Втулки за Боксер 32мм

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Втулки за Боксер 32мм

Мнениеот phobike » Нед Сеп 08, 2013 12:20 pm

Здравейте, търся си втулки за боксер 2009 някой знае ли от къде мога да намеря? Също някой ако продава нови втулки приемам предложения по възможност от София!
Мерси предварително!
phobike

Рейтинг: 1138

Re: Втулки за Боксер 32мм

Мнениеот vvvaaal » Вто Сеп 10, 2013 5:51 pm

http://www.ebay.com/itm/RockShox-32mm-0 ... 1c31c557e9
Общо взето- стара вилка, трудно се намират части, безумно скъпи, но друг вариант не виждам.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот PRobably » Сря Сеп 11, 2013 9:07 am

Прецени,дали въобще си струва смяната на тия втулки.Ако стеншъните са заминали и те,работата се обезмисля,щото няколко месеца след смяната на втулките,ще се разтропат пак.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот bocky » Сря Сеп 11, 2013 10:09 am

На стругар няма ли да могат да се направят, ако имаш точните размери?
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот PRobably » Сря Сеп 11, 2013 3:39 pm

Втулките се правят от тефлон.Не съм сигурен дали може да се направят на стругар.Нищо не ви пречи да опитата обаче.Ако се намери кой да го направи от подходящия материал.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот moridinbg » Сря Сеп 11, 2013 4:50 pm

Тефлон също се фрезира, но няма да е много по-евтино от поръчването. Работилницата на физическия факлутет биха могли да ти го направят.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот jungleraver » Сря Сеп 11, 2013 8:59 pm

Здравей,
Ако не знаеш ТОЧНО какво правиш си поръчай готови втулки, защото има ОГРОМЕН шанс да си скапеш /да ти скапат/ вилката и да плачеш после...
Може да метнеш око на мойта тема http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=144595
Като цяло обаче точно този тип втулки АКА "press fit" НЕ стават от тефлон....просто самият материал не го позволява, те си пишат хората, ама този полимер нямам как да го набиеш, така че да стои на мястото си и едновременно с това да не се е свил и притиснал стеншъна... просто няма как. При моя случай втулката се държи от ръбче 3мм в горния край, за сметка на семеринга, който вместо оригиналния 8мм ще заменя с 5мм.
Ако при теб са заминали само горните втулки (както по принцип се получава) може да действаш по моя метод, ако конструкцията на ботушите го позволява, както при мен. Ако не можеш да пробваш да правиш метални, но спирам до тук, защото все още не съм го правил, и не мога да ти давам съвети само на основа на личните ми предположения и очаквания.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот n3k01 » Пет Сеп 13, 2013 10:05 am

Пътя с втулките съм го минал и опит със стругари имам :).Много трудно ще намериш стругар да изяви желание да се занимава с толкова малка част и ако вземеш, че да намериш такъв човек ще ти иска може би и повече пари от колкото да си ги поръчаш от някъде("малка и пипкава част, която ще ми отнеме толкова време за което мога да изкарам 150 лв. от друга далеч не толкова пипкава и дори по-бърза :dontknow: " откровен отговор на стругар :beer: ).
И така стигаме до момента с поръчката....аз не поръчах защото имам роднини в Канада просто пратих линк и те отидоха с разпечатан лист ( дори беше ето този линк http://www.bikeman.com/FK4925.html )....пратиха ми ги...доста неприятно, но се оказа че и тези втулки като и тези които купих от Уан Дистрибюшън не стават за моята вилка.Вилката ли ми беше по различна от обикновенните :dontknow: ... но си беше Бокьор тийм купен от магазина...като всички други...Както и да е след 3 месеца ходене по мъките отидох със старите втулки при единия от 3-мата майстори в София които имат инструмента за вадене на тези прослувуте втулки.Видя че просто едното ръбче се беше износил тефлона от вътре и трябваше само леко да се запили за да не дере стеншъна.Вилката си беше като преди, дори след време беше продадена все още не ми е писал човека да се оплаче от нея :)
Какъв е извода от цялата история....ако си се засилил да ги сменяш защото имаш луфт правиш голяма грешка, ако ти е надрал стеншъна първо отиди при майстор да ги извадите да видите какъв е проблема да не се окаже като при мене :)
Дано съм ти бил полезен и успех :beer:
n3k01

Рейтинг: 1252

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд