Предна и задна гума за дх

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот gjfts » Сря Сеп 26, 2007 8:21 pm

За кал ,ама много кал това http://www.ridespot.net/product_info.ph ... b03d468e89
gjfts

Рейтинг: 1053

Мнениеот Smurf4o » Сря Сеп 26, 2007 8:37 pm

gjfts написа:За кал ,ама много кал това http://www.ridespot.net/product_info.ph ... b03d468e89

Абе... ясно ми е за WetScream-a... ма се чудех за тоя Тelonix. Евалата "гробар".... само ти даде отговор. Жив и здрав да си, бързо възстановяване. :bowdown:
Аватар
Smurf4o

Рейтинг: 1220

Мнениеот spirit » Сря Окт 10, 2007 1:44 am

Smurf4o написа:
gjfts написа:За кал ,ама много кал това http://www.ridespot.net/product_info.ph ... b03d468e89

Абе... ясно ми е за WetScream-a... ма се чудех за тоя Тelonix. Евалата "гробар".... само ти даде отговор. Жив и здрав да си, бързо възстановяване. :bowdown:

Еми за телоникса ,да кажа първо ,че несъм я карал ,но миналата събота като бях на Витоша срешнах едно момче което караше отпред с такава и каза ,че е доволен.В мтбр и там има позитивни мнения за гумата .Т.е. би трябвало ако не добра ,то поне да си достатъчно доволен от нея ,че да не те е яд ,че си я купил. :dunno:

Един приятел кара с невегал 2.7 предна 2.5 задна и си е направо възхитен ,дори ни валя дъжд на тестовото каране и пак каза ,че дори на камъните не изпуска.Звучи много обещаващо. :D

Искам да кажа ,че ако ще взимаш за влажна почва и невегал и телоникс да вземеш нама да има проблем.

А за минионите ,след като говорих с почти всеки срещтнат ,който ги кара стигнах до извода ,че трябва да си ги взема поне 40а за да е ок и на сухо и на влажно.В завоите малко поднасяли ,но до толкова че е въпрос на свикване .

За мене ,тъй като неможах да си избера пеших да си взема първо един невегал като предна 2.5 и после да я преместя като задна ,а на нейно място да сложа минион дхф 40а пак 2.5 .Или в зависимост от атмосферните условия wet scream :^: (предна).
А само да кажа ,че Continental Petrol е чуда гума за асфалт ,но за дх.... :nono: :crap:

пп
В понеделник ще драсна няколко реда за невегала като предна ,другата седмица ,пак казвам зависи от времето ще се похваля или с онуй влажното и пищящо или минионка.

То се е видяло че тука за гуми ще иде реч дайте да споменем и тези които не се продават в БГ.Ако някой е карал примерно Michelin DH Comp или нещо такова да сподели.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот Smurf4o » Сря Окт 10, 2007 11:31 am

spirit написа:
Smurf4o написа:

Еми за телоникса ,да кажа първо ,че несъм я карал ,но миналата събота като бях на Витоша срешнах едно момче което караше отпред с такава и каза ,че е доволен.В мтбр и там има позитивни мнения за гумата .Т.е. би трябвало ако не добра ,то поне да си достатъчно доволен от нея ,че да не те е яд ,че си я купил. :dunno:

Един приятел кара с невегал 2.7 предна 2.5 задна и си е направо възхитен ,дори ни валя дъжд на тестовото каране и пак каза ,че дори на камъните не изпуска.Звучи много обещаващо. :D

Искам да кажа ,че ако ще взимаш за влажна почва и невегал и телоникс да вземеш нама да има проблем.

А за минионите ,след като говорих с почти всеки срещтнат ,който ги кара стигнах до извода ,че трябва да си ги взема поне 40а за да е ок и на сухо и на влажно.В завоите малко поднасяли ,но до толкова че е въпрос на свикване .

За мене ,тъй като неможах да си избера пеших да си взема първо един невегал като предна 2.5 и после да я преместя като задна ,а на нейно място да сложа минион дхф 40а пак 2.5 .Или в зависимост от атмосферните условия wet scream :^: (предна).
А само да кажа ,че Continental Petrol е чуда гума за асфалт ,но за дх.... :nono: :crap:

пп
В понеделник ще драсна няколко реда за невегала като предна ,другата седмица ,пак казвам зависи от времето ще се похваля или с онуй влажното и пищящо или минионка.

То се е видяло че тука за гуми ще иде реч дайте да споменем и тези които не се продават в БГ.Ако някой е карал примерно Michelin DH Comp или нещо такова да сподели.

Аз съм тоя с Телоникса. ;) Тестовете продължават! Гумата е БАГЕР! Невегал-а (2.7) е по-малка от Телоникс (2.6) :D :D :naughty:
Красавец е Телоникс-а и то голям! На Голи Връх точно един път изпусна и то с помоща на предната спирачка и в рохка почва. На корените е :hbang:
Аватар
Smurf4o

Мнениеот zozo » Сря Окт 10, 2007 12:34 pm

Smurf4o написа: Аз съм тоя с Телоникса. ;) Тестовете продължават! Гумата е БАГЕР! Невегал-а (2.7) е по-малка от Телоникс (2.6) :D :D :naughty:
Красавец е Телоникс-а и то голям! На Голи Връх точно един път изпусна и то с помоща на предната спирачка и в рохка почва. На корените е :hbang:

Аз пък съм този с невегалчетата 2.7 отпред и 2.5 отзад :D . Наистина превъзходни гуми, много съм доволен от тях. Поведението им горе е много добро, но за търкалянето им по асвалт... просто съпротивлението се усеща :D . Премерихме ги и наистина Телоникс-а (2.6) е по-широк от Невегал-а (2.7) /68 срещу 67мм ако не се лъжа/, но пък балона и е по-малък.
zozo

Рейтинг: 1353

Мнениеот Highlander » Сря Окт 10, 2007 12:58 pm

spirit написа:Няма ли да предложите и още нещо, максис на са единствената марка .... :popcorn:

Лично аз бих ти предложил Nokian Gazza,gazzalodi,Continental Diesel и има много други модели на Тиога който да много приятно като Белите Тигри :)
Изображение
Носиш каска бронирана,това не е пречка,самурайския ми меч да е разцепи като клечка.Вадя бойни скелети направо от катакомбата
Аватар
Highlander

Рейтинг: 564

Мнениеот Smurf4o » Сря Окт 10, 2007 9:25 pm

LiVe_To_RiDe написа:2 максис миниона и кьртиш

Плоско,плоско... мислене. Миньончетата ги знаеме всички. Ма проблема е, че трябва да се вземе 40а,42а ... а те наистина отиват и загиват бързо. Ти ако караш с такива... жив и здрав да си... карай си ги. Винаги бих пробвал нещо ново, в този случай СПЕЧЕЛИХ. Гумата е малко популярна, но пък за сметка на това държи много добре. Голяма,с интересна шарка, здрави бордове.

:offtopic: П.п. Писна ми от "новодомци". :(!:
Аватар
Smurf4o

Мнениеот spirit » Сря Окт 10, 2007 9:32 pm

Aз съм много навит да пробвам Michelin DH Comp ,ама май не се внася в БГ.Грайфера изглежда много обещаващ ,а матеряла спрямо разни ревюта из нета ,които четох бил много сполучлив.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот RAM-FR » Сря Окт 10, 2007 10:47 pm

spirit написа:Aз съм много навит да пробвам Michelin DH Comp ,ама май не се внася в БГ.Грайфера изглежда много обещаващ ,а матеряла спрямо разни ревюта из нета ,които четох бил много сполучлив.

Aбе ти кога си взе колело, кога се качи на планина с него та почна да правиш тестове на гуми ?!?!
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот kamikadze » Сря Окт 10, 2007 10:59 pm

RAM-FR написа:
spirit написа:Aз съм много навит да пробвам Michelin DH Comp ,ама май не се внася в БГ.Грайфера изглежда много обещаващ ,а матеряла спрямо разни ревюта из нета ,които четох бил много сполучлив.

Aбе ти кога си взе колело, кога се качи на планина с него та почна да правиш тестове на гуми ?!?!

Ти па земи напиши едно смислено мнение в края на краищата :dunno: в последно време само оффтопик прайш братле нищо лично ама земи се стегни малко ;)
Аватар
kamikadze

Рейтинг: 1185

Мнениеот RAM-FR » Сря Окт 10, 2007 11:04 pm

kamikadze написа:Ти па земи напиши едно смислено мнение в края на краищата :dunno: в последно време само оффтопик прайш братле нищо лично ама земи се стегни малко ;)

Мииии... не :D
Аватар
RAM-FR

Мнениеот kamikadze » Сря Окт 10, 2007 11:06 pm

RAM-FR написа:Мииии... не :D

Мииии... ок не съм ти майка тка че :D :rofl:
Аватар
kamikadze

Рейтинг: 1185

Мнениеот spirit » Сря Окт 10, 2007 11:46 pm

RAM-FR написа:

Писах ,че съм ЧЕЛ ,не карал.А за гумите ,карам от достатъчно време за да преценя дали една гума ми харесва или не.
И не виждам на тебе какво ти влиза в работата аз каква гума искам да пробвам.Така или иначе ,крайните впечатления си ги оставям за себе си . И само не разбрах ,къде по-точно прочете ,че правя тестове на гуми. :dunno:
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот Shady™ » Сря Окт 10, 2007 11:51 pm

spirit написа:Няма ли да предложите и още нещо, максис на са единствената марка .... :popcorn:

Aз употребявам Tioga White Tiger и съм адско доволен. Ниска и достъпна цена (48лв), високо качество и мисля че не са кой знае колко тежки :

http://www.tiogausa.com/international/m ... tiger.html
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Окт 10, 2007 11:59 pm

колко са тежки всъщност, че не можах да намеря информация?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот RAM-FR » Чет Окт 11, 2007 12:49 am

WHITE TIGER 2.50"
ELEMENT: DOWNHILL ULTIMATE

1300g Folding Bead; 1330g Steel Bead

:offtopic:
spirit написа: И само не разбрах ,къде по-точно прочете ,че правя тестове на гуми.

spirit написа:А само да кажа ,че Continental Petrol е чуда гума за асфалт ,но за дх.... :nono: :crap:

пп

не знам ти кажи :dunno:
Аватар
RAM-FR

Мнениеот naso » Чет Окт 11, 2007 1:31 am

RAM-FR написа:Minion DHF 40a/42a 2.5
Minion DHR 60a 2.5
100% съм на същото мнение!
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот spirit » Пет Окт 12, 2007 12:08 am

@ram-fr
Да казвам ,че Petrol-а не ми харесва за надолу.Ебати теста :bowdown: .

пп
Аре стига сме спамили ,а да ходим да караме :beer: .
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот did » Пет Окт 12, 2007 9:51 am

Shady™ написа:Tioga White Tiger ... не са кой знае колко тежки

напълно съм съгласен! Теглото е добро! 1330 грама е даже много добро тегло като за три леки или две нормално тежки гуми.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Пет Окт 12, 2007 9:57 am

did написа:

напълно съм съгласен! Теглото е добро! 1330 грама е даже много добро тегло като за три леки или две нормално тежки гуми.

Тва е ДъХъ баце, тука ГРАВИТАЦИЯТА те влачи надоле, повече тегло= по-бързо влачене.... ко разбираш ти?! Маратонец, ХС, Рудопиец (маскиран като Германец напоследък) такъв...някакъв :rofl: :agree: :agree: :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот did » Пет Окт 12, 2007 10:01 am

jivkonik написа:
did написа:

Тва е ДъХъ баце

ей, няма да обиждаш Shady на ДъХъ! Той кара дроп!
Аватар
did

Мнениеот tx3m » Вто Дек 04, 2007 7:17 pm

Искам да попитам някой има ли впечатление от тази гума:

http://www.intensetires.com/ex_dc_dh_lite.htm

Ще се ползва евентуално като задна. :popcorn:
Аватар
tx3m

Рейтинг: 1371

Мнениеот fefooo » Сря Дек 05, 2007 8:49 pm

Хора имам въпрос за Big Betty. Ще карам DJ и FR и въпроса ми е лекотата на гумата, за сметка на нейните качества ли е или няма нищо такова. Също да попитам има ли някои други модели в този ценови диапазон, които да са под 1 кило и да стават за планина(предимно надоло). МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Изображение
Аватар
fefooo

Рейтинг: 1317

Мнениеот GECKO » Сря Дек 05, 2007 10:37 pm

fefooo написа:Хора имам въпрос за Big Betty. Ще карам DJ и FR и въпроса ми е лекотата на гумата, за сметка на нейните качества ли е или няма нищо такова. Също да попитам има ли някои други модели в този ценови диапазон, които да са под 1 кило и да стават за планина(предимно надоло). МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Мога да те посъветвам да направиш като мен ->

Nevegal FR 2.5 Stick-E предна (под 1кг е, но не знам точно колко беше)
Nevegal 2.35 Stick-E DH Casing задна (1100.... примерно)

Ако ще скачаш Betty-то е добър избор но на високо налягане (3-3.5-4 атм) . Търкаля се по-добре и е по-лека, но няма да и се отрази добре аграрене по камъци... а и е една идея по-"суха" гума :D

В общия случай избираш според това колко назъбен е терена на който ще караш ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот fefooo » Чет Дек 06, 2007 12:04 pm

GECKO написа:Търкаля се по-добре и е по-лека, но няма да и се отрази добре аграрене по камъци... а и е една идея по-"суха" гума :D

Не разбрах какво точно означава че няма да и се отрази добре, но предполагам какво си искал да кажеш ;)

GECKO написа:В общия случай избираш според това колко назъбен е терена на който ще караш ;)

Ами във Варна няма много тежки/разнообразни терени... Така че тука сме ограничени откъм такива :)

Мерси много! :beer:
Изображение
Аватар
fefooo

Рейтинг: 1317

Мнениеот sp3rminatora » Пон Мар 03, 2008 6:28 pm

Караите само с KENDA много е добра според мен ;)
Аватар
sp3rminatora

Рейтинг: 971

Мнениеот Sp0nG » Пон Мар 03, 2008 7:16 pm

:rofl:
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот vaniopi4a » Пон Мар 03, 2008 7:56 pm

Аз препоръчвам MAXXIS HighRoller, защото тя е универсална гума с опростен грайфер и не се захабява бързо ако се кара по асфалт. Предлага се с дебелина 2.35,2.50 и 2,70 и я има едностенна и двустенна, а за дурометърът нз.Общо взето с нея може да се кара навсякаде, докато Minion-a е по-добра за DH, обаче попринцип се търкаля по-трудно.
Аз лично бих предпочел HighRoller.
Също така ного добра гума е Nokian Gazzaloddi. Има я в 2.30,2.60 и 3.00.
пп.Също така и Schwalbe Al Mighty не ми се струва лоша. :) :agree:
Me & [url=http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5388222]My
[/url]Bike
Аватар
vaniopi4a

Рейтинг: 982

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд