Giant vs Intense?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Giant vs Intense?

Мнениеот lowriders » Пон Дек 20, 2010 8:02 pm

И така.Дойде време да премина към по-висок клас рамка.След доста обмисляне и търсене се спрях на два модела-Giant glory dh 2010 и Intense 951 2010.Засега повече клоня към интенса.Откъм окачване много ми допада,защото е с VPP а и откъм здравина мисля,че е на високо ниво,тъй като това е един от малкото производители,които правят рамки в Америка.Giant-а ми хареса с това,че е с maestro окачане,което било много активно към малки неравности.Като цяло рамката също е добра и откъм тегло,но единственото което не ми хареса е това,че долната тръба е много тънка като на трековете и от удар на камък много лесно се вдлъбва.Ще съм много благодарен някой,който е навътре в нещата да даде съвет.Висок съм 1.89 и тежа 70кг.Благодаря предварително. :beer:
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Re: Giant vs Intense?

Мнениеот dEcLiNe » Пон Дек 20, 2010 8:11 pm

При такъв клас колела според мен няма значение кое ще избереш.По-добре питай във форума на pinkbike.Там има доста хора с опит с тези рамки. :agree:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Дек 20, 2010 9:49 pm

pinkbike е :thumbd: медия.

Чети в ridemonkey :agree:
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Рейтинг: 2000

Мнениеот r4p1s7 » Пон Дек 20, 2010 10:02 pm

Според мен си си избрал, разбираш достатъчно щом ще даваш пари и само се фукаш. :D
Наистина няма по-добра рамка от двете като качество или издръжливост. В тази ситуация е въпрос на вкус и предпочитания.
Щеше да е добре да можеш да покараш малко и двете и да видиш коя ти допада повече, но за жалост тези рамки тук ги няма.
Или поне не масово, аз лично не съм виждал, а супер много бих видял/покарал 951цата. Любима рамка!
Взимай я нея!
"works" варианта.
:beer:
Аватар
r4p1s7

Рейтинг: 1073

Мнениеот HighFlyer331 » Пон Дек 20, 2010 10:43 pm

говори със Night_Falcon,той кара интенс узи,вярно че рамката му е 2008,но от него можеш да добиеш представа за работата на интенс рамките :beer:
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride....
Аватар
HighFlyer331

Рейтинг: 1109

Мнениеот lowriders » Пон Дек 20, 2010 11:07 pm

Забравих да спомена,че може би ще взема цяло колело от Сащ.Гледах обяви в pinkbike и са доста на оферта.Само незнам как ще се оправя с доставката и плащането.Предпочитам повече интенса заради това,че е направен в Щатите и с доказана здравина.@r4p1s7 Това колело не го взимам за да се фукам,а за да го карам.Това,че някои си взимат скъпи колела за да се фукат и да позират си е тяхна работа.
@k0cTaHeB Благодаря за информацията.
Аватар
lowriders

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Дек 20, 2010 11:54 pm

lowriders написа:Забравих да спомена,че може би ще взема цяло колело от Сащ.Гледах обяви в pinkbike и са доста на оферта.Само незнам как ще се оправя с доставката и плащането.Предпочитам повече интенса заради това,че е направен в Щатите и с доказана здравина.@r4p1s7 Това колело не го взимам за да се фукам,а за да го карам.Това,че някои си взимат скъпи колела за да се фукат и да позират си е тяхна работа.

С доставката и мита/ДДС ще те.....
Мисли нещо от UK!

А за здравина - товам, че е made in usa нищо не значи! Това са сериозни марки, които държат на качеството!
По-скоро гледай тегло и геометрия!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот airborneone » Вто Дек 21, 2010 9:10 am

lowriders написа:че е направен в Щатите и с доказана здравина

Точно ФРО рамките НЕ са с доказана здравина пич.

HepBeH_XaMcTep написа: С доставката и мита/ДДС ще те.....
Мисли нещо от UK!
А за здравина - товам, че е made in usa нищо не значи! Това са сериозни марки, които държат на качеството!
По-скоро гледай тегло и геометрия!

В случая митото и ддс-то на нещо 2ра ръка няма да е фрапантно, но транспорта си е е*ал ма*ата от всякъде.
Наистина е по-добре да е нещо от Англия/Германия
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот r4p1s7 » Вто Дек 21, 2010 9:11 am

lowriders написа:Забравих да спомена,че може би ще взема цяло колело от Сащ.Гледах обяви в pinkbike и са доста на оферта.Само незнам как ще се оправя с доставката и плащането.Предпочитам повече интенса заради това,че е направен в Щатите и с доказана здравина.@r4p1s7 Това колело не го взимам за да се фукам,а за да го карам.Това,че някои си взимат скъпи колела за да се фукат и да позират си е тяхна работа.

Имах предвид, че се фукаш с темата. И дори съм пуснал усмивка след това. За тези пари, надали ще послушаш друг какво колело да си купиш. Така, че темата е безмислена от самото и раждане..и само се фукаш. :D Най-добре вземи я купи и пусни снимки да се радваме и ние, а не да питаш в някъв форум, на 70% пълен с хлапета, коя от тези две трихилядидоларови рамки да си купиш.... :popcorn:
Аватар
r4p1s7

Рейтинг: 1073

Мнениеот Stancho » Вто Дек 21, 2010 9:50 am

airborneone написа:
lowriders написа:че е направен в Щатите и с доказана здравина

Точно ФРО рамките НЕ са с доказана здравина пич.

Точно FRO (for racing only), мисля че са с доста добра здравина и като са правени за състезание не виждам причина да се счупят при нормално каране (вярно зависи си и от досегашната употреба). А и Intense рамки почти не съм виждал счупени ... (за сравнение Kona съм виждал поне 10 пъти повече снимки на счупени рамки...)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 21, 2010 10:13 am

r4p1s7 написа:Според мен ... само се фукаш. :D

Ъъъъъ, грешка! И аз да съм готов да отделя 2-3 бона за рамка, ще питам тук, просто за да съм сигурен. Особено за Глори 2010, щото знам кой кара такова и може да даде мнение за нея, на което мога да имам абсолютно пълно доверие, понеже човека кара в пъти по-добре от мен.
Stancho написа:Точно FRO (for racing only), мисля че са с доста добра здравина...

FRO го слагат по принцип на олекотените рамки - народа търси лекичкото за състезателно спускане. Което ще рече, че има по-голям шанс да се пръсне. Верно има значение и изработката, но все пак... За какво мислиш е правен Трек Сешън 88? Щото отначало имаше страшно много изгърмяли такива - потърси из Пинкбайк форума за доказателства. ;)
Относно темата - лично аз бих се зарибил повечко на Глори. Возил съм се на Маестро окачване и ми хареса много - верно беше АМ байк, но все пак. Интенс нещо много крив ми се вижда като дизайн (специално 951), пък и съм почитател на тяхната М-серия. Но верно - която и да избереш, няма да сбъркаш - и двете рамки са чудни, кусура им е само цената. :xx(:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот lowriders » Вто Дек 21, 2010 11:03 am

От 951 FRO рамките съм виждал в пинкбайк няколко с откъртени чела.Като ги видях направо се отчаях.Но явно са били от някаква дефектна партида.Аз също съм почитател на М-серията на интенс,особено новия М9 е направо уникален. :nuts: А относно доставката от Сащ според вас колко може да излезе?Търсих online магазини в UK,които продават интенс и засега намерих няколко.Глорито малко се отказъх от него,защото като гледах геометрите и на двете рамки интенса идва с малко по-дълъг top tube,което е по-добре за мен,тъй като късите рамки не са ми хич удобни.Иначе откъм вид и окачване глорито ми допада,но проблемът е размера. :crap:
Аватар
lowriders

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 21, 2010 12:31 pm

Ъъъъммм, те рамките затова се изработват в различни размери - за да паснат добре както на малки, така и на големи люде. :D Новия М9 че е уникален - уникален е. Ама цената на рамката е над 5,5 бона в лева. :crazy: :bawling: Глори в същото време го бях намерил за 1750 паунда в един UK магазин. Но ако се пуснеш из пазара на Пинкбайк, можеш да го намериш и доста по-тънко - има хора, които са карали своите в рамките на 2-3 седмици и нещо не им харесало, или пък са ги купили, но в последствие не са могли да сглобят целите байкове.
А относно доставка от Щатите - ще излезе солено. ;)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот lowriders » Вто Дек 21, 2010 12:56 pm

Да,новия М9 наистина е много скъп. :bawling: В пинкбайк гледах има доста глорита и то на добри пари.Относно интенса намерих няколко магазина в UK,които предлагат 951 на цена по-ниска,отколкото в chainreactioncycles.Имам впредвит по-ниска с около 200-300 паунда,което е добре.Ето няколко линка: http://www.moosecycles.com/products.php ... 6b0s26p927 http://www.tweekscycles.com/Cycle/Frame ... e/923/6392 Ето този интенс доста ми хвана окото http://www.pinkbike.com/buysell/752613/ Идеята ми беше да поръчам от щатите цял интенс,но доставката ме отказа напълно.
Аватар
lowriders

Мнениеот airborneone » Вто Дек 21, 2010 12:59 pm

lowriders написа:...

Дилемата остава ли да е само между тези две марки?
Последно тъсиш рамка или цял велосипед?
Накаква горна граница на покупката?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот lowriders » Вто Дек 21, 2010 1:15 pm

@airbornone Най-много клоня към 951 и затова най-вероятно него ще взема.Четох доста отзиви относно интенса и е наистина сполучлив.Първо исках да взема цяло колело втора ръка,но както се очертава може би ще взема само рамка.Бюджета за рамка ми е до 4000-4300лв,а за цяло колело мога да отделя до 5500лв.Най-вече исках цяло колело,понеже ако го сглобявам тук сигурно ще излезе доста пари.Все пак ще гледам и в пинкбайк ако изскочи някоя оферта за рамка или цяло колело.
Аватар
lowriders

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Дек 21, 2010 1:52 pm

Мислил ли си за новия Wilson?
Eто ти от 2009, оферта от PB -> http://www.pinkbike.com/buysell/762980/ :beer:
Отатък океана има доста добри оферти за Wilson, но пък доставката ще ти излизе мамата си трака...
Ето ти един пример: http://www.pinkbike.com/buysell/709645/
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот mirelay » Вто Дек 21, 2010 2:19 pm

951 май вече не е FRO. Само новият М9 е FRO.
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот biker_bg » Вто Дек 21, 2010 2:23 pm

intense 951 fro large size Според мен тази оферта е много добра,рамката в български лева ще е около 2500лв.
п.п С каква вилка ще се кара ? :evil:
Аватар
biker_bg

Рейтинг: 1046

Мнениеот lowriders » Вто Дек 21, 2010 4:40 pm

Devinci не ми хваща много окото.А относно доставката толкова ли е голяма и колко горе долу могат да ми искат?
Чувал съм,че на стоки от Сащ и Канада доставката била по-висока,отколкото от Европа,но чак пък да е някаква космическа цифра. :dontknow: Засега съм се спрял на 2 оферти за цял интенс от Сащ,които по груби сметки излизат около 4800лв цялото.Гледах и в онлайин магазини в UK,но според мен няма сметка да взема чисто нова рамка или втора ръка,понеже после няма да ми останат никакви пари за вилка и останалите части.Ще гледам за цяло колело.Благодаря на тези,които се отзоваха. :beer:
Аватар
lowriders

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Дек 21, 2010 6:28 pm

Eми доставката от САЩ по спомен беше 20% ДДС + 4% мито(тук не съм сигурен), на цялата сума, което е МНОГО. :banghead:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Night_Falcon » Вто Дек 21, 2010 6:36 pm

BurNiNg_IcE написа:Eми доставката от САЩ по спомен беше 20% ДДС + 4% мито(тук не съм сигурен), на цялата сума, което е МНОГО. :banghead:

Toва са само таксите върху самата цена, доставката е отделно...
Принципно ако ще взимаш нещо 2ра ръка от САЩ, най-добре ако можеш се разбери със продавача да пише доста по-малка стойност на колелото, за да минеш по-тънко.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Дек 21, 2010 6:39 pm

Night_Falcon написа:
BurNiNg_IcE написа:Eми доставката от САЩ по спомен беше 20% ДДС + 4% мито(тук не съм сигурен), на цялата сума, което е МНОГО. :banghead:

Принципно ако ще взимаш нещо 2ра ръка от САЩ, най-добре ако можеш се разбери със продавача да пише доста по-малка стойност на колелото, за да минеш по-тънко.

Ако го пусне под 30 паунда, както беше с твоята рамката, пичовете от митницата са вадили големи дебели тефтери и са почвали да търсят продукта, колко свъщност му е цената и те карат да плащаш тази цена, поне така на мен ми казаха де.. :crazy:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Дек 21, 2010 7:02 pm

Night_Falcon написа:

((Цена на продукт + доставка)х Мито)х 20% ддс

Продавачеите рядко рискуват да декларират по-ниска сума... повечето ги е шубе от данъчните!

Ако няма кой да ти донесе рамката (да, донесе прибирайки се например)...
Ако не - от Европа... или си готвиш вазелинче, като ходиш до митницата!

Рамката може да излезе по-скъпо от колкото в Сащ, но плащаш някаква смешна доствка (Особенно през Емперса)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот lowriders » Вто Дек 21, 2010 8:15 pm

Ясно,значи тогава ще се ориентирам към рамка от UK.Намерих една оферта,която мисля че е добре.Ето тази: http://www.moosecycles.com/products.php ... Suspension Мисля,че ще взема нея.А пък идоставката все пак ще е по-малко пари.
Аватар
lowriders

Мнениеот flex » Съб Дек 25, 2010 12:52 pm

Потвърждавам.

Относно 951 FRO случайно се натъкнах на информация за конструктивен дефект при заварките на предницата. В ПБ даже може да си направиш албум от строшени такива. Няколко човека също се оплакаха от смешни дефекти с криви заварки на задници на м6 и м9. На твое място бих се ориентирал към нещо на Спеш.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот Suspect » Съб Дек 25, 2010 3:31 pm

И аз видях в пинкбайк сигурно към 5-6 строшени на 2 951-ци.От това което четох за тези счупени рамки,е че явно са доста слаби в долната и горната тръба,тъй като са FRO и били доста леки.Мислех,че като ги правят в Сащ ще са много добри откъм качество,но сигурно са ги пуснали в производство тези 951 с някакъв дефект.След това което видях и четох се отказвам от този интенс.Гледах добри оферти за рамки santa cruz v10 2009 година и мисля да се ориентирам към santa cruz или някой specialized demo 8.Демото ,въпреки че го правят в Тайван се оказва доста задрава рамка.Досега съм видял 2 или 3 сцепени демо-та.Интенс направо ми паднаха в очите. :bawling:
Аватар
Suspect

Рейтинг: 1236

Мнениеот Stancho » Съб Дек 25, 2010 9:17 pm

С Demo няма да имаш ядове никакви, особено ако е от по - новите (с твоя бюджет това няма да е проблем). Работят много добре и са доста добре измислени рамки, пък за здравина - имам приятели идиоти дето не могат да счупят старите Demo-та, а за новите - трябва да е доста мал шанс... Няма да се впускам в обяснения за FSR, само ще кажа, че е доста добра система и работи много добре. Няма да съжаляваш ако си вземеш Demo (стига да не искаш да имаш трактор с уникално много ход), защото вярно малко по - малко ход има (8 инча), но е достатъчен.
Аватар
Stancho

Мнениеот hitar_potar » Съб Дек 25, 2010 10:12 pm

Stancho написа:...стига да не искаш да имаш трактор с уникално много ход...

Демек да разбираме, че щом не е Демо, значи е "трактор с уникално много ход", така ли? :crazy: :rofl:
Какво стана с плановете за Глори? Защо се отказа? Лично аз ако бях на твое място, нямаше да се ограничавам само с разглеждането на продукцията на по-известните производители. За пример бих ти дал Gнost и Bergamont. :beer:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Stancho » Нед Дек 26, 2010 11:23 am

@hitar_potar това беше наистина доста прибързано изказване от твоя страна... Повечето познати около мен не искат Demo, а си взимат Santa Cruz V10, защото имала 10 инча ход, не 8. Intense примерно са с 9 инча... Да не забравяме и Kona Stab (не че знам някой, които ще я предпочете пред другите, ма все пак) пак е с повече ход. За доста хора Demo 8 с неговите 8 инча е рамка с малко ход. Лично аз карам FR рамка (SX Trail) и мен ми стигат и 170мм ход, но повечето нали обичат да карат само направо и затова си взимат V10 с мнооого ход, за да могат да минат през всичко... Това е!
Аватар
Stancho

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд