Сглабяне на твърдак за спускане ..

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Сглабяне на твърдак за спускане ..

Мнениеот Hopper7 » Съб Окт 12, 2013 9:19 pm

Здравейте , най после събрах солидна сума за твърдак за спускане . Сумата с коята разполагам е 1700 лева . Висок съм 178 и тежа 68 килограма ...
Някой части ще са нови като рамката коята мисля да си взема ( Хорнет) а други втора ръка.Разполагам само с лапа и кормило всички други отзиви за
части ще са ми от голяма полза :agree:
Hopper7

Рейтинг: 1200

Re: Сглабяне на твърдак за спускане ..

Мнениеот bayganio » Съб Окт 12, 2013 9:26 pm

Не мисля че тук можем да ти кажем точно купи си е тая и тая част щото са най-добрите за дх. Аз ако бях на тебе, някои части като капли (поне шини), обтегач, касета, верига, венец примерно и всичко което се захабява или има риск като е втора ръка бих си го взел ново, но можеш да следиш във форума за оферти за останалите неща, особено вилка може да се намери читава втора ръка, а и е по-добре защото ти като вземеш рамката и вилка и половината и повече бюджет ти е отишъл. А и трябва да помислиш много добре за спирачките също, смятам че може да има оферта тук. Така че прерови пазара и ако няма почакай, винаги излизат оферти :beer:
Аватар
bayganio

Рейтинг: 1202

Мнениеот kobso1245 » Съб Окт 12, 2013 9:50 pm

Наистина ли искаш да си го сглобяваш?
Смисъл за тези пари можеш да си вземеш доста добър твърдак(а даже и мекица), а ако тръгнеш на части да го сглобяваш може и по-скъпо да ти излезне.
пс:За рамка можеш да следиш и някой НС(bitch/surge), миналата година имаше промоции и бяха около 400лв нови, а си заслужава повече, отколкото Хорнет.
За останалите компоненти-следене...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот todor511 » Съб Окт 12, 2013 10:05 pm

Аз искам да попитам защо твърдак :confused:
Аватар
todor511

Рейтинг: 1195

Мнениеот bayganio » Съб Окт 12, 2013 10:06 pm

много си прав kobso1245, аз някакси останах с впечатлението че вече си взел рамката, нещо много май ми се спи.. както и да е, да втора ръка за 1700 какво колелце можеш да си вземеш....мммм та даже и много хубави мекици за тия пари, а особено като гледам май не си много напреднал това е по-добрия вариант, много дори. За пример моя твърдак specialized п2 който ако го сглобявах щеше да ми излезе поне 1200 го взех за 800, на всичкото отгоре после си много надолу с парите ако решиш да продаваш колелото което си сглобил..
Аватар
bayganio

Мнениеот Hopper7 » Съб Окт 12, 2013 10:08 pm

todor511 написа:Аз искам да попитам защо твърдак :confused:

Защото е много по добре първо да се научиш да се спускаш на твърда рамка ,и после да ако много се запалиш да си вземеш мекица .
Hopper7

Мнениеот Hopper7 » Съб Окт 12, 2013 10:10 pm

kobso1245 написа:Наистина ли искаш да си го сглобяваш?
Смисъл за тези пари можеш да си вземеш доста добър твърдак(а даже и мекица), а ако тръгнеш на части да го сглобяваш може и по-скъпо да ти излезне.
пс:За рамка можеш да следиш и някой НС(bitch/surge), миналата година имаше промоции и бяха около 400лв нови, а си заслужава повече, отколкото Хорнет.
За останалите компоненти-следене...

Не , не е задължително да го сглобявам , нямам проблем и ако взема цял :agree:
Hopper7

Мнениеот kobso1245 » Съб Окт 12, 2013 10:15 pm

Hopper7 написа:
todor511 написа:Аз искам да попитам защо твърдак :confused:

Защото е много по добре първо да се научиш да се спускаш на твърда рамка ,и после да ако много се запалиш да си вземеш мекица .

Tо всъщност и todor511 има право, за тези пари можеш да си вземеш адски добра мекица(от чужбина), а и тук има оферти.
Идеята с минаването през твърдак е по-скоро за хора с по-малко финанси(говоря за начални, а ти си имаш една доста стабилна база), защото пък, ако решиш да сменяш рамката, има шанс доста от компонентите да не съответстват и така...
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот bayganio » Съб Окт 12, 2013 10:18 pm

ако толкова много искаш твърдак за тия пари можеш да намериш нещо мнооого добро в pinkbike.
Аватар
bayganio

Мнениеот Hopper7 » Съб Окт 12, 2013 10:21 pm

bayganio написа:ако толкова много искаш твърдак за тия пари можеш да намериш нещо мнооого добро в pinkbike.

Не , не искам толкова много твърдак но всеки почва с твърдак .. и съм чувал че като първо караш с твърдак после с мекица ще си много по бърз и тактичен
Hopper7

Мнениеот todor511 » Съб Окт 12, 2013 10:50 pm

Hopper7 написа:
bayganio написа:ако толкова много искаш твърдак за тия пари можеш да намериш нещо мнооого добро в pinkbike.

Не , не искам толкова много твърдак но всеки почва с твърдак .. и съм чувал че като първо караш с твърдак после с мекица ще си много по бърз и тактичен

:D какво значи всеки почва с твърдо и това за бързината и техниката става и с мекото :dontknow:
Аватар
todor511

Мнениеот Hopper7 » Съб Окт 12, 2013 10:54 pm

todor511 написа:
Hopper7 написа:

:D какво значи всеки почва с твърдо и това за бързината и техниката става и с мекото :dontknow:

To става ама по лесно усъвършенства с твърдо колело до колкото знам
Hopper7

Мнениеот todor511 » Съб Окт 12, 2013 11:00 pm

Hopper7 написа:
todor511 написа:
Hopper7 написа:

To става ама по лесно усъвършенства с твърдо колело до колкото знам

от опит ти казвам че не е така моето мнение че ти трябва меко колелце и за тия пари може да вземеш нещо прилично
Аватар
todor511

Мнениеот moridinbg » Нед Окт 13, 2013 2:18 am

Твърдо колело ще те научи на повече техника. Факт. Меката рамка е склонна да прикрие доста грешки и компромиси. Факт. С твърда рамка е по-трудно. Факт.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот Hopper7 » Нед Окт 13, 2013 2:21 am

moridinbg написа:Твърдо колело ще те научи на повече техника. Факт. Меката рамка е склонна да прикрие доста грешки и компромиси. Факт. С твърда рамка е по-трудно. Факт.

Meрси за отзива ! :beer:
Hopper7

Мнениеот bocky » Нед Окт 13, 2013 12:40 pm

moridinbg написа:Твърдо колело ще те научи на повече техника. Факт. Меката рамка е склонна да прикрие доста грешки и компромиси. Факт. С твърда рамка е по-трудно. Факт.

Нали се сещаш че "факт" не е достатъчно обоснование. Кое по-точно е предимството на твърдата рамка пред меката, като става въпрос за спускане?
Аз също съм започнал с твърда рамка, но както казаха колегите по-горе, беше заради финансови причини. След като се качих на мека рамка започнах да карам г/д читаво. Това за грашките са глупости според мен, ако имаш достатъчно мозък в главата за да заобиколиш 25 сантиметра висок камък и да поредпочетеш да минеш през 5см корен, то би го направил независимо с каква рамка си. Предимството е, че ако трябва да минеш през някакво препятствие (корен, камък, идиота който е паднал пред теб или каквото и да е) и не можеш да го избегнеш, естествено че с меката рамка ще е по-лесно. Да не говорим, че меката рамка има повече възможности отколкото един начинаеш, което би се изразило в по-бързо развитие на умения.
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот Lever » Нед Окт 13, 2013 3:48 pm

В момента продавам Demo 8, ако си заинтересован може да се разберем нещо.
Не го казвам само защото ти предлагам моето колело, но и според мен щом имаш финансите е по-добре да се качиш на колело за спускане, няма смисъл от междинни работи.
Lever

Рейтинг: 1182

Мнениеот Hopper7 » Нед Окт 13, 2013 5:58 pm

Благодарява Ви на всички , че се отзовахте и споделихте вашето мнение ! Променихте моят избор на коело с вашите коментари . Сега остава само да следя за някойа горе долу нова -среден клас мекица . А и да добавя карал съм 10 месеца клаймър ама на дърт джъмп . Имам малко опит с твърдак но не и за спускане . Затова прецених , че ще е добре пак да почна с твърдак стил спускане този път но явно няма да е фатално ако почна с колело което има двойно окачване .
Hopper7

Мнениеот vatakov » Пон Окт 14, 2013 2:28 pm

Здравей!

Първо искам да кажа, че не съм някакъв сериозен спускач, карам от време на време по ДХ трасетата.

Разбрах, че с твърдак учиш много техника и е доста забавно, отделно е хубаво, че с твърдака можеш да караш и дърт, което помага много. Ставаш много по-плавен в карането, по-лесно се поддържа и по-принцип е по-евтин (ама не винаги :D ) не си закован само на места където има лифт или трябва да разчиташ на някой приятел с кола да те качи до горе. По-бавен си, но си представи с 20+ кг колело как ще се научиш да дръпнеш едно оли или да минеш някое препятсвие по-технично?
Вярно по-лесно се кара надолу с мека рамка която гази, но ако забележиш повечето състезатели тренират усилено дърт стриит и др. и от там идва голяма част от техниката им.

С твърдака можеш да поразцъкаш и в града, баланс предна задна, така де. :rofl:

А някой неща не се учат лесно дори и с твърдака, затова си взех и BMX и едва с него започнах да уча много нови неща почти невъзможни за твърдак, да не говорим за мекица.

В крайна сметка караме за кеф, така че каквото ти е на душата това си вземи, но с хубав твърдак можеш да правиш много повече неща (можеш не само да караш на ДХ трасета).

Ето ти няколко клипчета с твърдак за надъхване :D

http://www.youtube.com/watch?v=CsFco-6rJ9Y

http://www.pinkbike.com/video/102365/

http://www.youtube.com/watch?v=mklfBMV6phA
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот Hopper7 » Пон Окт 14, 2013 3:01 pm

@vatakov
Много ти благодаря за времето което си отделил . Да но аз вече съм карал твърдак и имам що годе опит от техника а , и преди 4 дни си продадох хкса имах го 2 години а твърдака 10 несеца . Много леко спускане съм карал предимно дж а сега този стил ,не знам много се колебая но май съм се спрял и на мекица вече заради по горните коментари и от лично питани въпроси от приятели .
Hopper7

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд