Така,днес дойде спирачката.Беше в кутия и в нея имаше всичко необходимо за монтаж (ротор 203мм,болтовете за него,апаратчето,лостчето).Първоначално я поразгледах.Хубаво лостче,с настройка на отдалечеността без инструменти,удобно беше

Апарачето не е кой знае колко красиво,но е по-мощно и с по-голяма площ на накладките от по-малкият си брат Quad Dime Pro. Роторът също прави впечатление.Болтовете бяха тип ''звезда'' и трябваше да отида до сервиз,защото нямах такъв инструмент (не съм се сетил да си купя) Та,почнахме да монтираме спирачката.Сложихме апаратчето и лостчето,оставаше роторът(тогава отидохме до сервиза) и след като го сложихме решихме да си останем при сервиза ,там да я монтираме

Сложихме гумата и гледаме не се върти...'що ли? Гледаме роторът ''потънал''в най-долната част на апарата (ако ме разбирате) и леко заклещен.Видяхме,че се нуждаем от шайби и добре ,че бяхме в Веломания и ни дадоха.Бая ни трябваха,но взехме 2 ,които се равняват на 6.Стана работата,оправихме се и реших малко да я разработя...ии тръгвам...натискам лекичко и усещам ,че спирачката все едно е разработена...имаше спирачна сила,въпреки че беше неразработена,но после реших малко да я ''форсирам' и натиснах докрай докато се движех с 15-20 км/ч . Спирачката естествено не спря веднага,но беше добре като за първи път.Малко покарахме в една градинка.След 30 минути , спирачката беше НАПЪЛНО разработена! Натискам до половината и ме спираше толкова,че и оставаше още малко да ме ''обърне''.Карал съм Еликсир 5 и смятам ,че спирачките са почти еднакви като спирачна сила,но Авид-а е по-лек,а пък Куад има една идея малко повече спирачна сила (мое мнение) ,също така се разработва по-бързо

Препоръчвам я на всеки,който не гони тегло (не е тежка,ама има и по-добри варианти за лекота) и иска да има една надеждна спирачка

Отначало бях доста скептично настроен,но просто исках да опитам нещо ново и да изкажа мнение.След като я покарах 5-6 часа мога да кажа ,че е засега много добра спирачка

По-късно ще споделя още мнения ,все пак я имам от 2 дена
Снимки : вижте прикачените файлове

Поздрави