благодаря предварително
APD написа:High Octane, заради по-дебелите стени и едноставното окачване. Единствено челото е проблемно с тази форма на скоба и резбата може да изпусне болтовете, но се оправя.
Gambler-а се разлуфтва като всички рамки с многоставно окачване. Колкото до челото - не съм имал или чувал за проблеми, понеже стената е малко по-дебела. И тук резбата също може да изтърве. Скъпи лагери. Кофти разположение на ушите на ISCG скобата, уж стандартна за всички рамки от ново поколение (чупил съм на три рамки) - тия хора не разбраха, че долните две уши не трябва да са там. Една по-дебела планка, покриваща 30 градуса отгоре на муфата е достатъчна.
Цената на втората за нова или втора ръка е неоправдано висока, на първата между 300 и 450лв според състоянието.
APD написа:Е, не знам. Аз като си рязах първата бройка установих друго за дебелината. И обикновено гледам от своята си камбанария, като пиша тук![]()
При спиране е нормално да блокира, особено ако си със скапан като изработка шок.
Gambler-а се разлуфтва като всички рамки с многоставно окачване.
msniki написа:![]()
Сигурно от шока завсии спирането....
Рязъл си ISCG ушите чак и рамката си я почнал !?!?![]()
А за Gambler не знам, но High octane ми се разлуфти още на 1-я месец след като дойде с нови лагери...
High octane също се усуква доста лесно.
Единсвено може да докараш добра геометрия с него.
Всичко останало като здравина, окачване, блокиране при спиране и т.н. е в минус.
Строших моя точно заради това че беше стара рамката -2005 г High octane.
Друго си е нов Gambler 2011-2012 година.
Пък и какво като е многоставно окачването ?
Карам Giant Glory, пак е многоставно - почти 1 година го карам вече и няма никъв луфт.
Автора да взема Scott Gambler-a и да не му мисли повече.
kaska написа:Абе , ей тоя форум е опасен за здравето бе.Докато четях коментарите и щях да припадна..............как може да се сравнява high octane и gambler.......естествено че гамблера е класи , ама класи над тоя high octane...............
1 - много по - здрав е.
2 - има 3 позиций за настройка на шока , за повече или по - малко ход.
3 - има настройка на челния ъгъл за дх или фр
4 - работата е много по - добра
До автора: момче , ти адекватен ли си? Eстествено , че гамблера е по - добър..................понякога си мисля , че ако се пусне тема - drag climber или giant glory, някой ще каже, че climber е по - добър.
Накратко : да се сравняват high octane и gambler е все едно да се сравняват голф 2 и мерцедес.
APD написа:При спиране е нормално да блокира, особено ако си със скапан като изработка шок..
kaska написа:Абе , ей тоя форум е опасен за здравето бе.Докато четях коментарите и щях да припадна..............как може да се сравнява high octane и gambler.......естествено че гамблера е класи , ама класи над тоя high octane...............
1 - много по - здрав е.
2 - има 3 позиций за настройка на шока , за повече или по - малко ход.
3 - има настройка на челния ъгъл за дх или фр
4 - работата е много по - добра
До автора: момче , ти адекватен ли си? Eстествено , че гамблера е по - добър..................понякога си мисля , че ако се пусне тема - drag climber или giant glory, някой ще каже, че climber е по - добър.
Накратко : да се сравняват high octane и gambler е все едно да се сравняват голф 2 и мерцедес.
animal_ написа:Не отричам че Gambler е по добрия избор но само да уточно че High Octane хич не е къс особенно когато му се сложи хубаво окачване(boxxer) и други дългоходови ето снимка на моя High Octane да се види че не е къс
mitko359 написа:eee high octane се регулира може да е по-дълъг може да е по-висок
наподобява малко спринт ФХ тийм с тази си опция
ако промена заглавието на Спринт ФХ тийм срещу скот хай октейн пак ли ще ми викате че съм луд![]()
нещо само се нервите какво е това заяждане не пишете ако си търсите място да се заяждате. Мисля че мнения по такива теми могат да дават хората направили тестове с двете рамки на едно и също място първо с едното и после с другото колело
![]()
хайде за да спрем тези заяждания да обсъдим( Спринт ФХ тийм срещу скот хай октейн )нека пишат тези които знаят а не тези които мислят

kaska написа:Абе , не бе, айде да променим заглавието на cross t - rex vs santacruz v 10 2012 или не бе не, айде по - звучно е ram fr vs mondraker summum......................И сигурно някой пак щe каже , че cross -a и рам - а са по - добри...................![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
msniki написа:APD написа:При спиране е нормално да блокира, особено ако си със скапан като изработка шок..
Не зависи от шока чак толкова колкото от окачването.
Относто изказването за Giant-a:
Какво имаше въобще предвид под "не се кара , а се возиш" ?
То всяка рамка предназначена за FR/DH се кара.
Не ти говоря за марката, ти не видя ли че давам пример за многоставното окачване. Което толкова не ти харесва заради евентуалния луфт който може да се появи.....
Стига си пробутвал High octane като най-добрата рамка създавана някога.
Аз и един приятел пробвахме различни комбинаций с шокове и различни пружини.
Просто на окачването му е минало времето и не може да го накараш да работи като новите рамки.
Отделно че долу където са лагерите, където няма натоварване(вибрации) според теб се строши моя High octane.
Така че не можеш да ме убедиш че няма да се разлуфти , като АЗ съм разлуфтил и строшил такава рамка.
Все пак приемай както си искаш моите коментара дори и на базик.![]()
@SeSSion
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта