и ако не какво е нужно?

Не на всяка рамка. Диска се закрепя на уши с отвори, заварени за рамката. Ако ги няма, нямаш диск :) Повечето рамки вече имат такива уши, дори по-евтините...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот mitakaman » Пет Яну 05, 2007 10:46 pm

Ако ще вземаш нов аполон ( който във Варна върви към 330-350лв за другите градове незнам) мисля че монтираните на него v-brakes ще ти се видят добри спирачки особено ако преди това си карал колело от по-нисък клас. Така че по добре е в началото да вложиш в дерайльор и задно колело а според мен и кормило защото моето се счупи точно на втората седмица, по-точно се изкриви... :(!:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот FasTmaN » Пет Яну 05, 2007 11:17 pm

Ми това кормило от 3лв не е за блъскане има си труватив за тая работа мисля ,че е излишно да казваш ,че си трошил такива аз при 1-то строшено си взех амоеба борла ,а не продължих да си взимам боклуци!!! :(!:
Skype - nicksan90
E-mail - [email protected]
:D :D :D Money,I Love Money :D :D :D
Аватар
FasTmaN

Рейтинг: 1700

Мнениеот BikeArea » Съб Яну 06, 2007 12:20 am

Мога да добавя едни важни неща, които предните вероятно не поради незнание, а са забравили и не са споменали. А именно:

Разликата между V-brake и евтините дискови е такава, че евтините дискове спират много по-зле от добрите V-brake. Съветвам те да не се помамваш да си взимаш на глед по-"про"фесионални малки въртящи се неща намиращи се близко до главината...

Иначе Аполона е една добра основа (като рамка).

И като покараш няколко пъти из планината ще говориш не за качество на компоненти, а за практически ползи от тях и няма да събираш пари, за да ги купуваш, а ще търсиш ! Има разлика ! ;)

Успех ! :beer:
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот mitakaman » Съб Яну 06, 2007 1:50 pm

FasTmaN написа:Ми това кормило от 3лв не е за блъскане има си труватив за тая работа мисля ,че е излишно да казваш ,че си трошил такива аз при 1-то строшено си взех амоеба борла ,а не продължих да си взимам боклуци!!! :(!:

И какво само не разбрах излезе че аз после съм си купил пак такова кормило...
А по темата: Просто изреждам кои компоненти е добре да се сменят в началото
Аватар
mitakaman

Мнениеот koki_br » Съб Яну 06, 2007 6:55 pm

Също имам един въпрос за амортисьорите. Кои са по - добри - въздушни или маслени. А на Аполона какви са?
И нещо много важно на едно място видях Аполон за 350лв който по моя скромна преценка е много добър. Със сщата рамка, но повечето чаркове са Шимано. Докато този на който всъщност аз съм се спрял е 250. Верно чарковете не са Шимано, но пък изглежда абсолютно същия
koki_br

Мнениеот koki_br » Съб Яну 06, 2007 6:57 pm

За това говоря
http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... 44cbf79e4a

Всъщност не е баш същия. Ама не се различава много (освен в чарковете). Обаче разликата е 100лв а аз за толкова мога и сам да си сменя някой и друг чарк.
koki_br

Мнениеот mitakaman » Съб Яну 06, 2007 7:29 pm

Най важната разлика между двата е вилката, на евтиния модел вилката е логан има 5-6см ход(ако изобщо може така да се нарече) докато на скъпия модел е RST GILA t5(t6) има към 10см ход,уши за дискова спирачка и в сравнение с логан-а е много по-добра въпреки че не може да се сравнява примерно с Рокс Шокс и т.н.
Другите различия мисля че бяха в скоростите: на евтиния модел са 21 с грипови команди(http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=850), а на по скъпия са с палцови но комбинирани(http://eshop.dimibike.com/product_info. ... ucts_id=93).
Според мен вторите са по-добри но недосатъкът им е че при удар и повреда, или просто ако решиш да ги сменяш ще трябва да купуваш и нови лостчета.
Дерайльорите и на двата модела са еднакви:
преден - http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=208
заден - http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=855
Останалите компоненти също са абсолютно еднакви :D

В заключение бих казал че 100 лв които би вложил за смяна на компоненти няма да стигнат дори за вилка(а вилката на евтиния модел е меко казано УЖАСНА) тъй като вилката на по-скъпия модел е всъщност толкова(95лв) и принципно за тези пари нова вилка с по-добро качество няма да намериш...евентуално можеш да търсиш втора ръка но това би било затруднение особено ако си нов в бранша..
Така че смело взимай по скъпия модел а след като го покараш сам ще прецениш какво искаш да смениш :beer:
Аватар
mitakaman

Мнениеот koki_br » Нед Яну 07, 2007 4:05 pm

Добре, а всъщност тоя Аполон държи ли на "тунинг". Имам предвид дали като реша да сменям нещо ще мога да го сменя? Също така ме съмнява по - евтиния модел да няма уши за дискова защото дори старото ми колело имаше.
koki_br

Мнениеот bluskanie » Нед Яну 07, 2007 4:13 pm

koki_br написа:Добре, а всъщност тоя Аполон държи ли на "тунинг". Имам предвид дали като реша да сменям нещо ще мога да го сменя? Също така ме съмнява по - евтиния модел да няма уши за дискова защото дори старото ми колело имаше.

Че що да не държи на тунинг? Сменяш всичко, което искаш без проблем.

Уши за диск има Аполона...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот mitakaman » Нед Яну 07, 2007 4:27 pm

koki_br написа:Добре, а всъщност тоя Аполон държи ли на "тунинг". Имам предвид дали като реша да сменям нещо ще мога да го сменя? Също така ме съмнява по - евтиния модел да няма уши за дискова защото дори старото ми колело имаше.

Аполон-а има уши за диск тоест рамката има. Просто на евтиния модел вилката няма уши за диск, а не самото колело :D. Тоест ако искаш предна дискова спирачка с тази вилка няма да стане :dunno:
Аватар
mitakaman

Мнениеот koki_br » Пон Яну 08, 2007 5:11 pm

Вярно ли е, че Аполона е много лек? Казаха ми, че спирачки, вилка и шини били алуминиеви, ама малко ме съмнява.
koki_br

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 08, 2007 5:16 pm

koki_br написа:Вярно ли е, че Аполона е много лек? Казаха ми, че спирачки, вилка и шини били алуминиеви, ама малко ме съмнява.

Че какви си мислеше, че са?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот koki_br » Пон Яну 08, 2007 5:21 pm

Мислех, че само рамката е алуминиева, за вилката пише - LOGAN LF-780 STEEL/ALLOY SUSP. FORK цялата значи не е алуминиева.
koki_br

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 08, 2007 5:49 pm

koki_br написа:Мислех, че само рамката е алуминиева, за вилката пише - LOGAN LF-780 STEEL/ALLOY SUSP. FORK цялата значи не е алуминиева.

Ми най-вероятно стержена на вилката е стоманен, което не е ненормално, за която и да е вилка. Абе с каквито и части да го купиш за 300лв, не разчитай да ти служат дълго... Рано или късно ще ги замениш с по-добри, така че не му мисли чак толкос...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bodo » Пон Яну 08, 2007 9:17 pm

koki_br написа:Вярно ли е, че Аполона е много лек? Казаха ми, че спирачки, вилка и шини били алуминиеви, ама малко ме съмнява.
Аполона с Логан е поне 15 кила. На вилицата само короната е от алумин - другото е чугун.

Гризлито е с по-лека рамка, но вилката също си е кютук, макар, че Сънтър е много по-добре от Логан.

Ако търсиш леко по-добре си земи един драг Хакер и му сложи една готина вилка за 150лв - ще стане трепач за града - не се майтапя.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот mitakaman » Пон Яну 08, 2007 9:25 pm

Потърси аполон-а с "хубавата" вилка няма смисъл с тоя логан !!!. После ще ти отидат срашно много пари за upgrade !!!
Аватар
mitakaman

Мнениеот koki_br » Вто Яну 09, 2007 3:33 pm

В такъв случай имам въпрос за магазин от къдедо мога да поръчам да ми сложат по-добрата вилка, която е 95 лв проверих, вместо Логана, така ще мина доста по - тънко. Имам предвид или да взема тоя Аполон с Логана, и да я сменя, но да ми приспаднат и старата вилка, защото ще ми станат две. Или направо да поръчам Аполон с хубавата вилка, иначе по - добрия Аполон го гледах някъде за 340, а ако смена само вилката вместо Логана ще ми излезе много по - евтино.
По тая идея се запалих защото чух някъде в Младост да има такъв магазин ама не разбрах много.
koki_br

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 3:42 pm

Ако зачетем фактът, че Логан-а струва 20-ина лева, то не очаквай, че с "хубавата" вилка цената ще е под 340лв, колкото е по-скъпия Аполон. Най-добре вземи сглобен, цял Аполон (този по-скъпия) и си карай, пък в някакъв момент ако усетиш нужда от подобрения... ще ги направиш.

Магазина е Байк Център-а в Младост 1, въпреки че лично аз не бих си оставил парите там втори път...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот koki_br » Вто Яну 09, 2007 3:43 pm

Всъщност вилката която съм гледал е Suntour а тази на хубавия Аполон е RST Gila
koki_br

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 09, 2007 3:45 pm

koki_br написа:Всъщност вилката която съм гледал е Suntour а тази на хубавия Аполон е RST Gila

Абе няма особена разлика... вероятно Suntour-а, който си набелязал е по-хубав, но едва ли ще го усетиш. Това са вилки само на пружина и еластомер... Нямат системи за смекчаване и други работи, каквито имат скъпите вилки, сходни са, тоест не си заслужава ъпгрейд в такъв случай :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Stafref » Чет Яну 11, 2007 10:46 pm

Аз не виждам защо така бързо отказа варианта с колелото на ETANIEL.Според мен е точно това което ти търсиш за по-малко пари...Идеален вариант е както гледам.Може би гаранция или нещо такова те блазни при новото колело,обаче това според мен не е добър мотив "ЗА" новото колело при положение че говорим за СПРИНТ и АПОЛОН...
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

аполона и другите

Мнениеот NikR » Пет Яну 12, 2007 2:04 pm

значи аз имам Аполон хубавата сглобка и съм много доволен. Куллото е много леко но е и много здраво, аз съм 92 кила и карам XC но тук там скачам от бордюри/стъпала до 50 см скокове на места. Направил съм досега 1100 км с това кулло. Само дето вилката (RST GILA) като застудя се втвърди доста. Като за начало става. По-нататък може всичко да смениш даже и рамката, че твърда рамка за повече от XC не става. Успех :beer:
Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Рейтинг: 1220

Мнениеот koki_br » Съб Яну 13, 2007 8:35 pm

Колелото на Етаниел е 350 лв , толкова е и по - скъпия Аполон, верно не по-добър но е нов. А и чарковете не са чак толкова лоши. Все пак няма да правя зверства с него. Като се има предвид , че рядко карам off road.
koki_br

Мнениеот NikR » Съб Яну 13, 2007 8:48 pm

забравих да кажа, че рамките на Спринт, Драг и Рам са всички внесени от Тайланд, у нас нищо не се прави освен сглобка. Качеството е едно и същ
о само дизайна е разли4ен. Май само рамките на Реактор(Балкан) се правят тук. :beer:
Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Рейтинг: 1220

Мнениеот koki_br » Нед Яну 14, 2007 9:41 am

А какво ще кажете за DRAG One?
koki_br

Мнениеот mitakaman » Нед Яну 14, 2007 10:43 am

Зарежи го тоя драг 1 не струва...
Аватар
mitakaman