Избор на мека рамка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на мека рамка

Мнениеот pepcho_tdm » Пон Яну 27, 2014 5:43 pm

Взимай Рама, няма да сгрешиш.
Карам RAM :D
pepcho_tdm

Рейтинг: 1059

Мнениеот KristiqnK » Пон Яну 27, 2014 7:12 pm

maxim98 написа:Гаранцията на рам е.Ако сцепиш рамката ще ти дадат 50% намаление ако си купиш нова рамка.

Това от къде го прочете или някой ти го каза? :) И като е толкова зле DHX- а защо никъде не съм видял поне една снимка на пукната или сцепена рамка?
Не се заяждам не го приемайте така, просто питам.
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот Skoinks » Пон Яну 27, 2014 7:35 pm

KristiqnK написа:Това от къде го прочете или някой ти го каза? :) И като е толкова зле DHX- а защо никъде не съм видял поне една снимка на пукната или сцепена рамка?
Не се заяждам не го приемайте така, просто питам.

Не си видял, щото не е каран толкова. Като почнат всички да карат DHX-ове ще видиш счупени колкото искаш. Не казвам, че рамката е лоша, просто отговарям на въпроса ти.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот KristiqnK » Пон Яну 27, 2014 7:46 pm

Аз пък често виждам, особено по клиповете като ги гледам, да вярно е, че има и състезатели от РАМ, но има и много хора, които не са от техния отбор и карат тези рамки. ;)

П.П. И още нещо казваш, че не съм видял защото не всички го карат и няма толкова счупени рамки, е поне един от хората защо не се е оплакал и публикувал снимка?
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот maxim98 » Пон Яну 27, 2014 8:25 pm

Казаха ми го.Не си виждал сцепен DHX,защото сме в България,всеки който си сцепи рамката веднага я пуска във форума и я пише здрава,купуват я и като разбере купувача,че се е прецакал си замълчава и я продава,а ако я снима ще се разбере,че е цепена и няма да вземе нищо от нея.
С SRAM ДА ТЕ Е СРАМ!
Аватар
maxim98

Рейтинг: 1094

Мнениеот TheUndertaker » Пон Яну 27, 2014 8:42 pm

:offtopic: :popcorn: :rofl: :popcorn: :rofl: :popcorn: :banghead:

Каква поредан футболна драма, опа колоездачна.
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот KristiqnK » Пон Яну 27, 2014 8:48 pm

Точно обява за RAM DHX2 не съм виждал и в момента не виждам. Има ram xc и прочие... забелязах и че има няколко обяви за Ram DHX--- !!!!DHX!!!, аз говоря за DHX2, а за тези рамки нямам представа колко са здрави и на пръв поглед наистина не ми се виждат много читави. Да добавя само, че в темата "с какво се сдоби част 2" гледам няколко човека са си взели също тези рамки. :) Но както и да е.
TheUndertaker взимай пуканки и гледай. :popcorn: ;)
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот Skoinks » Пон Яну 27, 2014 8:51 pm

KristiqnK написа:Точно обява за RAM DHX2 не съм виждал и в момента не виждам. Има ram xc и прочие... забелязах и че има няколко обяви за Ram DHX--- !!!!DHX!!!, аз говоря за DHX2, а за тези рамки нямам представа колко са здрави и на пръв поглед наистина не ми се виждат много читави. Да добавя само, че в темата "с какво се сдоби част 2" гледам няколко човека са си взели също тези рамки. :) Но както и да е.
TheUndertaker взимай пуканки и гледай. :popcorn: ;)

Аре, аз ще полюбопитствам - как точно не ти се "виждат" читави? Как аджеба прецени, че не стават, само с поглед? Бахмааму има ли няк'ва тайна или?
Аватар
Skoinks

Мнениеот KristiqnK » Пон Яну 27, 2014 8:54 pm

Много лесно, а ти как прецени, че ако много хора вземат DHX2- ки масово ще се чупят рамките?
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот Skoinks » Пон Яну 27, 2014 8:59 pm

KristiqnK написа:Много лесно, а ти как прецени, че ако много хора вземат DHX2- ки масово ще се чупят рамките?

Не съм преценил, че ще започнат да се чупят масово, не знам как разбра това... Казах, че ако повече хора караха DHX-ове, щяхме да виждаме повече счупени... Не знам как да ти го обясня по друг начин.
Ако 1/1,000 рамки се чупи, а на пазара има 2,000 рамки, ще видим примерно 2 счупени. Ако има 200,000 рамки, ще видим 200 счупени. Чаткаш ли?

А сега кажи, че ми стана мноу интересно, как аджеба телепатично разбра, че не стават рамките.
Аватар
Skoinks

Мнениеот KristiqnK » Пон Яну 27, 2014 9:12 pm

Не съм преценил, че ще започнат да се чупят масово, не знам как разбра това... Казах, че ако повече хора караха DHX-ове, щяхме да виждаме повече счупени... Не знам как да ти го обясня по друг начин.
Ако 1/1,000 рамки се чупи, а на пазара има 2,000 рамки, ще видим примерно 2 счупени. Ако има 200,000 рамки, ще видим 200 счупени. Чаткаш ли?

То е ясно, по същата логика може да се каже това и за Demo- то, нали?
Не си видял, щото не е каран толкова. Като почнат всички да карат DHX-ове ще видиш счупени колкото искаш.

Това по друг начин ми звучи, може аз да не съм разбрал, но по всичко си личи как гледаш да се заяждаш.
А сега кажи, че ми стана мноу интересно, как аджеба телепатично разбра, че не стават рамките.

И като видя нещо, на което да се закачиш за да се заядеш.... ще ти отговоря.
По пътя на твоята логика, рамката е от 2008- ма година от тогава досега са изминали 6 години (хайде нали сега започна новата година да ги кажем 5. :) )през които качеството на рамките се е развило доста, та тази рамка сравнена със сегашните произведени от 2013г. има разлика, нали? Или греша и отново залагам на моите телепатични способности. Поразчети какви са мненията за този рам.
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот TheUndertaker » Вто Яну 28, 2014 10:05 am

За да Ви приключа темата, надявам се веднъж завинаги. Към този момент НЯМА скъсан/счупен RAM DHX2, върнат като рекламация към производителя както от България така и от чужбина. Батко ви РОБ Смит, който се състезава няколко години с това колело също не успя да го счупи, а той си е малко аграр :)
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот vatakov » Нед Фев 02, 2014 4:52 pm

Роб Смит пасти да яде пред пичовете с C1-ци, къде ги сравняваш ти.

Ооо, DHX2-ката се цепи много лесно, само след няколко минути рязане с ножовка, не издържа дори на ъглошлайф, абе боклук, цъ, не става.

Сега сериозно, автора на темата кара с drag С1 и 66 и не е успял да я счупи (представям си какво разбира под DH) а вие се притеснявате дали ще счупи рамка за спускане.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Нед Фев 02, 2014 7:07 pm

vatakov написа:Роб Смит пасти да яде пред пичовете с C1-ци, къде ги сравняваш ти.

Ооо, DHX2-ката се цепи много лесно, само след няколко минути рязане с ножовка, не издържа дори на ъглошлайф, абе боклук, цъ, не става.

Сега сериозно, автора на темата кара с drag С1 и 66 и не е успял да я счупи (представям си какво разбира под DH) а вие се притеснявате дали ще счупи рамка за спускане.

Ами аз не съм от хората, който дънят и мъчат рамките си и после се чудят защо се цепят. И все пак тежа 50 килограма, но съм на 15 и сега трупам маса. Затова искам колело, което поне още 2-3 години да ми върши работа. И все пак да се върнем на темата. Мненията за DHX2 са малко противоречиви. Едни казват, че са хубави, други кашкавалени ги изкарват. В края на краищата надеждна рамка ли е или не?
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот Skoinks » Нед Фев 02, 2014 7:14 pm

Никой не е казал, че е кашкавалена, освен колегата с рентгеновото зрение. Ако имаш парите, взимай я си я карай.

(Няма да те питам защо на 15 мама ти дава 5 хилки за колело)
Аватар
Skoinks

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Вто Фев 04, 2014 12:24 pm

vatakov написа:Роб Смит пасти да яде пред пичовете с C1-ци, къде ги сравняваш ти.

Сякаш не си почнал и ти с твърдак, че да се заяждаш само. :nono:
Skoinks написа:(Няма да те питам защо на 15 мама ти дава 5 хилки за колело)

Не разбирам какъв е проблемът да си взема хубаво колело. :dontknow: Да не би като съм на 15 трябва да карам твърдак. Все пак от 2 години със Ц1 - то се занимавам със спорта и смятам, че съм готов за следващото ниво. А и сега имам възможност, в бъдеще вече може да са друго-яче нещата. :crap:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот KristiqnK » Вто Фев 04, 2014 12:57 pm

Никой не е казал, че е кашкавалена, освен колегата с рентгеновото зрение. Ако имаш парите, взимай я си я карай.

Явно за мен говориш, виж хубаво какво съм казал за DHX2- ката и не коментирай без да ми прочиташ мнението както трябва. Явно през ред четеш мненията на хората. За това, че не е чак толкова добро колело говорех за стария РАМ!
Никола за пореден път ти казвам - колелото ще ти върши работа и за много години напред, особено ако си го обслужваш редовно. :beer:
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот Skoinks » Вто Фев 04, 2014 1:00 pm

KristiqnK написа:Явно за мен говориш, виж хубаво какво съм казал за DHX2- ката и не коментирай без да ми прочиташ мнението както трябва. Явно през ред четеш мненията на хората. За това, че не е чак толкова добро колело говорех за стария РАМ!
Никола за пореден път ти казвам - колелото ще ти върши работа и за много години напред, особено ако си го обслужваш редовно. :beer:

Айде моля те, не ме учи да чета, че ми писна от некви недомислени простотии. Аре чети к'во си писал:

аз говоря за DHX2, а за тези рамки нямам представа колко са здрави и на пръв поглед наистина не ми се виждат много читави
Аватар
Skoinks

Мнениеот KristiqnK » Вто Фев 04, 2014 1:16 pm

Леле колко си прост. Съжалявам много, но наистина е така.
С думите "Аз говоря за DHX2" имам в предвид че досега обяснявам, че DHX2- ката е добра, СЛЕДВА ЗАПЕТАЯ "а за тези рамки"- това е за стария модел и казвам, че не знам колко е здрав, но не ми се вижда читав, а и мненията за него са лоши, не един каза че му се суче задницата!!!
И защо ми е да пиша колко лошо е това колело като преди 2 месеца аз самият си го взех, сега го карам, правя си кефа и ми е супер!!!
А ето за да ти светне стария DHX от 2008 година. (снимката я взех от интернет )
Изображение
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот Skoinks » Вто Фев 04, 2014 1:25 pm

KristiqnK написа:Леле колко си прост. Съжалявам много, но наистина е така.
С думите "Аз говоря за DHX2" имам в предвид че досега обяснявам, че DHX2- ката е добра, СЛЕДВА ЗАПЕТАЯ "а за тези рамки"- това е за стария модел и казвам, че не знам колко е здрав, но не ми се вижда читав, а и мненията за него са лоши, не един каза че му се суче задницата!!!
И защо ми е да пиша колко лошо е това колело като преди 2 месеца аз самият си го взех, сега го карам, правя си кефа и ми е супер!!!
А ето за да ти светне стария DHX от 2008 година. (снимката я взех от интернет )

Толкова съм прост колкото просто си го написал.
Аватар
Skoinks

Мнениеот KristiqnK » Вто Фев 04, 2014 1:28 pm

То е ясно, че ти няма да разбереш какво говоря и гледаш да преиначиш думите ми. Дано някой ден успееш да прозреш поне нещичко. :agree:
П.П. Ето цялото ми мнение, а не ти да го извърташ като поставяш само част от него.
Точно обява за RAM DHX2 не съм виждал и в момента не виждам. Има ram xc и прочие... забелязах и че има няколко обяви за Ram DHX--- !!!!DHX!!!, аз говоря за DHX2, а за тези рамки нямам представа колко са здрави и на пръв поглед наистина не ми се виждат много читави. Да добавя само, че в темата "с какво се сдоби част 2" гледам няколко човека са си взели също тези рамки. :) Но както и да е.

Понеже някой каза, че след като се счупят рамките се поправят и продават във форума реших да проверя и нямаше нито една обява за продан на DHX2, а само на стария DHX (тогава си помислих, че ти искаш да кажеш, че стария модел се чупи и ти казах че говоря за новия DHX2, а не за стария затова и DHX го сложих между удивителните). Сега надявам се да разбереш какво съм имал в предвид, след като се опитах дума по дума да ти обясня какво съм написал. :)
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Вто Фев 04, 2014 4:18 pm

Хайде стига сте се карали. Случайно да знаете долу-горе до кога е офертата на Рам-а. :beer:
N.i.k.o.l.a

Мнениеот vatakov » Вто Фев 04, 2014 6:27 pm

N.i.k.o.l.a написа:

Сякаш не си почнал и ти с твърдак, че да се заяждаш само. :nono:

Не съм имал намерение да се заяждам с някого. А с по-горния си пост искам да кажа, че ми е странна (за да не кажа смешна) прибързаната оценка на някой хора относно здравината на новата рамка DHX2.

Иначе и сега си карам с твърдак, дори и да е трети подред :D, и има хора каращи с C1 които са по-бързи от мен както и от много хора с меки колела. Така, че не се определям въобще като накой много каращ.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд