GECKO написа:Ще се вдигне средното с +20мм, ще се изправи челният ъгъл с +2 градуса и ще се увеличи малко ходът с + 1см (стойностите са приблизителни и взети от геометрията на първият DHX '05 - ако има промени стойностите ще се различават)
Ще стане ужасно
Аз бих сложил 230мм амортисьор на средната дупка за да
огранича хода на 230 ???????

????? , без да се унищожава съвсем геометрията на велосипеда.

съгласен съм с него, не карам такова колело, но карам Дизел поне до колкото съм установил:
1: при мен има и разлика в компресията и прогресията на шока при промяна на споменатите, "дупки" се променя и ъгъла на шока, т.е. на най-горните дупки се увеличава компресията и става по прогресивен (втвърдява се, става по бърз), което от своя стана позволява да караш с по висока скорост през насечения терен но пък по трудно сгъва целия при по дълбоки дупки и препятствия, а и като цяло задницата се втвърдява и би трябвало по трудно да влизаш с повечко скорост във виражи (при мен не е обаче така), затова пък не се притесняваш за височината на средното. Аз поне така го харесвам повечко защото Дизела е с ниско средно

и така съм по виско, и повече ми върви.

, освен това на големите дропове иска малко да увеличиш ребаунда иначе много бързо връща и увеличава шанса да се отделиш от колелото

ако не си с клипсове
2: При най-долните намалява прогресията и компресията, сгъва по-лесно по-добре гази, но при високи скорости почва да сгъва повече (зависи от модела и настройките които притежава), но като цяло ми намалява стабилноста, като се има предвид, че пък средното слиза ниско. Е верно е, че гази повече по-стабилно е при бавни скорости и виражи ама повече закачат педалите и на дроповете слиза по лесно до края (което мисля, че е по-добре).
Това са мои наблюдения по темата, не изключвам вероятноста при теб всичко това да е различно като поведение на колелото като цяло е различно но мисля, че законите на физиката са еднакви

.

карам само със начален клас велосипе
Д Защото карам
DH ли, рейтинга ми е и той надолy

Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders