Fanatico написа:Аз ти дадох минуса накрая, постоянно се набиваш в очите с глупави мнения..
Минусите, които знам за 4130:
- не събира гума, по-голяма от 2.3, а все пак е раздел спускане и фрийрайд. Може би, би било нужно.
- не събира ротор, по-голям от 180/5мм, а все пак е раздел спускане и фрийрайд. Може би, би било нужно.
Но нека оставим това, адски къса рамка е, в сравнение с Хорнет. Говорено е в началото на темата.
Спускане без скорости, както и да звучи, мисля че не е удобно, въпреки че се случва.
Също така, с рамката 4130 би трябвало да си идват и ушите, ако не е така - тъпо.. Май се кара с тях, дори и без дерайльор, защото каплата пак мърда, независимо и дали е с плътна ос, а когато го прави, разваля в известна степен дропаутите.
Още - Surge е с препоръчителен ход на вилка 120-160мм, ако не се лъжа. Казвам го само, защото тук пак сгреши.
Също така, не виждам каква връзка има чейнстея.

Така
1. това за скоростите си е мое решение и не съм единствен. Дължи се също и на финасова основа...
2.
http://www.nsbikes.com/2012/frames-and-forks/surge.html surge е с ход от 120-180 и после correctly от 120 до 160. Така и не се разбира кое е правилно
3. При твърдак отзад повече от гума 2.35 и ротор 185 мм не мисля, че са нужни. При ротора с повече от 185 напрежението е много голямо и на много рамки като climber или ht2 им се късат ушите
4. Не си прав за оста. Много малко хора карат с такива уши (поразрови се в гугъл и виж колко хора си карат рамките с хоризонтални уши без такива уши (преходници)
5. Снимката с боксера я дадох за сравнение, за да се види каква е геометрията и изглежда доста добре. Не казвам, че е мъчена или карана сериозно, защото не познавам хората.
6. връзката в чейнстея е, че средното не е много вдигнато ...
и накрая не разбрах защо имам минус, като нито един от аргументите ти не е достатъчно правилен освен това за сърдж, в който никой не се съмнява, че ще издържи много повече... Щом така си решил, ти си човекът с големия рейтинг. Ние като не можем да изразим нашето несъгласие, вие го правите...
Едит: нямах впредвид секотра, а лирика (доста са моделите на rock shox)
http://www.sram.com/rockshox/products/lyrik-rc2l . А и секторът не е лош избор, той е с 150 мм ход (точно до толкова е гаранционно на horneta) . Той си е вилка за АМ/фрийрайд и предназначението на хорнета е точно такова...