Manitou Stance Kingpin 170 thru-axle

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Manitou Stance Kingpin 170 thru-axle

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Вто Мар 16, 2010 10:57 pm

Такаа изпадна ми оферта за тази вилка на бая къси пари.Но за да я взема трябва да продам старата която е Duro FR20.Та въпроса ми е:Да вземам ли кингпина или да остана с Duro-то? :popcorn:
Edit:Отначало ще се кара на Surge.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Re: Manitou Stance Kingpin 170 thru-axle

Мнениеот Shady™ » Вто Мар 16, 2010 11:32 pm

Беее пикантерия си е това manitou ама си е ебало майката... Аз не бих го сменил.. не че дурото е кой знае колко хубава вилка ама поне няма да се разпадне..
А за да не се разпадне - питай Gecko какво да направиш... :clap:
:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот veno » Вто Мар 16, 2010 11:36 pm

Stance King Pin им се носеше славата като най-скапаната вилка на Маниту, яко течове от всякъде...
Карай с Дурото и събирай парички.
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Вто Мар 16, 2010 11:37 pm

Значи да не го взимам това маниту така ли? :dontknow: Защото и аз прочетох доста лоши неща за него но исках да се допитам отново защото дова Duro което е в мен не ми изглежда много по- надеждно :dontknow: :popcorn:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот DTD » Вто Мар 16, 2010 11:48 pm

Има какво да се пипне по манитуто за да заработи, даже имаше тема . Получава се прилична вилка след ред процедури. Дурото си е дърво в много отношения, но поне е адски просто устроено и не създава почти никакви проблеми ако се поддържа редовно.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Вто Мар 16, 2010 11:52 pm

@DTD А в Шумен дали има някой които да направи тези процедури на вилката или по-добре да си карам с дурото? :dontknow:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот DTD » Вто Мар 16, 2010 11:57 pm

В Шумен? :D В шумен аз или/и дафо можем да сменяме масла. :D Такива схеми няма кой да прави тук. Сега се сетих, че Gecko беше пуснал темата за тунинг на кинг пин. Ето я темата:

http://213.222.59.180/forum/viewtopic.p ... 02#p440941
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Мар 17, 2010 12:03 am

Ясно обаче целия този тунинг ще можете ли да го направите(разбира се за каквито парички се разберем :) ) И ще трябва ли допълнително да купувам някакви чаркове?
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот GECKO » Сря Мар 17, 2010 8:06 am

KiD_WiTh_GuN написа:Ясно обаче целия този тунинг ще можете ли да го направите(разбира се за каквито парички се разберем :) ) И ще трябва ли допълнително да купувам някакви чаркове?

Това не е точно тунинг, това си е адресиране на проблема с гърмящият Air Assist, и въпреки че помага за това и дава допълнителна настройка чрез помпане, той не може да адресира проблемите със здравината. Отделно от това вилките са доволно стари и това също не им помага. Да, откъм хидравлика са на нивото на Dorado (от същатата година), а с това, което съм описал стават и с малко повече възможности за настройка от Dorado-то, но фактите говорят и то не в полза на King Pin-а.

Конкретно вилката, която аз правих в последствие се счупи на ботуша при оста и тръбите на краката също се откъртиха. Други от този модел също са страдали от проблема със захвата на оста.
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Мар 17, 2010 1:02 pm

От всичко изписано само едно нещо остана.Да ми кажете дали да си остана с дурото или да взема кингпин-а и да се оправи проблема с Air Assist.Мисълта ми е, че ако взема тази вилка да я карам на Surge по-нататък като взема нещо меко да я карам докато не събера пари за някоя наистина хубава вилка.
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот Antediluvian » Съб Мар 27, 2010 2:52 am

В случай, че още не си решил :
Ако ще взимаш Кингпина, трябва да направиш следните малки процедури: /вилката си е предвидена да работи с въздух, не е добра идея да се маха. /

Трябва да сложиш малко масло във въздушния патрон, включително/или да смениш винтила + смяна на един гумен О-ринг с някакъв, който е с една идея по-голям външен диаметър. Всичко това можеш сам да си го направиш, о-рингове се продават във ВиК доколкото си спомням и струват стотинки. Относно работата на вилката - ако ще я караш, карай я по-добре сега като идва топлия сезон, че зимата спича много.

Не е изключено и да трябва малко да разшириш отворите за рибаунда ако не си доволен от скоростта на връщането

След всичко гореизброено, не би трябвало да изпуска въздух, и ако е така - вилката работи задоволително за парите си, но дойде ли зима се спича като доста други вилки на този принцип.
Междудругото, може и да ти хареса възможността да си я помпаш по всяко време така както ти харесва
/винтилът е обикновен/

Карал съм с Кингпин и това го споделям от личен опит, виж за дуро нищо не знам. Проблеми с течове НЕ съм имал.
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд