Представяне на Quad Deuce FR 203mm

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Представяне на Quad Deuce FR 203mm

Мнениеот freebiker » Пет Мар 25, 2011 9:53 pm

Така,днес дойде спирачката.Беше в кутия и в нея имаше всичко необходимо за монтаж (ротор 203мм,болтовете за него,апаратчето,лостчето).Първоначално я поразгледах.Хубаво лостче,с настройка на отдалечеността без инструменти,удобно беше :) Апарачето не е кой знае колко красиво,но е по-мощно и с по-голяма площ на накладките от по-малкият си брат Quad Dime Pro. Роторът също прави впечатление.Болтовете бяха тип ''звезда'' и трябваше да отида до сервиз,защото нямах такъв инструмент (не съм се сетил да си купя) Та,почнахме да монтираме спирачката.Сложихме апаратчето и лостчето,оставаше роторът(тогава отидохме до сервиза) и след като го сложихме решихме да си останем при сервиза ,там да я монтираме :D Сложихме гумата и гледаме не се върти...'що ли? Гледаме роторът ''потънал''в най-долната част на апарата (ако ме разбирате) и леко заклещен.Видяхме,че се нуждаем от шайби и добре ,че бяхме в Веломания и ни дадоха.Бая ни трябваха,но взехме 2 ,които се равняват на 6.Стана работата,оправихме се и реших малко да я разработя...ии тръгвам...натискам лекичко и усещам ,че спирачката все едно е разработена...имаше спирачна сила,въпреки че беше неразработена,но после реших малко да я ''форсирам' и натиснах докрай докато се движех с 15-20 км/ч . Спирачката естествено не спря веднага,но беше добре като за първи път.Малко покарахме в една градинка.След 30 минути , спирачката беше НАПЪЛНО разработена! Натискам до половината и ме спираше толкова,че и оставаше още малко да ме ''обърне''.Карал съм Еликсир 5 и смятам ,че спирачките са почти еднакви като спирачна сила,но Авид-а е по-лек,а пък Куад има една идея малко повече спирачна сила (мое мнение) ,също така се разработва по-бързо :) Препоръчвам я на всеки,който не гони тегло (не е тежка,ама има и по-добри варианти за лекота) и иска да има една надеждна спирачка :) Отначало бях доста скептично настроен,но просто исках да опитам нещо ново и да изкажа мнение.След като я покарах 5-6 часа мога да кажа ,че е засега много добра спирачка :) По-късно ще споделя още мнения ,все пак я имам от 2 дена

Снимки : вижте прикачените файлове :)

Поздрави :wavey:
Прикачени файлове
P1000460.JPG
P1000460.JPG (236.76 KiB) Прегледано 916 пъти
P1000459.JPG
P1000459.JPG (144.5 KiB) Прегледано 779 пъти
P1000457.JPG
P1000457.JPG (145.32 KiB) Прегледано 769 пъти
P1000455.JPG
P1000455.JPG (143.27 KiB) Прегледано 763 пъти
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Re: Представяне на Quad Deuce FR 203mm

Мнениеот kris123 » Съб Мар 26, 2011 7:54 pm

Спирачката е супер пробвах я и съм много доволен.Поздравления за хубавия избор. :clap:
kris123

Рейтинг: 1158

Мнениеот did » Съб Мар 26, 2011 8:08 pm

Такива теми нямат смисъл. Никой не се интересува от мнение на човек, който не е ясно, доколко е компетентен да дава оценки.

Придържайте се към стандарта на mtbr.com, когато се опитвате да правите изказвания за определен продукт. Например за дискови спирачки, задължително е да се посочи следното:

Колко време е използвана спирачката?
За каква сума е закупена?
Откъде е закупена?
Кое Ви харесва?
Кое не Ви харесва?
Какви продукти от същия клас сте използвали?
На каква рамка е тествана спирачката?
Допълнителни коментари.

По тая класация, няма как тема, пусната 2 дни след покупката на спирачката, да има смисъл. Една спирачка се ползва поне 3-4 ЧН* време, преди за нея да може да се изказват мнения. Също така не е редно някой да изказва мнение, ако не е използвал поне 2-3 подобни продукта от същия ценови клас за същото време.

===============
* ЧН - чифт накладки
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот asench » Съб Мар 26, 2011 9:50 pm

did написа:Една спирачка се ползва поне 3-4 ЧН* време, преди за нея да може да се изказват мнения.* ЧН - чифт накладки
Карам спирачките ми от година и половина и съм сменил 3 чифта накладки. Не мисля, че все още не съм наясно със спирачката ми или пък не съм я карал достатъчно, за да изказвам мнения... Но си прав, че все пак трябва да има някаква база за сравнение..
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот freebiker » Пон Мар 28, 2011 8:33 pm

Мерси за минуса!Просто исках да изкажа мнение и по някакъв начин да помогна,макар и малко... :xx(:
Аватар
freebiker

Мнениеот bikerider » Пон Мар 28, 2011 8:49 pm

asench написа:Карам спирачките ми от година и половина и съм сменил 3 чифта накладки.

Сподели нещо по-конкретно - трудно ли се поддържа, цени на консумативи, с каква спирачна течност караш, сменял ли си я вече, лесно ли става и подобни "дреболии". Само така може да се прецени реално една спирачка. Това като допълнение към did. После, нищо не казваш за интегрирания радиатор, върши ли си работата, как го преценяваш дали си върши работата, т.е. с какво го сравняваш ... сещаш се, че мога да продължа с "дреболиите". Другото са суперлативи без база за сравнение, в смисъл че темата прекрасно започна с теглата, направете сравнението докрай. Интересно ми е защо според теб/автора бих предпочел тази спирачка пред някоя друга. Благодаря предварително.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот asench » Пон Мар 28, 2011 8:59 pm

Не съм докосвал въпросните спирачки. Исках да кажа, че малко издребнявате. Много хора питат на много места за спирачките => момчето е споделило информация, която би задоволила поне малко интереса на хората, които се интересуват.. :agree:
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот bikerider » Пон Мар 28, 2011 9:10 pm

Надявах се да науча нещо за тях от първа ръка, защото са ми интересни с този интегриран радиатор и ми е интересно да видя следващите модели.

@freebiker: разчитам, че ще постнеш последващо мнение като мине малко време :agree:

Edit: абе кой **** ми вдигна рейтинга на 1940? Моля ви се, 1920 беше супер!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот freebiker » Пон Мар 28, 2011 10:00 pm

По-нататък ще пускам мнения с удоволствие.Интегрираният радиатор естествено не се вижда,но при него малко се усеща охлаждането,защото Dime Pro няма такава ''екстра''.Пробвал съм и двете спирачки с еднакакъв диск , едната е с по-малък диаметър на буталото , но Deuce-a затопляше по-бавно и се усещаше разлика между двата модела. ''Тествах'' ги и двете в Западния парк на втората писта (лесничката,колкото да видя загряването) и разлика не беше малка,но не беше и голяма!Дайм-а съм пробвал само за ~12 часа,назаем и загрява нормално за АМ/ХС спирачка,другата не толкова,колкото нея,просто защото е мислена за по-тежък стил и е + че е с по-големи бутала , макар и с малко и също така е + че има интегриран радиатор (признавам си ,не знам какво представлява,но явно си върши работата) На МиниDH-a в Западния парк видях 1-2 човека ,които караха с Quad и бяха доволни.Нямаше хора с моя модел,но пък имаше един пич с Sting Pro и стигнах до извода ,че щом кара мека рамка с такива спирачки , значи му вършат работа :) Моята е почти на 1 седмица и съм забелязал ,че си спира добре,а накладките се водят слабопроводими на топлина Resin.Аз съм засега доволен и обещавам ,че след първата смяна на накладки ,масло ще драсна един ред :)

Препоръчвам на тези ,които са решили да вземат Quad да спестят още 20-30 лева и да вземат малко по-доброто ,макари за малко повече пари (все пак получавате 2 неща повече :) )

Но вече си променям мнението ,че са по-добри от Еликсир.Еликсир е малко по-добрата :) За толкова пари толкова,даже мисля ,че много има в тази спирачка за тези пари :)

Едит: Мерси за подкрепата @asench i @bikerider :wavey:
Аватар
freebiker

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд