Отново питанка за гуми

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Отново питанка за гуми

Мнениеот FireFoXa » Съб Яну 16, 2010 6:56 pm

Здравейте! С настъпването на новата година, дойде и "дългоочаквания" избор на гуми за новия сезон. Гумите ще се карат на твърдак(Ram 4x), но така и така са ориентирани към по-грубите и нанадолни стилове, затова пускам темата в този раздел. Интересуват ме качествата на гумите при спускане, катеренето не ми е приоритет(върти се където може да се върти с 8 скорости :D . Основната дилема се корени в два варианта:
Вариант 1.
Отпред: Maxxis DHF 2.5 42a 2ply
Отзад: Maxxis High Roller 2.5 60a 2ply, евентуално 2.35 пак двустенна, ако за HR 2.5 задницата се окаже малка.
Вариант 2.
Отпред: WTB Dissent - 2.5
Oтзад: WTB Dissent - 2.3

Тъй като WTB, са нови както на нашия, така и на чуждестранния пазар, ще е интересно да се прочетат "свежи" мнения за тях. Ако някой вкара яснота отностно разликата между WTB Dissent Race и WTB Dissent Team DH ,освен теглото и наличието на тел в тийма. Характеристики:
Race: Aramid bead, DNA rubber, lightweight casing ;
Team DH: Steel bead, high grip DNA, super duty casing.

От финансова гледна точка, цените са им почти еднакви на двете марки, което следва че са в един клас, което ме навежда на мисълта, че може да се очаква добро представяне за WTB, но не съм убеден в това и затова се допитвам до Вас. И двата "варианта", са насочени към сухи или леко влажни терени, на каквито обичам да карам аз. На година ми се събират по 3-4 кални карания, в най-лошия случай :D :D
По-леката гума не е приоритет, пред по-надеждната. Всички гуми са между 1000 и 1400 грама, така че теглото не е проблем.
Търся баланс между сцепление и износоустойчивост.

Обичам експериментите затова към момента клоня към WTB-тата, но в същия момент карам максиси от близо 2 години и съм сравнително доволен и от тях, и това прави дилемата ми публично достояние, а не дискусия в чатпрограмите :D :D

P.S. Аз съм написал роман бе... :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Re: Отново питанка за гуми

Мнениеот WestIce » Съб Яну 16, 2010 7:16 pm

WTB Dissent е с грайфер подобен като на миниън. В пинкбайк имаше статия и отдолу имаше доста коментари в които се твърдеше това. Сменил съм около 3 хай ролера и 1 миниън, утре взимам четвърти хай ролер и втори миниън. Ако трасетата по които караш са къси остри завои бих заложил на high roller отзад, minion отпред. Точно такава е и моята комбинация. Задницата мога да си я плъзгам лесно на страни и същевременно да спирам добре при голям наклон, а предната гума държи в завой. Ако трасето е с дълги завой и виражи - 2x minion/dissent. Лошото при хай ролер е че се търка бързо за задна гума, но пък ако само гуми ти остава по колелото да сменяш, не смятам че това е проблем. Ако ще взимаш хай ролер за отзад гледай да е най-твърдия възможен, за да се търка бавно.
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот Shady™ » Съб Яну 16, 2010 7:23 pm

Aз съм карал Race-a на WTB, ами с две думи това е едностенна гума.. Тоест ако не я караш без втора вътрешна, а караш екстремно - ще я пукаш... А за двустенната - е там нещата вече са перфектни :) А до колкото си спомням: http://www.pinkbike.com/news/wtb-dissen ... -2008.html ... А и сега е със супер отстъпки..НЕ отдавна в CRC цената им беше 55лв на бройка намалени от 87лв някъде... А сега се намират за 45-49лв :)

А за Maxxis-a - не съм карал и не мога да ти кажа инфо... Иначе цената само знам че и е 65лв на гума срещу 44-49лв...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Яну 16, 2010 10:31 pm

Карам Timberwolf на WTB, в тийм вариант като предна. По-устойчива гума към момента не съм открил. Това, че не са популярни при нас не ги прави лоши. Мнението ми за гумите попринцип в България:
Максис - носи им се само името, предлагат качество но на висока цена;
Кенда - добра гума на добра цена
WTB - качествена и не до там популярна гума при нас. Превъзхождат останалите 2 производителя.
Давам едно сравнение - моят Timberwolf е официална гума на парковете Whistler. По устойчивост го сравняват с Wet scream 2.7 .
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот daf4ov » Съб Яну 16, 2010 11:36 pm

И аз смятам че WTB е доста добра гума.Май месец на сопот карах един десент като задна беше иделна...много лесно спирах с нея,контрол в завойте.Като минус че беше едностенна и малко тежка като за едностена гума.Точно тегло не мога да кажа.Сместта от която е направена е сравнително твърда,възможно е даже да е по твърда от 60а на максис
Бих си купил пак въпросната гума но само ако е двустенна.Даже на следващото ми ходене пак карах тази гума но за съжаление я е скъсах на няколко места,заради каране със спукана гума.
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 17, 2010 12:27 am

40А, двустенен, 1600гр, двупосочен грайфер за Timberwolf Team.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот liblibiq1 » Нед Яну 17, 2010 1:32 am

Аз също съм се насочил към WTB за новия сезон но, това също е интересно:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=11004 :dontknow: " Intense Tyre systems" :dontknow:
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот FireFoXa » Нед Яну 17, 2010 11:50 am

EccentricMOTION написа:40А, двустенен, 1600гр, двупосочен грайфер за Timberwolf Team.

Нещо тая гума немога да я намеря нито в сайта на WTB, нито в CRC... Гугъл ми я показа, и си прилича на гума за кал, с тея големи бутони. Както и да е. Засега ще взема Dissent 2.5 Team DH, за отпред, пък за отзад ще го мисля. Останах с впечатление, че тийм е направен от 40а материал, което ме навежда на мисълта, че отзад ще му видя сметката за отрицателно време (малко контраджия си падам :D ). До края на февруари/началото на март има достатъчно време, така че ще имам време да реша каква ще е гумата отзад. Някакви предложения :dontknow: Аз си мисля за High Roller 2.5 60a 2ply. :dontknow:

П.С. Мерси на всички включили се в темата. :beer:
Аватар
FireFoXa

Мнениеот jayblack » Нед Яну 17, 2010 2:10 pm

FireFoXa написа:
EccentricMOTION написа:...

....

Карам Дисент 2.5 теам дх отзад доста време,и мога да кажа само хубави неща.
От както съм е взел,грайфера ѝ почти не е мръднал,има прекрасно сцепление,материяла го водят 40а,но на допир не ми изгледжа толкова(сравнявам с един Минион същия дурометър)
Борда е доста здрав и бая ме изпоти докато е сложа.Доколкото си спомням като е претеглих,показа 1,8кг,но като гледам дадения грамаж от производителя(1300гр),500 грама разлика са много,така че може и да се бъркам.
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Мнениеот lowriders » Нед Яну 17, 2010 2:30 pm

Аз също съм карал с wtb dissent team dh 2.5 и като цяло е много добра гума.На сопот я карах като задна и нито един път не ми е поднасяла.Наистина слагането е малко трудно,но аз никога не съм пукал вътрешна,като бях с тази гума.За парите си е много добра.Успех с избора. :beer:
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 17, 2010 2:39 pm

FireFoXa напълно прав си. Timerwolf е една от най-добрите гуми за кал при този размер. За задна не бих я използвал поради наистина високи и меки бутони, които лесно биха могли да се наранят.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот FireFoXa » Нед Яну 17, 2010 7:39 pm

@ALL: Почти ме убедихте да сложа и отзаде WTB Team DH, само въпроса с износоустойчивостта как стои и здравината на грайфера? Понеже обичам да удрям "контри" на места където е възможно и когато ми е кеф иии се притеснявам ако е 40а, да не и видя сметката за отрицателно време. Пък ако е толкова добра гумата колкото разправяте, ще трябва да се сменя стила на каране :D :D :D
Аватар
FireFoXa

Мнениеот lowriders » Нед Яну 17, 2010 8:10 pm

Аз също на някои завои обичам да занасям и си мислех,че за 1-2 месеца ще я съсипя,но не стана така.Карах я около 4 месеца и я бях износил около 20-30 процента.В момента съм я дал на един приятел,който я кара като предна и хич не е мръднала при него.А и с пукане на гуми не съм имал никакви проблеми,въпреки че карах с вътрешна 2.1.Когато я купувах я бях взел за 40лв,което си беше много добра оферта.Според мен наистина си заслужава като качество и цена. :)
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Мнениеот Stancho » Нед Яну 17, 2010 10:14 pm

Летния сезон карах с два броя WTB Dissent 2.5 и като грайфер много ми допаднаха. Държаха се доста добре на сухо и не съм имал проблеми откъм сцепление. Обаче оттук нататък всичко свършва за Race версията, която е едностенна и с тях прещипах вътрешна Maxxis DH на 3 атмосфери... Team DH (двустенния вариант) ще реши този проблем. Другия минус, който се появи е, че материала е доста мек за често използване на контри...

Сега карам с Minion DHF 40а отпред и High Roller 60a отзад като и двете са 2.5 двустенни и нямам никакви ядове откъм пукане засега, а сцеплението и поведението е повече от перфектно на сухо и доста добро на кален/снежен терен.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот WestIce » Вто Яну 19, 2010 5:14 pm

Здравейте!

Понеже нестана това, което си мислех (че ще купувам хай ролер 2.5 и миниън 2.5), се насочих към Maxxis Swampthing 2.35 за задна и Maxxis Minion 2.35 42a за предна. Някой има ли впечатления от Swampthing и ако да нека ги сподели. Благодаря, предварително!
Последна промяна WestIce на Вто Яну 19, 2010 5:36 pm, променена общо 1 път
Аватар
WestIce

Мнениеот Fanatico » Вто Яну 19, 2010 5:24 pm

Май @SeSSion бил карал такава отпред, но не съм сигурен. Ако преглежда темата, нека сподели. :agree:

П.П. Верно, колко гуми мислиш да слагаш отзад. :rofl: :roll2:
Последна промяна Fanatico на Вто Яну 19, 2010 5:35 pm, променена общо 1 път
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот daf4ov » Вто Яну 19, 2010 5:33 pm

Един въпрос,защо към 2.35 си се насочил?
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот SeSSion » Вто Яну 19, 2010 5:34 pm

Коя от двете ще караш за задна, че не разбрах.
@daf4ov Сигорно защото разликата в цената е около 30 лв. пък и за отзад смисъл от 2.5 не виждам много.
Последна промяна SeSSion на Вто Яну 19, 2010 5:38 pm, променена общо 1 път
SeSSion

Мнениеот WestIce » Вто Яну 19, 2010 5:35 pm

Цената... Ако намеря 2.5 от старите с оранжевия кант си взимам директно 2 броя. А може и 2-ра употреба двустенни запазени. А сега от райдспот ми писаха, че нямат swampthing в наличност... Ако не намеря 2.5 гуми, ще карам с 2.35 или в краен случай Dissent team dh предна и няква тиога 2.3 за отзад. Просто исках някакви впечатления за swampthing-a, но няма смисъл щом я няма в наличност.

Edit: http://www.dimibike.com/product_reviews ... ts_id=1942 Хвърлих око на тази за задна. Мисля, че е добра гума и вероятно, ще я поръчам. Ако я взема, след като я изпробвам, ще напиша информация в тази тема. :agree:
Аватар
WestIce

Мнениеот SeSSion » Вто Яну 19, 2010 5:45 pm

На мен минион 2.35 не ми хареса за отпред, вярно че беше 60а, но за отзад е добре.
SeSSion

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд