Рамка и преден дерайльор

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка и преден дерайльор

Мнениеот bullerspike » Сря Май 19, 2010 12:44 pm

Има ли някоя от тези рамки,която да е съвместима с преден дерайльор:
ram dh
ram dhx
dragomir diesel
dragomir factory dh ?
:beer:
bullerspike

Рейтинг: 1301

Re: Рамка и преден дерайльор

Мнениеот SeSSion » Сря Май 19, 2010 2:28 pm

Всички са съвместими с дерайльори от този тип.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Сря Май 19, 2010 2:47 pm

SeSSion написа:Всички са съвместими с дерайльори от този тип.

Това не е точно така.
Въпреки, че само е-тайп може да се монтира на тези рамки,
НЕ означава, че за конкретна рамка може дерейльора да ФУНКЦИОНИРА правилно, без да пречи на кобилица или нещо друго.

Остава и въпраса за необходимостта от повече от 1 плоча на конкретните рамки... автора?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот spkzzz » Сря Май 19, 2010 3:38 pm

Може би за да се кара нагоре с него? Не е невъзможно,с подходящите части.
spkzzz

Рейтинг: 1188

Мнениеот airborneone » Сря Май 19, 2010 3:54 pm

spkzzz написа:Не е невъзможно,с подходящите части.

Никой не е казал, че е невъзможно.
Аз твърдя, че е крайно неподходящо.
Аватар
airborneone

Мнениеот bullerspike » Сря Май 19, 2010 4:13 pm

Целта ми е колело за дх,което,до някаква степен,може да се кара и нагоре.Виждал съм такъв случай-със скот хай октан с пружинен марзочи роко да се изкачи връх Ботев.
Идеалната рамка за мене е рам фрирайд,но не мога да си я позволя.Затова съм се спрял на драгомирите,които се намират втора ръка за сравнително малко пари.
Както и да е,това няма да стане понеже такъв дерайльор ще е труден за намиране и ще е на доста висока цена,плюс това мисля да ползвам шифтгайд и ми се струват несъвместими двата компонента.
bullerspike

Мнениеот airborneone » Сря Май 19, 2010 4:25 pm

bullerspike написа: Виждал съм такъв случай-със скот хай октан с пружинен марзочи роко да се изкачи връх Ботев.

Мисля, че говориш за Боби, а той не е добър пример. Искам да кажа, че най-вероятно и с Карпиел щеше изкачи вр. Ботев.

bullerspike написа:Идеалната рамка за мене е рам фрирайд,но не мога да си я позволя.

Много добра рамка. Правилно си се ориентирал :agree:
Търси такава 2ра ръка...

bullerspike написа:Затова съм се спрял на драгомирите,които се намират втора ръка за сравнително малко пари.

Много лоша идея за това, което искаш ти.Може би и като цяло е лоша идея...[/quote]

bullerspike написа:понеже такъв дерайльор ще е труден за намиране и ще е на доста висока цена

Не е задължително, просот трябва да е е-тайп.

bullerspike написа:плюс това мисля да ползвам шифтгайд и ми се струват несъвместими двата компонента.

Защо да не са съвместими?
Иначе точно този водач е ок за целта :agree:
Замислял ли си се за водач на Шаман? Обикновенно са по-евтини и доста по-леки :beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот bullerspike » Сря Май 19, 2010 5:09 pm

Мисля, че говориш за Боби, а той не е добър пример. Искам да кажа, че най-вероятно и с Карпиел щеше изкачи вр. Ботев.

Така си е отвсякъде :agree:

Много лоша идея за това, което искаш ти.Може би и като цяло е лоша идея...

И това е така :agree:

Въпреки всичко не мога да си взема рам фр понеже вървят с близо 300 лв по-скъпо и както казах до някаква степен ми трябва да е караемо нагоре.В най-лошия случай ще сглобя колелото,ще го карам известно време,ще видя,че не става и ще го разглобя пак.

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =78&lang=2 този дерайльор дали би бил съвместим с шифтгайд?
bullerspike

Мнениеот airborneone » Сря Май 19, 2010 5:26 pm

bullerspike написа:http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =78&lang=2 този дерайльор дали би бил съвместим с шифтгайд?

Изображение

Както забелязваш и двата компонента ще се захващат за средното,
може и да стане, но ще има натъкмяване и компромиси...

Аз лично бих събирал малко повечко време за хубава рамка, която да ми върши работа,
отколкото да взимам нещо което не става за нищо... :beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот Ozzie » Сря Май 19, 2010 5:37 pm

всеки декланшор би бил съвместим с водач за две плочи
проблема е, че и двете джаджи се захващат за оста на средното и в един момент може да се окаже, че линията на веригата ти е по- дълга от колкото трябва
евентуално не би представлявало проблем при средни движения Shimano Hollowtec II и муфа на средното 68 мм, тъй като по указания на "Шимано" такъв тип средно се монтира на такава рамка, като се сложат две подложки по 2,5 мм от дясно и една от ляво
т.е. ако средното ти е HOLLOWTECH II и муфата е 68 мм., спокойно можеш да разкараш подложките и да сложиш декланшор и водач за две плочи
но твоя случай едва ли е толкова идеален
на твое място наистина бих изчакал още малко, за да събера нужните средства за RAM FR

airborneone написа:.....
Както забелязваш и двата компонента ще се захващат за средното,
може и да стане, но ще има натъкмяване и компромиси...

:agree: :agree: :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bullerspike » Сря Май 19, 2010 5:41 pm

И на мен взе да ми изглежда абсурдно всичкото това,ще се наложи да събирам пари :agree:
edit: това е средното ми http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=419
bullerspike

Мнениеот Night_Falcon » Сря Май 19, 2010 8:14 pm

airborneone написа:Аз лично бих събирал малко повечко време за хубава рамка, която да ми върши работа,

Вярно, че са ти други критериите, но чак пък за нищо... рамките си стават за каране. Не е най-добрия вариант, особено ако искаш и да катериш, но...
П.П. Само за протокола, участвал съм във велорали Черни Връх със Рам ДХ, и даже завърших :D
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот sale » Сря Май 19, 2010 8:25 pm

Между другото , можеш да си купиш , курбели с вграден деклашор , те се много скъпи . Става въпрос за Truvativ Hammershmidt :dontknow:
Аватар
sale

Рейтинг: 979

Мнениеот hitar_potar » Чет Май 20, 2010 12:09 am

хамършмидт е изключително скъп - на далаверка в ибей идва за около 350-400 долара, но това е от Щатите и няма опция да се спестят мито и ДДС. а от Европа излиза над 500 паунда. :agree: иначе това е най-удачния избор, ако имаш възможност - здрав курбел, предлага 2 различни предавки отпред, има вграден водач в него, превключването на предавките става моментално, дори не е задължително да въртиш, за да превключи. :eek3:
колкото до избора на рамката - РАМ ФР е наистина чудесен избор, за съжаление е твърде скъп както нов, така и ползван. като алтернатива можеш да се огледаш за някое Кона Стинки или Стаб - из пинкбайк се намират оферти за рамки с шок за около 300-330 паунда, което е изключително приемливо. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот airborneone » Чет Май 20, 2010 9:55 am

Night_Falcon написа:
airborneone написа:Аз лично бих събирал малко повечко време за хубава рамка, която да ми върши работа,

Вярно, че са ти други критериите, но чак пък за нищо... рамките си стават за каране. Не е най-добрия вариант, особено ако искаш и да катериш, но...
П.П. Само за протокола, участвал съм във велорали Черни Връх със Рам ДХ, и даже завърших :D

Нещо не си ме разбрал.
Говорех за драгомира.
А и както казахме, човек ако има желание и с хай октан може да кара хц:beer:

hitar_potar написа: Truvativ Hammershmidt най-удачния избор, ако имаш възможност

Ще ме извинявате ама 1785гр за курбел само защото бил еквивалент на курбел с 2 плочи ама нещо ми се струва много
Цената не се коментира.
Освен това Hammershmidt не са съвместими със всички рамки на пазара!
Аватар
airborneone

Мнениеот hitar_potar » Чет Май 20, 2010 1:15 pm

аммм, в тези почти 1,8 кила влиза доста повече от курбела. сравнявай това тегло с теглото на нормален курбел, преден дерайльор и водач! разликата става доста пренебрежима според мен. плюсовете пък хич не са пренебрежими. а вида рамки, към които се насочва автора - повечето си имат такива уши.
почваме обаче да изместваме темата - автора, изнамери ли рамка? пак ще кажа - не се ограничавай с търсене само в българия и само в нашия форум. има ги другите марки колелета, има ги и ибей и пинкбайк. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот bullerspike » Чет Май 20, 2010 4:38 pm

Рамка не съм и търсил.Това ще стане след няколко дена,но няма да събирам за рам фр,защото ще трябва да съм без колело цяло лято.Каквото и да сглобя-ще направя тема в радост за окото.
Само информативно,на Драгомир Дизел може да се монтира обикновен дерайльор. :agree:
bullerspike

Мнениеот airborneone » Чет Май 20, 2010 5:04 pm

hitar_potar написа:аммм, в тези почти 1,8 кила влиза доста повече от курбела. сравнявай това тегло с теглото на нормален курбел, преден дерайльор и водач! разликата става доста пренебрежима според мен. плюсовете пък хич не са пренебрежими. а вида рамки, към които се насочва автора - повечето си имат такива уши.

Пак не мога да се съглася с теб.
Става въпрос за продукт с цена 500евро плюс в някои случаи.
Шимано СЛХ + дерейльор + шаман са много по-евтини и по-леки.
Ако избереш по-лек курбел става още по-зле сметката.
Като се има предвид и поддръжка и евентуални проблеми по компонент, който принципно се води за абюз продукт и гаранцията е на ръба ства още по-зле. НО си прав, че се отклонихме. Беше забавно :beer:

hitar_potar написа:пак ще кажа - не се ограничавай с търсене само в българия и само в нашия форум. има ги другите марки колелета, има ги и ибей и пинкбайк. :agree:

:agree: :beer:
Аватар
airborneone

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд