Спешно : съвет за вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Спешно : съвет за вилка

Мнениеот lubaka » Нед Авг 21, 2011 9:11 pm

Здравейте, искам да ви попитам за вилка до 500 лв ще се кара на RAM Freeride 2010. Бюджетът ми ме малък но за сега толкова. Благодаря ви предварително.
lubaka

Рейтинг: 1200

Re: Спешно : съвет за вилка

Мнениеот iioorrddaann » Нед Авг 21, 2011 10:13 pm

Нова за толкова пари няма от къде да намериш, но виж това viewtopic.php?f=17&t=95814 е доста добра оферта. :deal:
Продавам: курбели Truvativ Hussefelt, кормило Funn Full On, лапа Funn Rippa
Държах си на рейтинга. :shooter:
Аватар
iioorrddaann

Рейтинг: 1172

Мнениеот lubaka » Нед Авг 21, 2011 10:20 pm

Мерси много но ще си помисля за нея а ако можете да ми дадете малко инфо и за suntour rux sf8. С удоволствие ще приема и други мнения.
lubaka

Мнениеот blackrider » Нед Авг 21, 2011 11:18 pm

Не си взимай Rux !
Каква вилка търсиш ? Еднокоронна ,двукоронна ?
Аватар
blackrider

Рейтинг: 1149

Мнениеот lubaka » Нед Авг 21, 2011 11:23 pm

двукоронна
lubaka

Мнениеот zo0m98 » Пон Авг 22, 2011 7:53 am

Къде сравняваш RUX и BOXXER :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
zo0m98

Рейтинг: 1160

Мнениеот lubaka » Пон Авг 22, 2011 9:12 am

Аз не сравнявам просто питам за нея дали става ама ще почакам още малко съветчета и за други вилки. Иначе сиг ще взема Boxxer-a. А драскотините му по ботуша могат да се боядисат нали?
lubaka

Мнениеот shaady » Пон Авг 22, 2011 9:19 am

lubaka написа:Аз не сравнявам просто питам за нея дали става ама ще почакам още малко съветчета и за други вилки. Иначе сиг ще взема Boxxer-a. А драскотините му по ботуша могат да се боядисат нали?

Драскотините по ботушите са напълно нормални за една използвана вилка. Не пречат на работата и.
Но иначе да - ако ти се занимава може да боядисаш целите ботуши, въпреки, че според мен няма за какво да се занимаваш.
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот lubaka » Пон Авг 22, 2011 9:23 am

Благодаря ти много за информацията. Ако може дайте още малко съветчета за вилки :praying:
lubaka

Мнениеот kriisoo » Пон Авг 22, 2011 9:26 am

Щом ще взимаш вилка втора ръка по-добре си намери някой който ги разбира тези вилки и ходи с него да я взимате от човека или еконт. Защото се навъдиха доста некоректни продавачи. Не казвам нищо, за конкретният продавач и вилка, но се среща и такива :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот -VoltagE- » Пон Авг 22, 2011 9:29 am

Или ако сте от един град направо отивате преди да му платиш в някой сервиз , да я отворят и да ти кажат става или не става ;)
Аватар
-VoltagE-

Рейтинг: 1182

Мнениеот lubaka » Пон Авг 22, 2011 10:08 am

Кофтито е че съм от София, а вилката оп Плевен и не съм запознат с тези доставки, ако някой мое ми обясни за достаставките ще сам мн благодарен.
lubaka

Мнениеот kriisoo » Пон Авг 22, 2011 10:16 am

Днес примерно ти пращат вилката по Еконт. Утре тя е в офис, който си посочил или направо пред вас, но това е по скъпо. Взимаш някой твой френд дето ги разбира в случая боксерите и отивате в еконт, като предварително трябва да си се разбрал с продавача да разреши да огледаш вилката преда да я платиш. Така ще имате 15тина минути да огледате поне за луфт, течове, пукнатини, усуквания, но не и самите карантии от вътре... За доставката можете да се разберете дали ти ще я платиш или той. Предполагам, че няма да е повече от 5 лв. Понеже до 5 кила мисля, че цената на доставката е 5 лв. Така ако вземеш вилката и я платиш на следващият ден той ще си получи вилката и двамата ще сте диви и щастливи :agree:
Не те знам колко разбираш нещата, но само ще отбележа, че боксера е на 20-ка ос. Извинявай ако те подценявам :D
Аватар
kriisoo

Мнениеот blackrider » Пон Авг 22, 2011 10:22 am

kriisoo написа:Днес примерно ти пращат вилката по Еконт. Утре тя е в офис, който си посочил или направо пред вас, но това е по скъпо. Взимаш някой твой френд дето ги разбира в случая боксерите и отивате в еконт, като предварително трябва да си се разбрал с продавача да разреши да огледаш вилката преда да я платиш. Така ще имате 15тина минути да огледате поне за луфт, течове, пукнатини, усуквания, но не и самите карантии от вътре... За доставката можете да се разберете дали ти ще я платиш или той. Предполагам, че няма да е повече от 5 лв. Понеже до 5 кила мисля, че цената на доставката е 5 лв. Така ако вземеш вилката и я платиш на следващият ден той ще си получи вилката и двамата ще сте диви и щастливи :agree:
Не те знам колко разбираш нещата, но само ще отбележа, че боксера е на 20-ка ос. Извинявай ако те подценявам :D

Само за доставката не съм съгласен ,иначе всичко написано ще бъде много полезно да автора ! :beer:
На two6playera чийто наложен платеж беше 290лв. от София до Хасково доставката ми струваше 20лв. :bawling: :(
Та от голямо значение има наложения платеш .... ,а ако няма наложен мисля ,че да доставката до 5кила е 5лв. и некфи стотинки ! :beer:
Успех
Аватар
blackrider

Мнениеот kriisoo » Пон Авг 22, 2011 10:31 am

blackrider написа:
kriisoo написа:

Да възможно е и това ... До сега само неща до към 40-50 лв съм пращал и получавал и за това не съм много наясно, но последното което си купих беше преходник и диск за 30 лв двете неща и доставката беше 5.40 лв. :agree:
Аватар
kriisoo

Мнениеот lubaka » Пон Авг 22, 2011 11:24 am

Мерси ви много.
lubaka

Мнениеот blackrider » Пон Авг 22, 2011 9:24 pm

Какво стана боксера ли взе ? :beer:
Аватар
blackrider

Мнениеот ZDeight » Вто Авг 23, 2011 10:41 am

iioorrddaann написа:Нова за толкова пари няма от къде да намериш, но виж това viewtopic.php?f=17&t=95814 е доста добра оферта. :deal:

Тази вилка щях да я купя аз , обаче онзи човек ме излъга.Първият път ,когато му звъннах ме излъга , че я е запазил на някакъв друг и единственият начин аз да я взема е за 480 лева.След това с един приятел му звъннахме от друг телефон и той каза , че ще ми я прати в понеделник за 460 лева.Звъня му аз в неделята да го питам кога ще влезе в скайп , за да му дам информация - той я изпратил в неделята на няк'ъв друг и нямало да чака мен , напсува ме , затвори.Не се занимавайте с този.Голям лъжец е!Рейтинга му е толкова добър , колкото и характера му.
Ontopic : Разгледай Boxxer-ите в форума , в момента има доста добри оферти за около 500-650 лева :)
ZDeight

Рейтинг: 1173

Мнениеот lubaka » Вто Авг 23, 2011 8:55 pm

Zdeight, благодаря ти за инфо-то! Ама аз си реших проблема и ще си взема или Rock shox Domain или Marzocchi Super T RCV D20. И сега се чуда коя. :dontknow:
lubaka

Мнениеот ZDeight » Сря Авг 24, 2011 10:27 am

lubaka написа:Zdeight, благодаря ти за инфо-то! Ама аз си реших проблема и ще си взема или Rock shox Domain или Marzocchi Super T RCV D20. И сега се чуда коя. :dontknow:

Нова тема ? :roll2:
ZDeight

Рейтинг: 1173

Мнениеот kriisoo » Сря Авг 24, 2011 10:43 am

lubaka написа:Zdeight, благодаря ти за инфо-то! Ама аз си реших проблема и ще си взема или Rock shox Domain или Marzocchi Super T RCV D20. И сега се чуда коя. :dontknow:

Еми супер! И двете вилки ще ти паснат супер на рамката.
Сега обаче изниква въпроса какъв стил ще го караш този РАМ... Ако ще караш FR по-добре взимай домейна, защото предполагам ще е еднокоронният вариант.
Ама ако ще го блъскаш DH по-добре вземи марозчито!
Това е от мен :beer:
Аватар
kriisoo

Мнениеот lubaka » Сря Авг 24, 2011 12:11 pm

Kriisoo благодаря ти много щото ми помогна много и значи Marzocchi-то а аз бях хвръкнал към Domain-a. :beer: :beer: :beer:
lubaka

Мнениеот victimized » Сря Авг 24, 2011 12:19 pm

Ако ще караш DH , по-добре се върни пак към боксерите , или нещо по-висок клас вилка.определено едно Super t не може да се мери с Boxxer (независимо кой модел) , 888 (независимо кой модел), manitou travis (независимо кой модел) и др ... разгледай пазара има оферти.
:beer: :peace:
Според мене смисъл има само в детската градина !
Аватар
victimized

Рейтинг: 1205

Мнениеот kriisoo » Сря Авг 24, 2011 5:41 pm

victimized написа:Ако ще караш DH , по-добре се върни пак към боксерите , или нещо по-висок клас вилка.определено едно Super t не може да се мери с Boxxer (независимо кой модел) , 888 (независимо кой модел), manitou travis (независимо кой модел) и др ... разгледай пазара има оферти.

:rofl: Баа тия бохери :D

Никоя от изброените вилки според теб не може да се мери с боксер :rofl: :rofl: Забрави да споменеш и fox 40 :rofl: :crazy:
Искаш да ми кажеш, че едно Super T от 2006та, не може да се мери с един boxxer 2006-та ? Само дето боксерите от 2006 ги продават по 200-300 лв, защото за нищо не стават :D А едно super t върви по 500-600 лв. Сам си прави изводите :agree:

Очаквам да ми набиете минус, ама не се сдържах като го подвежда така жестоко!
Аватар
kriisoo

Мнениеот FREERIDE RIDER » Чет Авг 25, 2011 11:41 am

Карах домейн много време доста не доизмислена е за мен . и много крехка :idea: И вобще не си струва парите ,който ще дадеш за нов .
Аз ти предлагам решение на въпроса ти като конструкция е подобна на домейн ,ама работи и по- добре от марзочи то.
viewtopic.php?f=17&t=94413 я тази вилка е моя ,но да си кажем чесно е голяма далавера карантиите й са като нови работи много добре и ако решиш да я копуваш ще ти я дам за 600.
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот victimized » Съб Сеп 10, 2011 8:16 pm

kriisoo написа:
victimized написа:Ако ще караш DH , по-добре се върни пак към боксерите , или нещо по-висок клас вилка.определено едно Super t не може да се мери с Boxxer (независимо кой модел) , 888 (независимо кой модел), manitou travis (независимо кой модел) и др ... разгледай пазара има оферти.

:rofl: Баа тия бохери :D

Никоя от изброените вилки според теб не може да се мери с боксер :rofl: :rofl: Забрави да споменеш и fox 40 :rofl: :crazy:
Искаш да ми кажеш, че едно Super T от 2006та, не може да се мери с един boxxer 2006-та ? Само дето боксерите от 2006 ги продават по 200-300 лв, защото за нищо не стават :D А едно super t върви по 500-600 лв. Сам си прави изводите :agree:

Очаквам да ми набиете минус, ама не се сдържах като го подвежда така жестоко!

И с какво го подвеждам не мога да разбера? Не казвам че боксер е върха на вилките. Дори не съм го и намеквал. Просто казвам Боксер , защото беше един от възможните избори за вилка, другите изброени от мен са възможни опции които са на едно ниво с боксер. А , ти мислиш ли че fox 40 може да се впише в горепосояения му бюджет? За това бе и пропуснат като възможен вариант.И да Super T от 2006та, не може да се мери с един boxxer 2006-та поради простия факт , че Super T е бюджетна двукоронна вилка на марзо по-нисък клас от 888/shiver (Super T го има като модел от 2001) .Неможе да се сравнява и с Boxxer Race модела даже на Rock shox.Същата работа е като дукоронния домейн и боксер . Някога да си виждал Super T или domain на кръг от световната купа? Другото което е , карал съм с Boxxer race , карал съм и Super T , а сега съм с Manitou Travis. Повярвай ми като движение и като работа Super T не може да се мери с другите. И като казваш Боксер , поне пояснявай за кой модел става дума . Има голяма разлика м-ду тях... :peace:
Според мене смисъл има само в детската градина !
Аватар
victimized

Рейтинг: 1205

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд