Вариант 1.
Отпред: Maxxis DHF 2.5 42a 2ply
Отзад: Maxxis High Roller 2.5 60a 2ply, евентуално 2.35 пак двустенна, ако за HR 2.5 задницата се окаже малка.
Вариант 2.
Отпред: WTB Dissent - 2.5
Oтзад: WTB Dissent - 2.3
Тъй като WTB, са нови както на нашия, така и на чуждестранния пазар, ще е интересно да се прочетат "свежи" мнения за тях. Ако някой вкара яснота отностно разликата между WTB Dissent Race и WTB Dissent Team DH ,освен теглото и наличието на тел в тийма. Характеристики:
Race: Aramid bead, DNA rubber, lightweight casing ;
Team DH: Steel bead, high grip DNA, super duty casing.
От финансова гледна точка, цените са им почти еднакви на двете марки, което следва че са в един клас, което ме навежда на мисълта, че може да се очаква добро представяне за WTB, но не съм убеден в това и затова се допитвам до Вас. И двата "варианта", са насочени към сухи или леко влажни терени, на каквито обичам да карам аз. На година ми се събират по 3-4 кални карания, в най-лошия случай
По-леката гума не е приоритет, пред по-надеждната. Всички гуми са между 1000 и 1400 грама, така че теглото не е проблем.
Търся баланс между сцепление и износоустойчивост.
Обичам експериментите затова към момента клоня към WTB-тата, но в същия момент карам максиси от близо 2 години и съм сравнително доволен и от тях, и това прави дилемата ми публично достояние, а не дискусия в чатпрограмите
P.S. Аз съм написал роман бе...